Skånskan > Opinion

Saturday, 19 October, 18:57

Skånskan - 10 okt 19 kl. 14:25

Klippte upp lås på skolaRÖSTÅNGA En förskola i Röstånga har utsatts för inbrottsförsök.
Någon eller några personer har gått in i byggnaden och försökt ta sig in ett förvaringsskåp.
Längre än till att låset blev uppklippt kom inte tjuvarna med tanke på att inget av värde försvann från lokalerna..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
RÖSTÅNGA En, Röstånga

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klippteupp , lås, skola
Alingsås tidning - 24 jan 19 kl. 18:23

Molla skola klara för semifinal

Hannes Esbjörnsson och Siri Mollmyr gjorde en storstilad insats när Molla skola vann kvartsfinalen av Vi i Femman mot Ulrikaskolan från Ulricehamn. Resultatet blev 44-41 .
Det blev en kanonstart för Hannes och Siri.

Hela Gotland - 08 feb 12 kl. 04:00

Jonatan och Julia klippte bandet

Det var barnen i Lärbro skola som stod i centrum när de i går invigde sitt nya skolbibliotek. De klippte band, sjöng och spelade fanfar och fick presenter innan det var dags att äta tårta.Och nu står åter cirka 4 000 volymer med barn- och ungdomslitteratur tillgängliga för läsning, men själva hemlåningen kommer bokbussen att besörja..

Västerbottens Folkblad - 27 jan 11 kl. 12:09

Umeåelev klippte av hår ? åtalas

UMEÅ En elev på en skola i Umeå åtalas efter att ha klippt av håret på en person på skolan. UMEÅ En elev på en skola i Umeå åtalas efter att ha klippt av håret på en person på skolan. Händelsen inträffade ?

Magazin24 - 20 jul 11 kl. 11:44

Stal koppar från skola

Inträffade mellan den 25/6 och den den 19/7. I går tisdag var ett inhyrt företag och klippte gräset på Scheeleskolan i Köping. I gräset upptäckte de små delar av koppar som inte borde legat där.

Sydsvenskan - 22 aug 14 kl. 15:40

Judisk skola i Köpenhamn vandaliserades

Natten till fredagen klippte vandaler upp stängslet runt den judiska skolan i Köpenhamn, och klottrade ner fasaderna med antisemitiska slagord..

Helsingborgs Dagblad - 19 okt 16 kl. 14:57

Stölder på skola

Tjuven klippte upp låsen till elevskåp hos Boisakademin på Emaljgatan i Landskrona..

Barometern - 04 maj 18 kl. 12:53

Ny skola ska leda till kortare köer till Sfi

Under fredagen invigdes den nya Sfi-skolan i Nybro. Rektorn Per Andersson klippte det blågula bandet påhejad av elever och lärare på skolan..

Alingsås tidning - 23 aug 19 kl. 08:00

Nya skolköket är klart

Lena skola har som första landsbygdsskola i Vårgårda fått ett eget tillagningskök. I onsdags invigdes både köket och den lika nybyggda matsalen med bandklippning och trumpetfanfar.
Det var ingen mindre än skolans rektor Thomas Stenseke-Larsson som tog sig ton samtidigt som två elever klippte det blågula bandet.

BT - 27 feb 14 kl. 15:31

Nya Bergdalsskolan invigd

Nu är den nya Bergdalsskolan officiellt invigd. Elevrådsordföranden Linnea Björsson klippte det blågula bandet. Barn och personal på Bergdalsskolan har jobbat i de nyrenoverade och utbyggda lokalerna sedan vårterminens början, men det var först i går som skolan invigdes officiellt.

Skånskan - 14 mar 18 kl. 06:00

”Jag tror alla kan hitta sin favoritkaraktär i Amatörer”

När den lilla orten Lafors får chansen att locka till sig en tysk lågpriskedja bestämmer sig ledningen för att satsa fullt ut och göra en kommunfilm. Men vem ska göra den? Amatörerna eller proffsen?

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Blåser nytt liv i innebandyn för unga

HÖRBY Ett gäng entusiaster har blåst liv i innebandyn för ungdomar i Hörby igen.
– Alla barn och ungdomar är välkomna till Lågehallarna på söndagarna och prova på att spela, säger John Carlsson, en av initiativtagarna.Innebandyn för ungdomar hade gått på sparlåga i flera år när några föräldrar i våras tog tag i saken och körde igång träningarna igen.

Skånskan - 1 timme sedan

170 kvadratmeter stort hus i Skurup sålt till nya ägare

Skurup 3 900 000 kronor fick Jeanette Lisa Ingrid Thérese Persson, 33, och Jesper Olsson, 29, tidigare boende på Ängsgatan 8 i Skurup ge för huset på adressen Gamla Fabriksgatan 10 i Skurup. Det 170 kvadratmeter stora huset är byggt 1929. Köpet från säljaren Lars Erik och Mats Anders Nilsson blev klart i oktober 2019.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kontraktet definitivt klart

FOTBOLL Lunds BK hämtade in 0-2 till 2-2 i lördagens division 1 södra-duell på bortaplan mot Tvååker IF.LBK var i 0-2-underläge i paus, men fick en poäng med sig hem till Skåne efter mål av Jesper Rindmo (matchminut 65) och David Sax (81). På kuppen röjde LBK undan alla eventuella hot om degradering.

Skånskan - 3 timmar sedan

Fred och jÄmstÄlldhet

Fredspristagaren Doktor Denis Mukwege promoverades till filosofie hedersdoktor vid Sahlgrenska akademin fredagen 18/10.
I dr Mukweges Sverigeprogram ingick besök på neonatalavdelningar. På Östra Sjukhuset i Göteborg tittade han på en svensk modell för vård av för tidigt födda med fokus på pappans närvaro och hur de riktigt små barnen spontant skapar band med sina pappor när de deltar med hud-mot-hudkontakt på lika villkor.

Skånskan - 4 timmar sedan

113 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt till nya ägare

Hörby Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Östraby 9117 i Hörby av Crister Nilsson och Ann-Christine Hallberg. Nya ägare är Lars Niklas Joakim Thorsén, 31, och Simone Svensson, 29. Priset blev 1 930 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i oktober 2019.

Skånskan - 5 timmar sedan

Hus på 65 kvadratmeter från 1952 sålt i Jularp och Sjunnerup, Höör

Höör Försäljningen av huset på Jularp Granvägen 6 i Jularp och Sjunnerup, Höör är nu klar. Nya ägare blir Eva Marie Håkansson, 70, och Karl Georg Valdemar Håkansson, 73, tidigare boende på Jularp Granvägen 2 i Höör som köper fastigheten av Ulla-Britt Dunkle. Huset är byggt 1952 och har en boyta på 65 kvadratmeter.

Skånskan - 5 timmar sedan

Lastbilsolycka vid Gryby

Eslöv En trafikolycka har inträffat på väg 113 under lördagseftermiddagen där flera fordon är inblandadeEnligt larmet ska det vara två personbilar och en lastbil inblandade i olyckan. Räddningstjänsten har åkt till väg 113 för närmare kontroll. Det finns inledningsvis inga uppgifter på några skadade, men samtliga ska vara ute ur fordonen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Vill utveckla museiområdet

Malmö Malmö växer fort och området runt museiområdet vid Malmöhus slott ändrar karaktär från industriområde till bostäder och kontor.
Nu vill kulturförvaltningen på sikt utveckla museiområdet som en naturlig länk mellan Varvsstaden och centrum.Utvecklingen ställer enligt kulturförvaltningen nya krav på Malmö Museer och området runt omkring, så att det upplevs attraktivt och tryggt.

Skånskan - 6 timmar sedan

Fler och bättre bibliotek

Malmö Flera av stadsdelsbiblioteken är slitna och behöver renoveras, anpassas och byggas om efter nya förutsättningar.
I Kulturförvaltningens lokalbehovsplan för 2021-2030 planeras även ett helt nytt bibliotek som ska serva Kirseberg, Östervärn och Värnhem.
– Men först tar vi Rosengårds bibliotek som vi redan börjat på.

Skånskan - 6 timmar sedan

Trafikproblem på Bron

Öresund Ett fordonshaveri har inträffat på Öresundsbron och trafiken i båda riktningar påverkas under lördagen.Olyckan som inträffat vid Lernacken medför stora problem i trafiken under lördagen. Först vid 13-tiden beräknas trafiken kunna flyta på som vanligt igen, uppger Trafikverket..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.