Skånskan > Nyheter

Sunday, 20 October, 10:26

Skånskan - 10 okt 19 kl. 14:24

Eslövsborna fick svar från statsministernESLÖV Värnskatt, bankskatt, pensioner och psykisk hälsa var några ämnen som Eslövsborna ville fråga statsministern och socialministern om vid det öppna mötet i onsdags.Statsminister Stefan Löfven och socialminister Lena Hallengren lockade många till Carl Engström-gymnasiet.
Det var utlovat en frågestund, men ingen i publiken fick ställa frågor direkt till statsministern utan det gick via de båda lokala socialdemokratiska politikerna David Westlund och Émilie Lundgren.
Första frågorna var varför pensionärer betalar mer i skatt än löntagare.
– Det undrar jag också, sade Stefan Löfven och förklarade det hela med klyftan som uppstått på grund av de borgerliga partiernas sex jobbskatteavdrag.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ESLÖV Värnskatt, Eslövsborna, Stefan Löfven, Lena Hallengren, Carl Engström, David Westlund, Lundgren, Löfven, Hallengren, Sverige, Hallengren Hon, Försäkringskassan, MPLöfven, Eslövsmötet, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eslövsbornafick , svarfrån , statsministern
Skånskan - 13 feb 17 kl. 14:00

Eslövsborna: Vi har inget att säga till om i kommunen

ESLÖV Den överväldigande majoriteten av Eslövsborna tycker inte att de har något inflytande i sin kommun, och känner lågt förtroende för kommunfolket. ERWP.fif(1)Det visar Statistiska Centralbyråns, SCB, Medborgarundersökning, som Eslöv lät göra i höstas tillsammans med 135 andra svenska kommuner.

Skånskan - 28 maj 16 kl. 14:00

”Hur vill Eslövsborna bo på äldre dar?”

Eslöv Hur vill Eslövsborna egentligen bo på äldre dar? Vill man ha tillgång till tjänster och aktiviteter? Och vad är man villig att betala?

Skånskan - 20 okt 18 kl. 15:33

Eslövsborna fick gå på cirkusskoj och fotoutställning

Eslöv På lördagen kunde Eslövsborna besöka Medborgarhuset för gå på Eslöv Fotoklubbs fotoutställning och dessutom kunde barnen gå på biblioteket för att få ansiktsmålning och popcorn när det vankades Cirkuskalas.Ann-Sofie Göth är medlem i Eslövs Fotoklubb sedan tre år tillbaka och en av arrangörerna till lördagens fotofestival som hölls på Medborgarhuset. På festivalen kunde besökarna lyssna på föredrag om naturfotografi, köpa fotoböcker och även delta i en fototävling.

Skånskan - 05 maj 18 kl. 12:21

Räddningsledare kritisk mot Eslövsborna

ESLÖV Redan tidigt på fredagskvällen gick räddningstjänsten ut med uppmaning i både radio och på tv att Eslövsborna skulle hålla sig inomhus.Kraftig och giftig rök spred sig över staden, men många ignorerade varningarna. När branden härjade som värst samlades många nyfikna på Coops parkering intill:
– Vi går ut med varningarna för att vi är rädda om invånarna.

Skånskan - 26 jan 16 kl. 12:00

Eslövsborna har tröttnat på knölig is

Eslöv Nya Kommunpartiet föreslog år 2013 att Eslövs kommun skulle skotta och spola isen på Trollsjön om vintrarna.
Utrustning köptes också in – men trots det senaste veckornas kalla väder har inte mer än en liten ruta provspolats.
– Det började snöa och hade vi fortsatt spola då så hade isen blivit sämre istället för bättre, säger Matilda Hansén, entreprenadledare på Eslövs kommun.

Skånskan - 04 jul 18 kl. 14:00

Sommarjobbar – som musikanter UNDERHÅLLNING. Gör miniturné för att spela och sjunga för Eslövsborna

ESLÖV
För första gången har femton ungdomar fått sommarjobb på Eslövs kommun som musikanter. Deras andra show spelades på stora torg.Ett trettiotal personer är på plats på stora torg för titta på showen som ungdomarna har satt ihop, med både musik och dans.

Skånskan - 18 jun 19 kl. 10:00

Mässa samlade Eslövsborna

MELLANSKÅNE Närmare 1 000 personer besökte en stor hantverksmässa i Eslöv som pågick i två dagar.På plats fanns bland andra Arne Johansson, förbundsordförande i Företagarnas riksorganisation. Han var lite extra glad, inte bara över mässan utan över det då helt färska beskedet att Öresundsbron fått klartecken att byggas.

Skånskan - 01 okt 15 kl. 15:37

Trollsjöparken engagerar Eslövsborna

Eslöv Trollsjöparken är älskad, men behöver förbättras. Under fullmäktigemötet i måndags presenterades tre medborgarförslag om parken.
Bland annat vill folk ha bättre upplyst och mer att göra i parken.

Skånskan - 07 sep 19 kl. 14:00

Så tycker Eslövsborna på Facebook

Eslöv Reaktionerna på att det ska kosta 300 kronor att köa har skapat blandade reaktioner. Här är några av kommentaterna när förändringen diskuterades på Facebookgruppen Eslövsligan:”Trist att de tar betalt. De är långt ifrån de enda, så när man är desperat så behöver man skriva upp sig på flera som kostar pengar.

Skånskan - 29 mar 14 kl. 16:15

Eslövsborna gick ut på gatorna mot rasism


På lördagsförmiddagen vandrade 100-talet Eslövsbor för gemenskap i en så kallad tillsammansskapsmarsch..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Nya bilbränder i Lund

Lund Flera bilar sattes i brand under tidig söndagsmorgonen vid Iliongränden. Tre bilar har på okänt sätt börjat brinna i en garagelänga.Polisen larmades 04.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kraftig brand i industrifastighet

Malmö En brand som startade i en fastighet på Lundavägen under natten till söndagen misstänks vara anlagd. Branden rubriceras som mordbrand.Det var vid 01.

Skånskan - 2 timmar sedan

Restaurang Rebell till salu

Malmö Restaurang Rebell på Friisgatan är till salu.
– Jag och Johan Larsson var bara 23 år när vi startade Rebell och har haft den i nio år. Det har blivit dags att göra något annat, säger Alexander Wugk, en av ägarna.

Skånskan - 3 timmar sedan

Läkemedel stulna i hemmet

SJÖBO Anställda inom hemsjukvården kunde konstaterar att det saknades läkemedel i ett medicinskåp hemma hos en patient.
Hur försvinnandet gått till är ännu oklart, enligt den polisanmälan som gjorts..

Skånskan - 3 timmar sedan

Kompakt suv för små passagerare

Motor Den är komfortabel men kanske lite väl kompakt i sina utrymmen, Mitsubishis senaste version av lill-suven ASX. Den nya designen har dock gett ett lyft - den höga fronten med snygga strålkastare ger mer suv-känsla än tidigare.Det är inte konstigt att den så kallade kompaktsuven är den populäraste biltypen såväl i Sverige som i resten av Europa.

Skånskan - 14 timmar sedan

Konsten lyste upp Lund i höstmörkret

lund Konstkvällen i Lund har funnits sedan 2009, och fenomenet växter hela tiden med fler och fler gallerier, konstinstitutioner, butiker och fria konstutövare som vill vara med.– När vi startade var vi noga med att det inte skulle bli en lundensisk konstrunda. Vi ville ha med gallerier och institutioner som museerna, säger Dan Jäger, som tog initiativ till Konstkvällen för drygt tio år sedan.

Skånskan - 16 timmar sedan

HK Malmö upp i ligatopp

HANDBOLL HK Malmö slog Alingsås med 26-23 och övertog på kuppen ledningen i Handbollsligan.– Så här tidigt på en säsong tror jag aldrig jag varit serieledare. Superroligt inför landslagsuppehållet, sa Simon Nyberg direkt efter slutsignalen i C Mores sändning.

Skånskan - 17 timmar sedan

Lantbruksfastighet i Lövestad har fått nya ägare

Lövestad Elisabeth Eva-Karin, Christina Ann-Heléne och Gert Nilsson, har tagit över fastigheten på Stora Vanstadsvägen 765 i Lövestad från Elvi Majken Ingegärd Nilsson. Ägarskiftet i form av en gåva blev klart i september 2019. Huset har en boyta på 120 kvadratmeter.

Skånskan - 17 timmar sedan

Byahusets nya ägare presenterade sig

Södra Sandby Under lördagseftermiddagen var det öppet hus i den nya konsert- och teaterlokalen Garaget i Byahuset.
Den nye ägaren Håkan Eksandhs presenterade sig också för Sandbyborna. Han berättade sina tankar om vad som ska hända med huset och området i framtiden.

Skånskan - 17 timmar sedan

Student döms efter att ha kört in i bilkö

Hjärup På hem från föreläsningen upptäckte studenten att han hade dåliga bromsar. Nu döms han till vållande till kroppsskada. Föraren i framförvarande bil sitter nu i rullstol.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.