YLE > Finland

Thursday, 24 October, 06:11

YLE - 10 okt 19 kl. 14:06

Rekordår för sockerbetan - ändå är efterfrågan på socker större än utbudetPå Näse gård i Bjärnå är det full rulle. På några höstveckor ska sockerbetorna skördas från åkrarna och transporteras vidare till Sucros sockerfabrik i Säkylä..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Näse, Bjärnå, Sucros, Säkylä

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordårför , sockerbetan, ändåär , efterfrågan, sockerstörre , än utbudet

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Daghemmen i Kvevlaxområdet blir kvar – "kommer att bli en utmaning ekonomiskt"

Det blir ingen indragning av daghem i Kvevlaxområdet i Korsholm, det beslöt bildningsnämnden på onsdag kväll. I stället går man in för att nuvarande daghem renoveras och byggs ut för att täcka behovet av dagvård i framtiden..

YLE - 45 minuter sedan

Elis Sjöberg, 92, vill veta vad han betalar för - Kimitoöns kommun skickar ut ospecificerade fakturor till de gamla

Många äldre personer har förundrat sig över fakturorna som skickas ut av Kimitoöns kommun. Det är omöjligt att räkna ut hur mycket service de betalar för..

YLE - 1 timme sedan

Nya arbetssätt att hantera landinformation ska snabba på asylbehandlingen vid Migri

Migrationsverket utvecklar sitt sätt att hantera landinformation, det vill säga fakta om länder därifrån det kommer asylsökande till Finland. Speciellt efter den stora asylvågen till Finland 2015 har Migri kritiserats för att inte ha aktuell information om hurudana förhållandena är i de asylsökandes ursprungsländer..

YLE - 1 timme sedan

HS-partimätning: Sannfinländarna fortsätter som landets största parti, ny partiordförande ger ingen medvind för Centern

Sannfinländarna fortsätter att vara landets klart populäraste parti..

YLE - 1 timme sedan

Raseborg utreder prislappen för övervakningskameror

Tekniska nämnden vill utreda hur mycket det skulle kosta för staden att sätta upp övervakningskameror på olika ställen i staden..

YLE - 1 timme sedan

Domaren som sägs trycka ner andra fick anmärkning för att han dömde under lagens minimistraff: "Det händer erfarna domare då och då", enligt hans chef

Domaren vid Östra Nylands tingsrätt i Vanda som sägs bete sig osakligt har också fått en anmärkning för att döma under lagens minimistraff. Biträdande justitiekanslern gav anmärkningen i maj. Tingsrättens lagman säger att liknande misstag händer då och då.

YLE - 2 timmar sedan

Trettio procent av ditt sorterade plastavfall bränns upp - varför?

Trettio procent av ditt sorterade plastskräp bränns upp i stället för att återvinnas. Plast som återvinns behåller sin färg och det leder till att producenter hellre köper jungfrulig plast än återvunnen. Robotarna som sorterar plast kan inte heller känna igen svart plast.

YLE - 11 timmar sedan

Titta in i Svenska Yles Escape room och upplev Helsingfors bokmässa på Yle Arenan och i Yle Vega

Besöker du bokmässan i Helsingfors i år - ta en titt på Svenska Yles Fake News Escape room för att avgöra vilka nyheter som är sanna respektive falska! Du kan också följa mässan på distans - allt program på scenen Fiskehamnen livestreamas på Yle Arenan..

YLE - 10 timmar sedan

Skulle tragedin i Essex kunna inträffa i Finland? Fyra frågor och svar om människosmugglingens råa verklighet

Tragedin där 39 människor hittats döda i en långtradarcontainer i ett industriområde i Essex i Storbritannien har än en gång sparkat igång diskussionen om människohandel och människosmuggling..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.