YLE > Finland

Thursday, 17 October, 22:12

YLE - 10 okt 19 kl. 14:13

Lojos nya stora gymnasium ska ha plats för över 1000 studerandeLojo stad har beslutat att Lohjan Yhteislyseon lukio ska renoveras så grundligt att den i praktiken motsvarar en ny modern skola som dessutom har plats också för andra funktioner..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lohjan Yhteislyseon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lojosnya stora , gymnasiumska ha plats för över , 1000 studerande
YLE - 21 apr 15 kl. 04:42

Jakobstads Gymnasium lockar fler studerande igen

Jakobstads Gymnasium lockar fler studerande nästa läsår. Pedersöre och Kronoby gymnasium tappar studerande. Brödtext.

YLE - 05 apr 16 kl. 14:32

Studerande i gymnasierna i Raseborg skeptiska till sammanslagning

Studerande i såväl Ekenäs gymnasium som Karis-Billnäs gymnasium ser inte sammanslagningen av de två svenska gymnasierna i Raseborg som en särskilt bra idé. De studerande Yle Västnyland har pratat med är öppna för ett bredare samarbete. Elevkåren vid Ekenäs gymnasium reagerade snabbt på planerna och höll ett möte på måndagen.

YLE - 06 dec 16 kl. 07:30

Raseborgs gymnasium tar form

De två gymnasierna i Karis och Ekenäs finns inte längre hösten 2017 om allt går som planerat. Lärare och elever stiger då in i Raseborgs gymnasium. Karis-Billnäs gymnasium och Ekenäs gymnasium är ett minne blott från och med den 1 augusti 2017 om både bildningsnämndens svenskspråkiga sektion och själva bildningsnämnden godkänner förslaget att den svenskspråkiga gymnasieutbildningen i Raseborg samordnas.

YLE - 21 apr 17 kl. 16:10

Raseborgs gymnasium bör finnas både i Karis och Ekenäs på grund av pengar

Raseborgs stad har konstaterat att det blivande Raseborgs gymnasium måste verka på två orter för att staden ska garanteras lika mycket statliga pengar som nu i form av statsandelar. Om det oklart med statsandelarna ska Raseborgs gymnasium skjutas upp, föreslår tjänstemännen. Ekenäs gymnasium.

YLE - 28 sep 15 kl. 06:55

Endast tolv nya studerande i Hangö gymnasium

I höst inledde tolv studerande sina studier vid Hangö gymnasium. Åtta flickor och fyra pojkar började sina studier i höst. Antalet är betydligt färre än studerande som började ifjol.

YLE - 05 sep 17 kl. 15:37

Vasa gymnasium firar 20 år

Den 9 september är det dags att fira Vasa gymnasiums 20 års-jubileum. Från den småskaliga starten år 1997 har gymnasiet vuxit och har detta läsår 166 studerande. Anki Sandvik var med då gymnasiet fick sin början, i en fastighet invid Hovrättsesplanaden.

YLE - 26 mar 14 kl. 11:57

Unga vill ha två gymnasium i Raseborg

Det finns inget bra med en eventuell sammanslagning mellan Ekenäs och Karis-Billnäs gymnasium. Långa avstånd skulle bli ett problem.
Spela upp klipp på Arenan
Det finns inget bra med en eventuell sammanslagning av Raseborgs två svenskspråkiga gymnasier i Ekenäs och Karis.

YLE - 28 dec 15 kl. 07:33

Gymnasierna i Jakobstadsregionen kämpar om studerande

Åsikterna går mycket isär i Jakobstadsregionen kring den frivilliga gymnasienämnd som planeras och vilka befogenheter den ska ha. Nämnden ska funktionera från den 1 mars 2016 om allt går som planerat. Gymnasierna konkurrerar om eleverna idag, det är faktum.

YLE - 21 mar 17 kl. 18:00

Timo Soini tog Virkby gymnasium med storm

Spänningen i luften gick nästan att ta på när studerande och lärare i Virkby gymnasium väntade på finbesök av utrikesminister Timo Soini (Sannf). Han togs högtdligt emot med både klassiskt pianospel och en delegation som visade honom fram till sin plats vid podiet. Det välorganiserade och alltigenom högtidliga programmet får till och med uttryck som pompa och ståt att låta som en underdrift.

YLE - 10 jun 13 kl. 13:02

Jakobstads gymnasium behöver mera pengar

Jakobstads gymnasium anhåller om nästan 60 000 euro i tilläggsanslag för nästa läsår. Pengarna ska gå till att minska de allt för stora grupperna och ge eleverna möjlighet till specialisering i bildkonst och musik. I en ansökan till bildningsnämnden skriver rektor Gunnevi Kiiskinen att staden bör satsa mer för att ha ett starkt och konkurrenskraftigt gymnasium.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Naturstigar, cykelleder och bollhallar – nu får alla Sjundeåbor önska vilka idrottsmöjligheter de vill ha

Med en öppen enkät som bas vill man planera utvecklingen av idrottsmöjligheter på lång sikt..

YLE - 4 timmar sedan

Näthandeln orosmoln på företagarhimlen i Raseborg - företagarföreningarna ger sin syn på utmaningarna

I Raseborg finns fyra olika företagarföreningar - här är de..

YLE - 4 timmar sedan

Maria Sid utsedd till teaterchef i Stockholm

Skådespelaren Maria Sid har utsetts till teaterchef för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Tjänsten sträcker sig till slutet av år 2020..

YLE - 5 timmar sedan

Tre kvinnor fick gåva på över en halv miljon euro var av sin mamma – gåvan överfördes till Bermuda och ledde till domar för skattebedrägeri

90 dagsböter blev straffet i ett fall där tre kvinnor kommit undan skatt på mellan 80 000 och 100 000 euro per person. Kvinnorna fick var och en i gåva av sin mamma ett värdepapper värt över en halv miljon euro i en schweizisk bank, men betalade ingen gåvoskatt..

YLE - 5 timmar sedan

Linda Bondestam ny ledamot i Svenska barnboksakademin

Den finlandssvenska illustratören och författaren Linda Bondestam har valts till ny ledamot i Svenska barnboksakademin. Akademin är en ideel förening som har som uppgift att främja god barn- och ungdomslitteratur..

YLE - 5 timmar sedan

Inrikesminster Ohisalo om bostadslöshet: "Fokus har legat väldigt mycket på män"

Regeringen har som målsättning att halvera antalet bostadslösa i Finland. Trots att kvinnornas andel av de bostadslösa proportionellt sett ökar nämns de inte specifikt regeringsprogrammet..

YLE - 6 timmar sedan

100 år sedan sprit förbjöds i Finland – fortfarande svårt att prata om de lokala smugglarna

Smuggelspriten drygade ut kassan för skärgårdsfolk i Västnyland men orsakade våld och till och med dödsfall. Ännu i dag är det svårt att ta reda på lokala smuggelhistorier..

YLE - 10 timmar sedan

Tyska aktivister avslöjar djurplågeri i laboratorium - finsk expert: “svårt att veta vad som händer i finska laboratorier”

I Tyskland har aktivister avslöjat hemska förhållanden för apor och katter i ett laboratorium i Tyskland. På filmen ses djur i små burar som verkar vara fyllda av avföring och blod. Personalen behandlar också djuren hårdhänt i samband med testen..

YLE - 8 timmar sedan

Svenska Yle Live: Nu ska hotellfasaden rivas!

På torsdag strax efter klockan 12.30 inleddes rivningen av fasaden på Hotel Hamburger Börs i Åbo..

YLE - 8 timmar sedan

Folktinget kräver stödtelefon också på svenska för barn som utsatts för sexuellt våld

Folktinget efterlyser en svenskspråkig telefonlinje för barn som utsatts för sexuellt våld. Det journummer som Mannerheims barnskyddsförbund ansvarar för fungerar bara på finska..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.