Skånskan > Nyheter

Thursday, 17 October, 22:11

Skånskan - 10 okt 19 kl. 14:18

Carl Johan Sonesson: ”Jag tror inte kontrollerna kommer att påverka integrationen”Danmark Carl Johan Sonesson (M), regionstyrelsens ordförande i Region Skåne, säger i en kommentar till News Øresund att han har förståelse för den danska regeringens beslut att inför gränskontroller mellan Sverige och Danmark.Kontrollerna införs från och med den 12 november. Det viktigaste är att det är punktvisa kontroller och att de inte stör pendlarna för mycket, menar Carl Johan Sunesson. – Jag tror att det är en bra avvägning med punktvisa kontroller, endast 1-2 gånger i veckan. Jag tror inte att det kommer att påverka integrationen och pendlingen särskilt mycket om det är så sällan, skriver han i en kommentar till News Øresund.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Johan Sonesson, Carl Johan Sonesson, Region Skåne, News, Sverige, Danmark, Carl Johan Sunesson, Sveriges, Öresundsregionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carl, Johan, SonessonJag , trorinte , kontrollernakommer att , påverka integrationen
Sydsvenskan - 06 mar 14 kl. 13:03

Carl Johan Sonesson vill ge vård till EU-migranter - utsatt för näthat

Alla EU-migranter som behöver akut sjukvård ska få vård. Notan ska skickas till hemlandet, inte till de oförsäkrade.
Det säger regionrådet Carl Johan Sonesson (M), som efter sitt utspel har blivit utsatt för en massiv hatkampanj på nätet..

Expressen - 26 okt 17 kl. 12:34

Carl Johan De Geer om kärleken till Marianne: "Det slog till direkt"

När Carl Johan De Geer och Marianne Lindberg De Geer träffades hade han redan varit gift tre gånger och hon levt ihop med musikern Björn Afzelius.  Nu har de varit ihop i över 30 år – och Marianne Lindberg De Geer tror inte att de hade hållit så länge om de träffats tidigare.    – Det jag kände för Björn och det jag känner för Carl Johan går liksom inte att jämföra, säger hon i SVT:s "En kärlekshistoria"..

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 18 kl. 11:00

3 frågor till Carl Johan Sonesson, Moderaterna

Fler vårdval som ska korta köerna står i fokus om han får bestämma..

Kristianstadsbladet - 26 apr 19 kl. 05:00

Debatt: Upp till bevis Carl Johan Sonesson – dags att leverera vallöftena

Just nu pågår avtalsrörelsen mellan Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Sobona och Vårdförbundet om villkor för 90 000 anställda i vård och omsorg. Vårdförbundet vill ha en löneinjektion till särskilt yrkesskickliga barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor..

Jönköpingsnytt - 17 mar 13 kl. 12:09

Carl-Johan vet hur man får ditt barn att somna

Om man vill få sina barn att somna fortare; varför då inte använda erkända avslappningstekniker, blanda det med speciella betoningar på ord som sänder signaler till mottagaren att bli trött, och sedan väva in teknikerna i en saga? Den frågan ställde sig författaren Carl-Johan Frossén Ehrlin som i det närmaste skapat en egen genre i bokvärlden. - Ingen annan har tänkt på användningsområdet innan förmodar jag.

Expressen - 15 feb 17 kl. 15:27

Carl-Johan Jepson kan få en huvudroll

För två år sedan trappade han ned tränarkarriären för att satsa helhjärtat på loppkörningen. Sedan dess har resultaten gått spikrakt uppåt. Vid lördagens V75-tävlingar kan Axevallas kuskchampion Carl-Johan Jepson, 39, spela en av huvudrollerna.

SVT - 06 feb 18 kl. 13:41

Carl Johan De Geers Tellussyndromet – skruvad sci-fi i Stockholmsmiljö

I sci-fi-romanen Tellussyndromet figurerar en konstnär, en utomjording, en evighetsmaskin av Christopher Polhem och en sprängskiss över Riksdagshuset. Och just sci-fi-genren är mer aktuell än någonsin i en tid då nyheter allt oftare möts av misstro, enligt författaren Carl Johan De Geer. – Ingen tror ju på nyheter om att det håller på att gå åt helskotta – då kan man ju dramatisera dem på olika sätt, säger han till Kulturnyheterna..

DI - 09 jun 18 kl. 08:42

Reza får råd och stöd av Carl-Johan Bonnier

Som papperslös i Iran blev Reza Jawadi satt i en bur för att utvisas till Afghanistan. I dag bygger han upp ett nytt liv i Sverige, med ordföranden för Nordens största medieföretag som mentor. ”Jag tror att jag kan stå för en stabilitet och trygghet i Rezas liv”, säger Carl-Johan Bonnier..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Carl Johan Bernadotte har avlidit

Greve Carl Johan Bernadotte af Wisborg har avlidit i en ålder av 96 år.Carl Johan Bernadotte förlorade sin prinstitel när han 1946 gifte sig med journalisten Kerstin Wijkmark. På 1980-talet gifte han om sig med grevinnan Gunilla Märta Louise Wachtmeister.

DalaDemokraten - 09 feb 17 kl. 07:00

Carl Johan De Geer i full frihet – ställer ut i Falun

Konstnären Carl Johan De Geer kommer till Falun i helgen för att föreläsa på Carl Larssongården och öppna sin utställning på Galleri Se Konst.
– Det var Karin Larsson som framför allt var konstnären och designern. Carl var henne reklamagent, tycker Carl Johan De Geer..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Pilbågsman uppträdde hotfullt

Vid kvart i åtta-tiden på torsdagskvällen fick polisen ta emot ett antal samtal om den pilbågsbeväpnade mannen.
– Ett av dem var från en ordningsvakt som vi bad följa efter mannen och berätta var han tog vägen, berättar Katarina Rusin, pressinformatör vid polisens ledningscentral. Polisen ryckte ut till platsen och kunde med ordningsvaktens hjälp lokalisera mannen.

Skånskan - 1 timme sedan

Guif blev mosat av IFK Ystad

HANDBOLL Måns Landgren stängde igen målet helt i andra halvlek när IFK Ystad utklassade ett närmast uppgivet Guif med förkrossande 30–18 (14–13).Ystadmålvakten fick helt rättmätigt ta emot priset som sitt lags bäste spelare i Stiga Sports arena i Eskilstuna efter en räddningsprocent som hamnade på finfina 45.
– Vi gör en solid match, att bara släppa in 18 bollar är riktigt bra, tycker Måns Landgrens inför C Mores kameror.

Skånskan - 1 timme sedan

Troll som vill ha mer sol

SOMMARJOBB Troll lär ju sky solljuset, men faktum är att Trollmor, Åse Alexandersson, funderar på att börja jobba mer på sommaren. Nu har Trollmor berättat för barn i tjugo år.Namn: Åse Alexandersson
Yrke: Skådespelare, spelman, kock, personlig assistent.

Skånskan - 1 timme sedan

USA: Turkiet har gått med på vapenvila

Enligt USA:s vicepresident Mike Pence ska Turkiets president Recep Tayyip Erdogan ha gått med på 120 timmars vapenvila.
Beskedet kommer efter fyra timmar långa förhandlingar mellan USA och Turkiet, rapporterar New York Times.Syftet med den fem dygn långa vapenvilan är att den kurdiskledda milisen ska kunna dra sig tillbaka från de norra gränstrakterna i Syrien.

Skånskan - 3 timmar sedan

Utbyggnad i öster förbereds

ESLÖV Planerandet inför den kommande stora utbyggnaden av östra Eslöv är i full gång.En fördjupad översiktsplan för området förbereds som bäst på kommunledningskontoret.
Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott ska med jämna mellanrum informeras, och ska även staka ut kursen framåt i beslut under resans gång.

Skånskan - 3 timmar sedan

Bandvagn visas på höstmarknad

Skurup Hantverk, godis och allehanda knallar som vanligt – och en tio meter lång bandvagn – det finns på årets höstmarknad.På lördag och söndag är det dags att fira höstmarknad i folkets park i Skurup. Det kommer ett femtiotal försäljare med väldoftande mat, karameller, kläder, hantverk och mycket annat.

Skånskan - 3 timmar sedan

Celler kan bli bostäder

MALMÖ Studentbostäder i en del av det gamla fängelset är en möjlighet som MKB tittar vidare på när arbetet med att öppna upp området för allmänheten nu drar igång på allvar.
Om allt går enligt planerna kan det bli byggstart under hösten 2021.Stadsbyggnadsnämnden beslutade på sitt sammanträde under torsdagen att inleda arbetet med att ta fram en detaljplan för området.

Skånskan - 3 timmar sedan

Åtal för sexuellt ofredande

LOMMA En man i 60-årsåldern åtalas misstänkt för att ha blottat sig för en kvinna i Lomma.
Det ska ha skett i maj i år på en adress i kommunen. Mannens och kvinnans bostäder ligger bara cirka 30 meter från varandra.

Skånskan - 4 timmar sedan

Tomt i Sjöbo kommun har fått ny ägare

Fastigheten Hemmestorp 7:30 i Sjöbo kommun har fått en ny ägare. Köpare är Dennis Wiberg, 31 år, från Harlösa, och säljare är Nils Johan Daniel Jönsson. Köpet blev klart i oktober 2019 och priset blev 260 000 kronor.

Skånskan - 4 timmar sedan

Teoretiska studier lockar flest ungdomar

lund Välj en gymnasieutbildning som ni tycker verkar rolig och intressant. Det viktigaste är att må bra under gymnasietiden och orka tre år till.
Det rådet gav Sara Alfredsson, projektledare för gymnasiemässan, alla blivande gymnasister.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.