YA > Nyheter

Tuesday, 22 October, 21:09

YA - 10 okt 19 kl. 13:57

Lokalt förlag lanserade NobelpristagareMikael Nydahl och hans förlag Ariel, med bas utanför Linderöd, är den som lanserat den polska författaren Olga Toikarczuk i Sverige. "Hon är en välförtjänst pristagare, men för mig är det nästan en overklighetskänsla.”.
Läs mer på YA
Läs mer om:
Nobelpristagare, Nydahl, Ariel, Linderöd, Olga Toikarczuk, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lokalt, förlag, lanserade, Nobelpristagare
Kristianstadsbladet - 14 sep 11 kl. 20:51

Musiker lanserade fackförbund

Foto: Johanna Wallin
"Jag vill bara åka raggarbil", sjöng bandet och publiken medan området nedanför scenen i Tivoliparke?
Fackförbundet SKTF bytte i går namn till Vision, vilket förbundet lokalt uppmärksammade genom konsert med Smens Baglomma. - Vi vill profilera oss och samtidigt göra det till en kul grej.

Sydöstran - 28 feb 19 kl. 10:19

Lokalt mobilspel får internationell uppmärksamhet

Företaget The Station gav sig ut på oprövad mark och lanserade nyligen sitt första mobilanpassade spel. Spelet har fått ett bra mottagande och har blivit nominerat i en prestigefylld internationell speltävling tillsammans med giganter som Fortnite och Angry birds..

YA - 17 nov 12 kl. 06:30

PK Sverigedemokraterna

För att preparera Sverigedemokraterna inför dess 25-årsdag lanserade Jimmie Åkesson i oktober partiets nya kärnvärden.
I ett brev till de förtroendevalda i partiet skrev han: ?Sverigedemokraterna är ett demokratiskt, socialkonservativt parti med en nationalistisk grundsyn.

Politologerna - 27 apr 18 kl. 16:23

Hur regleras kommunala bolags sponsringsaktiviteter?

För några år sedan stötte jag ett par gånger på nyheter om kommunala bolags sponsring av elitföreningar, evenemang och individer. Magkänslan sa att sponsringen inte alltid verkar rakt igenom förenlig med hur vi brukar vilja att fördelningen av godsaker från det offentliga ska se ut. Rapporteringen fick mig därför att ställa frågan: när det egentligen är lämpligt, lagligt och ändamålsenligt för offentligt ägda bolag att ägna sig åt sponsring?

Uppsalanyheter.se - 23 sep 15 kl. 02:24

Recension: Den tredje mannen - en polisroman i uppsalamiljö

Det börjar med ett självmord och slutar med en rafflande kidnapparjakt. Och däremellan en touch av utredningen om Palmemordet 1986. Men ingenting är faktiskt vad det ser ut att vara i Ulf Brobergs senaste polisroman Den tredje mannen, utgiven nu i september på Arx förlag.

Skånskan - 24 feb 17 kl. 14:00

Han lyckades inte gå i pension

ARBETSAM. För tio år sedan slutade Lennart Haglund som vice vd på Swedbank och planen var att gå i pension, bara jobba lite grann.
Det gick som det gick med den föresatsen – han har fortfarande fullt upp.

BT - 11 dec 13 kl. 12:08

Boråsprofessor: "Man blir snällare - men lite dummare av botox"

Varför blir man lite dummare för varje behandling med botox? När högskolan bjöd in Sjuhärads gymnasieelever för att prata Nobelpris blev det både intressant och komplicerat. Att i detalj förklara vad årets nobelpristagare har åstadkommit för 620 gymnasieelever är ingen lätt uppgift.

YA - 16 mar 11 kl. 15:13

Kulturpolitiska tavlor

Österlens urstarka ställning som ett regionalt centrum för kreativa konst- och kulturutövare är att glädjas över. De politiska insatserna i huvudkommunen Simrishamn präglas emellertid av tafatt plockande med detaljer än målinriktat strategiarbete. Sålunda har kommunen sedan ett par år av kostnadsskäl stängt utställningsverksamheten i kulturhuset Valfisken.

Kristianstadsbladet - 18 jun 11 kl. 06:30

Oskattbart läge

Gustav Fridolin (MP) har ett viktigt besked att ge när han i dag för första gången sommartalar i Vit?
Gustav Fridolin (MP) har ett viktigt besked att ge när han i dag för första gången sommartalar i Vittsjö i norra Skåne: Är han, liksom hans partikollegor lokalt och regionalt, redo att ta ansvar?Partiledardebatten i riksdagen i veckan visade tydligt att minoritetsregerandet aldrig är lätt.

Barometern - 12 sep 13 kl. 08:22

Äpplet hyllas i en hel vecka

Äpplet står i fokus när Bygdens Vecka arrangeras i Torsås kommun den 16-21 september.
Ett besök av en pomolog är en av höjdpunkterna. Hösten 2012 körde Bygdens Marknad en satsning på Bygdens Vecka.

Fler nyheter från YA

YA - 45 minuter sedan

Bowling och läskigheter på höstlovet

Snart är det höstlov och under ledigheten blir det både bowling, flygtur och så naturligtvis gott om ruskigheter till Halloween..

YA - 30 minuter sedan

Tt-flash: johnsons tidsplan fÄlld

Det brittiska underhuset säger nej till regeringens tidsplan för att driva igenom en brexitlag till den 31 oktober..

YA - 1 timme sedan

Myndighet godkänner utökat förvar av kärnavfall

Strålsäkerhetsmyndigheten säger ja till utökat slutförvar av radioaktivt avfall i uppländska Forsmark. Nu är det upp till regeringen att besluta om utbygganden blir verklighet..

YA - 1 timme sedan

Handboll: ”Känns som om jag haft sommarlov”

Dalibor Doders skada är på väg att bli ett minne blott. Ystads IF:s nyförvärv tränade på tisdagen för första gången med boll sedan olyckstillfället på försäsongen..

YA - 1 timme sedan

Handboll: Så påverkas Ludvig Hallbäck av YIF:s tränarbyte

Anton Hallbäck tackade för sig i våras och efter den innevarande säsongen har även Jerry Hallbäck gjort sitt i Ystads IF. Men den tredje handbollsprofilen i familjen Hallbäck, Ludvig, han stannar kvar, i drygt två år till. Minst..

YA - 1 timme sedan

Medaljregn över Kivik i TYR Open

I helgen som gick stod Ystads SS som värdar för TYR Open, som ingår i Ystad Grand Prix. Ett rekordstort antal deltagare var på plats. Det blev flera fina resultat för de lokala klubbarna, där Kiviks Thea Brünjes stack ut med fyra individuella medaljer, och ett brons i lagkapp.

YA - 2 timmar sedan

Kanal 5 skrotar "Hyséns"

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.