SVT > Inrikes

Wednesday, 23 October, 14:36

SVT - 10 okt 19 kl. 14:07

MP kritiskt mot Löfvens planer på färre asylsökande i SverigeMiljöpartiets ledning riktar stark kritik mot Stefan Löfven (S) efter hans uttalande om att halvera flyktingmottagandet i Sverige. ”Det är Socialdemokraternas politik, inte regeringens”, skriver språkrör Per Bolund (MP) i ett inlägg på Facebook efter statsministerns uttalande. Språkrör Isabella Lövin (MP) menar att regeringen driver en politik där Sverige ska stå upp för asylrätten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Löfvens, Sverige, Stefan Löfven, Socialdemokraternas, Per Bolund, Facebook, Isabella Lövin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP kritisktmot , Löfvens, planer, färre, asylsökandei , Sverige
Trelleborgs Allehanda - 20 mar 13 kl. 10:49

Trafikverket gillar planer för genomfartstrafiken

Arkiv: Tomas Nyberg
Medan många andra som yttrat sig varit kritiska mot förslaget till detaljplan för Centralstationen är Trafikverket positivt. Det handlar om olika syn på utformningen av genomfarten på väg 9 genom Trelleborg.
Bland andra tekniska nämnden och oppositionsrådet Catherine Persson (S) har sett svårigheter med utformningen som troligen kommer att minska framkomligheten på genomfarten.

YLE - 28 feb 16 kl. 07:00

Mycket kritiskt för HBL

KSF Media gör det sämsta resulatet någonsing. Förlusten för 2015 är dryga 7 miljoner euro. Bolaget överväger stora förändringar.

Politologerna - 16 mar 16 kl. 08:00

Vad tycker svenskarna om flyktingpolitiken? – Del II

Det här är ett gästinlägg av Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap, och Torbjörn Sjöström, VD för Novus. Läs även del 1. *** Bland forskare är ”Getting to Denmark” ett uttryck för lyckade moderniseringsprocesser.

YLE - 03 maj 16 kl. 13:52

Raseborgs sjukhus trött på gnabb - nu ska det blickas framåt

Staden och Raseborgs sjukhus har tidvis haft svårt att komma överens när det gäller sparåtgärder. Nu efterlyser Raseborgs sjukhus nya tag och friska vindar. I Raseborg jobbar man som bäst med åtgärdsprogrammet Raseborg 2020 där det finns en hel del planer på ändringar inom sjukvården.

YLE - 18 okt 13 kl. 16:41

Polisen: Avlidna transporteras under ovärdiga former

Långa transporter av avlidna kommer att bli allmännare i framtiden, då obduktioner utförs på allt färre ställen. Men liktransporter dras ofta med allvarliga brister - de döda behandlas ovärdigt, och kan till exempel få göra resan på skåpbilens golv. De närmaste åren ska Institutet för hälsa och välfärd (THL) minska antalet rättsmedicinska obduktionslokaler i landet till fem.

YLE - 15 okt 14 kl. 12:58

Lillans sällsamma liv

Den nya boken om Elisabeth Rehn ger mångsidig och omfattande bild av Rehns liv från barndomen till i dag. Boken ”Lillan - Elisabeth Rehns sällsamma liv” ger en insyn familjen Rehns liv allt från lyckliga barndomsminnen, ungdomsförälskelse till svåra perioder på det personliga planet. Rehn berättar öppet om problemen i äktenskapet, om makens konkurs och om att se sin närmaste så småningom tyna bort.

YLE - 23 apr 16 kl. 20:41

Superelbilen Toroidion går mot produktion

Mycket pekar på att det inom kort börjar produceras superelbilar i Raseborg. Nu jobbar teamet bakom Toroidion hårt för att få finansieringen ordnad och siktar på att skapa jobb för ett femtiotal personer inom ett drygt år. Under sex timmars tid på lördagen besökte över 3 000 personer bilaffären Special Mobil i Horsbäck för att ta sig en titt på superelbilen Toroidion.

Skånskan - 17 jul 19 kl. 14:00

Dödligt hot 20

– Helvete, sa statsministern långsamt och eftertryckligt, med betoning på varje stavelse. På planet hem läste jag en svensk dagstidning. Där fick jag veta att den anonyme, brittiske gatukonstnären Banksy sålt en tavla på Sotheby’s för en miljon pund, omkring tolv miljoner kronor.

Sydsvenskan - 06 dec 14 kl. 04:00

Patrik Svensson: Elefanten är här!

Så händer det. Smygande först, sedan allt mer tungt framklampande i åsiktskorridorerna. Vi måste tala om elefanten i rummet, menar allt fler borgerliga debattörer.

YLE - 26 jul 14 kl. 09:00

Finländare anmäler inte avklädda kvinnor i reklam

Många konsumenter i Sverige har reagerat på den nya tv-reklamen för Vitaepro-tabletterna och reklamen har också anmälts till Reklamombudsmannen som könsdiskriminerande. I Finland är det få som reagerat på den finska versionen där skådespelaren Nicke Lignell skryter om hur han får unga kvinnors uppmärksamhet tack vare kosttillskottet. Urvattnat och ett otydligt budskap, men inte sexistiskt, säger doktoranden i historia och bloggaren Charlotte Vainio efter att ha sett reklamen.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

LO: Exportindustrin sätter märket

Kommunal och Pappers ställer sig som aviserat utanför LO:s samordning i kommande lönerörelse. Men övriga tolv förbund går vidare, beslutade LO:s representantskap..

SVT - Igår: 06:37

Sverige har lägst elpriser till industri i EU

2017 hade Sverige lägst elpriser till industrin i hela EU, visar en rapport från EU-kommissionen från tidigare i år. Samtidigt var Sverige det nionde dyraste landet när det gällde priset för hushållens el. .

SVT - 4 timmar sedan

Därför granskar SVT storföretagens miljöskatter

SVT Nyheter granskar vad storföretag betalar i miljöskatter, och vilka undantag som finns.  Det är en kartläggning av vilka skatter som bolagen enligt nuvarande lagar betalar. Bakgrunden är de klimatmål som satts upp av riksdag och EU och som ställer stora krav på industrin..

SVT - 4 timmar sedan

Så lite betalar Sveriges största utsläppare

Sveriges största utsläppare SSAB betalar nästan inga miljöskatter, visar SVT:s granskning. Detta trots att det länge funnits en princip att det ska ”kosta att smutsa ner” i svensk politik..

SVT - 5 timmar sedan

Arbetslösheten ökar bland byggarbetare

Det kommer att byggas över 20 000 färre bostäder nästa år jämfört med toppåret 2017. Det får också konsekvenser för jobben i byggbranschen där tusentals jobb kan försvinna..

SVT - 8 timmar sedan

Emma Frans: Vissa saker var visst bättre förr

Forskaren Emma Frans reder ut vad som var sämre och vad som var bättre förr i tiden. Bland ämnena finns barnhälsa, stress och antibiotika..

SVT - 8 timmar sedan

Vad tycker du om bensinpriset?

Är bensinpriset för högt eller för lågt? Eller kanske alldeles lagom?.

SVT - 8 timmar sedan

Här står partierna i frågan om bensinpriset

Vad tycker partierna om dagens bensinpris? Här svarar riksdagspartierna på SVT:s frågor..

SVT - 9 timmar sedan

Regeringsförslag: Hårdare krav för villkorlig frigivning

Regeringen vill skärpa kraven för villkorlig frigivning efter två tredjedelar av strafftiden. Bara de som sköter sig och är beredda att delta i åtgärder för att minska risken för återfall ska kunna friges i förtid, enligt ett nytt förslag..

SVT - 13 timmar sedan

Musikpris till Erik Lundin och Graveyard

Erik Lundin, Deportees , Graveyard och Sibille Attar är några av dem som får Sveriges kompositörer och textförfattares (Skap) musikpris i år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.