Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 19 October, 13:53

Blekinge Läns tidning - 10 okt 19 kl. 14:01

Fladdermöss ska portas från museetFörflugna fladdermöss har blivit ett problem sommartid på Blekinge museums föremålsmagasin på Rosenholm. Nu får Region Blekinge tillstånd av Länsstyrelsen att täta sprickor i väggar och tak för att stoppa nya unga fladdermöss från att hamna fel..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Blekinge, Rosenholm, Region Blekinge, Länsstyrelsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fladdermössska , portasfrån , museet
Sydöstran - 08 jul 19 kl. 09:53

Döda fladdermöss ett problem på museet

Förvirrade fladdermöss som tar sig in i Blekinge museums magasin har blivit till ett arbetsmiljöproblem för personalen i sommar. Stressade av trånga utrymmen hittar fladdermössen inte ut och dör inne på museet..

Expressen - 08 jul 19 kl. 09:31

Otäcka upptäckten på museet: ”Jättejobbigt att se dem lida”

Fladdermöss trillar ner från innertaken på Blekinge Museum i Karlskrona. När personalen kommer till jobbet på morgonen möts de av halvdöda fladdermöss som kryper på golven– Det är jättejobbigt att se djuren lida och vi är angelägna om att hitta en snabb lösning, säger museiintendent Marcus Sandekjer till SVT Blekinge. .

GöteborgsPosten - 29 okt 14 kl. 23:52

Bland fladdermöss och monster på museet

Höstlov betyder Halloweenvisning på Naturhistoriska. En kväll med vandring bland verkliga djur och sådana som bara kanske finns..

YLE - 22 apr 14 kl. 12:55

Ostrobothnia Australis - 90 år av naturintresse

Den naturvetenskapliga föreningen Ostrobothnia Australis är en av Finlands äldsta. Föreningen grundades år 1924 och firar därmed i år 90 år. - Namnet Ostrobothnia Australis är latin och betyder "södra Österbotten - latin är ju naturvetenskapens språk, säger Sonja Österholm-Granqvist som är föreningens naturvetenskapliga intendent.

Skånskan - 03 okt 15 kl. 17:56

Kungspyton lockade på biologins dag

LUND Kungspytonormen var populärast bland besökarna när Biologins dag firades på Ekologihuset i Lund med öppet hus.– Hjälp vad läskigt, är den giftig, frågade Henrik Saei, när han fick pytonormen i sin famn. Kompisen Viggo fotograferade hans reaktion.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Larm: Torkskåp började ryka

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

SAS vinner miljardavtal med norska försvaret

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Nytt hopp för presentkortsföretag

Det akuta hotet om konkurs är avvärjt för presenkortsföretaget Cashcom, som har många av landets gallerior som kunder. Det är däremot osäkert om företagets presentkort går att använda, efter att en storkund sagt upp sitt avtal..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Turkiet: Kurder bryter mot eldupphör

Turkiet anklagar kurdiska styrkor för att bryta mot det fem dagar långa eldupphör i nordöstra Syrien som trädde i kraft den 17 oktober..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

EU-nej till Nordmakedonien – nyval föreslås

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Zhao Ziyang begravd – 15 år efter sin död

Det kinesiska kommunistpartiet glömmer inte så lätt det som brännmärkts som en oförrätt. Nu har familjen fått begrava askan efter den avsatte reformvänlige tidigare kommunistledaren Zhao Ziyang – nästan 15 år efter att han dog..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Åklagare utreder förtal efter Youtube-bråk

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Åsikterna i London går isär om brexitavtal

Lördagens brexitomröstning rör upp känslor inte bara hos brittiska politiker, utan även hos medborgare. Bland de som samlats utanför parlamentet i London går åsikterna isär..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Nya strandnära bostäder ska bryta trend

C4 Hus vill bygga 27 lägenheter på Ivöstrand som bostadsrätter. Marken är reserverad och företaget väntar på bygglov för tre trevåningshus längs med Pyntvägen och Skräbeån. .

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Honduras president i blåsväder efter knarkdom

Amerikanska myndigheter har slagit fast att han tagit emot knarkpengar och oppositionen kräver hans avgång. Honduras president Juan Orlando Hernández har det hett om öronen sedan hans broder fällts för narkotikasmuggling i USA..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.