Kristianstadsbladet > Kultur

Wednesday, 23 October, 15:25

Kristianstadsbladet - 10 okt 19 kl. 13:57

Linderödsförlag bakom NobelpristagareMikael Nydahl och hans förlag Ariel, med bas utanför Linderöd, är den som lanserat den polska författaren Olga Toikarczuk i Sverige. "Hon är en välförtjänst pristagare, men för mig är det nästan en overklighetskänsla.”.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Nobelpristagare, Nydahl, Ariel, Linderöd, Olga Toikarczuk, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Linderödsförlag, bakom, Nobelpristagare

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Knausgård sätter stopp för Netflix-film

På grund av att författaren Karl Ove Knausgård inte uppskattar det manus som har gjorts av hans artikelserie stoppar han planerna på en tv-serie. .

Kristianstadsbladet - Igår: 19:08

Dödsfall: Tv-profilen Bengt Feldreich har avlidit

Journalisten och programledaren Bengt Feldreich har avlidit, uppger familjen för TT. Han var SVT:s första julvärd och även berättarröst i "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul"..

Kristianstadsbladet - Igår: 18:03

Nomineringar tänder läslusten

Tippat och otippat i Augustlistorna. Och som väntat klev biografierna fram i fackboksklassen, allt från Selma Lagerlöf och Alfred Nobel till ålen. Kulturredaktör Sune Johannesson hoppas på en värmländsk nutidsberättelse och sätter upp minst två titlar på sin nya läslista.

Kristianstadsbladet - Igår: 18:03

Augustpris med debutanter och veteraner

Ett körverk från glesbygden, en ungdomsbok om psykisk sjukdom och den på förhand så tippade "W." av Steve Sem-Sandberg. Både debutanter och tidigare pristagare finns bland årets nominerade till Augustpriset..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 07:20

Kärlek till kroppen hos systrarna Adbåge

Bilderboksskaparna och systrarna Adbåge återkommer här i en bildrik och fartfylld versbok om Folk av alla de sorter: knasiga och vanliga och allt däremellan. En rolig och spretig bilderbok, tycker recensenten Eva Wahlström..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 07:21

Han förklarar SD:s övertag på nätet

Det pågår ett nätkrig om hur Sverige ska se ut i framtiden. På ena sidan Sverigedemokraterna. På den andra idéer som mångkultur, feminism och hbtq-frågor..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 07:22

Stilsäkert om vägval och judisk identitet

En stilsäker och viktig debutroman om längtan efter identitet, anser litteraturkritikern Jimmy Vulovic om Anna Brynhildsens ”Alla vill ju hem”..

Kristianstadsbladet - 20 okt 19 kl. 14:02

Dags för Augustpriset - här är några favoriter

Steve Sem-Sandberg, Monika Fagerholm och Nina Wähä är förhandsfavoriter. Och kanske blir det essäer om ålar, en biografi om Selma Lagerlöf eller varför inte en bok om rumpor som lyfts fram? Vi bad några kritiker om deras Augusttips..

Kristianstadsbladet - 18 okt 19 kl. 15:50

Göran Malmqvist – en initierad ciceron

Stol nummer 5 i Svenska Akademien står nu tom sedan Göran Malmqvist har avlidit, 95 år gammal. Efter sig lämnar han en stor samling översatta och egenskrivna verk som har fungerat som en bro från den kinesiska litteraturen till den svenska kulturen..

Kristianstadsbladet - 18 okt 19 kl. 14:05

Ytligt när Houellebecq skriver om kärlek

Författarskapets blinda fläck. Michel Houellebecqs senaste roman fastnar i omtagningar, menar litteraturkritikern Naima Chahboun..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.