Computer Sweden > IT

Tuesday, 22 October, 06:16

Computer Sweden - 10 okt 19 kl. 13:39

EU ser många risker med 5g-utbyggnaden – men vill inte peka ut Kina
De europeiska länderna är djupt splittrade i frågan om det går att lita på kinesiska företag som Huawei, men de är överens om att det är viktigt att se över säkerhetsfrågorna..
Läs mer på Computer Sweden
Läs mer om:
Kina, Huawei

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU sermånga , riskermed , 5g-utbyggnadenmen vill inte , peka ut Kina
DI - 25 maj 16 kl. 12:00

Så säger vd:arna om utvecklingen i Kina

Utveckling under första kvartalet, procentKommentarer Positiv trend SCA (Vindas omsättning, organiskt)"Volymerna fortsätter att vara riktigt starka…inom mjukpapper inte minst i Vinda (SCA:s dotterbolag)." (vd Magnus Groth)  Autoliv (omsättning, organiskt)"Vi fortsätter att se en stark återhämtning från nedgången i tredje kvartalet." (vd, Jan Carlson) Ericsson (omsättning)"4G-utbyggnaden i Kina fortsatte enligt prognos" (rapport) Hexagon (omsättning, organiskt) "Kina har kommit runt hörnet.

Supermiljöbloggen - 11 aug 14 kl. 12:31

Världens största elnät

State Grid Corporation of China har 1,5 miljoner anställda, och över en miljard kunder. Enligt Fortune 500 är företaget världens sjunde största räknat i inkomster. Det beror på en monopolställning vad gäller tillgångar och överföring på Kinas enorma energimarknad.

Ekonomistas - 23 aug 16 kl. 07:43

Ansvarsutkrävande behövs för både fel och ineffektivitet

Detta är ett gästinlägg av Per Johansson, professor i statistik vid Uppsala universitet och vetenskaplig rådgivare åt Riksrevisionen. Den tredje statsmaktens granskning av både privat och offentlig verksamhet är nödvändig, inte minst för att motverka korruption. Vid felaktigheter ställs den ytterst ansvarige till ansvar.

Supermiljöbloggen - 09 apr 18 kl. 14:13

Klimatbluffen – hur bra är egentligen Kinas miljöarbete? Utdrag ur Jojje Olssons nya bok

Sedan USA trädde ur Parisavtalet, så är det allt oftare till Kina som omvärlden sätter sitt hopp vad gäller klimatet. Men hur många har egentligen koll på var Parisavtalet innebär för Kinas del? Hur ser landets målsättningar ut på klimatområdet, och när är man beredd att alls börja minska utsläppen?

Cornucopia - 13 nov 18 kl. 16:42

Hybridkrigföring, del 3: Det lokala spelets psykologi från europeiskt och svenskt perspektiv, insikter och följdfrågor

Detta är det sista av tre inlägg om Försvarsutbildarnas föreläsning Att spela spelet ”Den Ryska Världen” – en tolkning av Krimhändelserna, lärdomar och slutsatser för den europeiska säkerheten. Första delen hittas här. Andra delen hittas här.

PrivataAffärer - 30 jan 19 kl. 14:30

H&M i fokus inför torsdagens rapporter

Rapporter torsdag 31 januari: Bygghemma (kl 7.00)
Essity (ca kl 7.00)
Nokia (kl 7.

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

VA - 18 mar 11 kl. 13:28

Fortsätt köpa förnybart

18 mars Förstora Redan innan katastrofen i Japan rekommenderade VA köp på flera aktier i förnybar energisektorn. Bättre utsikter för regelverk och subventioner, och ökad efterfrågan på fossilkraft gör att vi nu återupprepar köp över hela linjen. Redan innan katastrofen i Japan rekommenderade VA köp i Vestas, REC, Arise och Eolus.

PrivataAffärer - 20 dec 18 kl. 15:19

Analytiker: Ericsson kan gynnas av Huaweis motgångar

”Utsikterna för att operatörer runt om i världen kommer att sky Huawei innebär möjligheter för Ericsson”, skriver Raymond James i en analys. Även om ett byte av nätutrustning tar tid, kan Ericsson ta andelar i Emea, Latinamerika samt i Asien och Stillahavsregionen (utanför Kina), bedömer analyshuset. Varje procentenhet av vunna marknadsandelar kan generera 1-2 procent försäljningstillväxt och bättre resultatförbättring för Ericsson menar Raymond James, som också påpekar att den uppkommande 5G-utbyggnaden kan utlösa ett skifte i näten.

Skånskan - 08 maj 19 kl. 11:00

Han tror på framtiden – och vågar storinvestera

På landet Grisuppfödaren Mattias Espert har en stark tro på branschens framtid och sina egna möjligheter.
Beviset för det reser sig just nu på hans gård Kvarnlyckan utanför Trelleborg.
Ett nytt stall på totalt 7000 kvadratmeter invigs redan i sommar.

Fler nyheter från Computer Sweden

Computer Sweden - 15 minuter sedan

Explosionsartad ökning av attacker mot uppkopplade prylar


Attackerna mot IoT-enheter har ökat explosionsartat bara under första halvåret 2019. Allt fler ”smarta” saker kopplas upp mot nätet, vilket utnyttjas av allt fler grupper av angripare..

Computer Sweden - 17 timmar sedan

Ny milstolpe för Bitcoin nådd – 18 miljoner mynt har utvunnits


Nu höjs röster för att höja maxtaket på 21 miljoner mynt, detta för att bevara intresset för kryptovalutan även i framtiden..

Computer Sweden - 20 timmar sedan

Telekomprofilen tillbaka – tar över ordförandeklubban hos Telia


Lars-Johan Jarnheimer som var vd för Tele2 under många år på 2000-talet är tillbaka i hetluften – nu som styrelseordförande för Telia..

Computer Sweden - 20 timmar sedan

Stort inbrott på it-jättens lager: "Man blir förbannad"


Dustins lager i Rosersberg drabbades under helgen av ett hjullastar-inbrott..

Computer Sweden - Igår: 06:02

All time high – svenska företag spenderar mer på hårdvara än någonsin


Glöm pc-död och smartphone-kräftgång. Företagen har aldrig investerat så mycket i hårdvara som de gör i Sverige nu. Förra året var ett rekordår för både pc och smartphone – om man tittar på värdet av försäljningen i stället för antal sålda enheter..

Computer Sweden - I förrgår: 06:02

Därför ska du standardisera på Outlook i mobilen – och så här gör du


Att be folk byta app för e-post och kalender i telefonen är ofta ett känsligt ämne. Om du använder Office 365 så finns det goda skäl att standardisera på Outlook, även om användarna kanske vill annorlunda. Så här bär du dig åt..

Computer Sweden - 18 okt 19 kl. 18:59

Oracles vd Mark Hurd har avlidit


Mark Hurd som varit vd på Oracle sedan 2010 avled på fredagen..

Computer Sweden - 18 okt 19 kl. 14:22

Workday ska ratta Volvos lyxiga elbil Polestar


Volvos elbilsvarumärke Polestar tar hjälp av Workday, som kommer att bistå med en molnbaserad lösning för ekonomi och hr..

Computer Sweden - 18 okt 19 kl. 13:32

Unga bär på chefsdrömmen – men den avtar med åldern


Unga yrkesverksamma människor drömmer i betydligt högre utsträckning om att bli chefer än äldre. Mer än hälften av de unga vill bli chef, visar en undersökning..

Computer Sweden - 18 okt 19 kl. 13:02

Riksbanken: Libra visar på behovet av billiga och effektiva betalningslösningar


Enligt Gabriel Söderberg från Riksbanken visar Libra att det finns ett behov av billiga och effektiva betalningslösningar över gränserna, men det krävs fortfarande någon form av statlig uppbackning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.