Nyteknik > Teknik

Tuesday, 22 October, 00:22

Nyteknik - 10 okt 19 kl. 13:30

”Här är förändringarna som småföretagen måste göra”GÄSTKRÖNIKA. Hur ska de små och medelstora industriföretagen möte en konjunkturnedgång? Det är dags att ta tag i sin förändringsresa, skriver Stefan Ledell, vd Proton Technology..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
GÄstkrÖnika, Stefan Ledell, Proton Technology

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är förändringarnasom , småföretagenmåste , göra
DI - 15 maj 19 kl. 07:00

Livsmedelsföretagen: Vi åtar oss att minska matens avtryck

DEBATT. Produktionen av livsmedel har omfattande negativ påverkan på både den lokala miljön och klimatet. För att påskynda arbetet med att stoppa klimatförändringarna presenterar Livsmedelsföretagen nu ett gemensamt manifest med konkreta hållbarhetsåtaganden..

YLE - 15 maj 16 kl. 10:58

Företagen får gissa vem de behöver

Över hälften av dagens skolbarn beräknas jobba med yrken som ännu inte finns. Men varken utbildningar eller arbetsplatser vet ännu med säkerhet vilka kompetenser som behövs i framtiden. Oberoende av hur arbetslivet ser ut framöver, kommer vissa egenskaper att behövas även framöver.

Supermiljöbloggen - 29 feb 16 kl. 10:03

Oscarvinnaren DiCaprios tacktal riktar fokus på klimatförändringarna

Den flerfaldigt Oscarsnominerade Hollywoodgiganten Leonardo DiCaprio vann inatt sin första Oscar för bästa huvudroll i filmen "The Revenant". I sitt tacktal passade han på att rikta fokus mot klimatförändringarna. Att göra ”The Revenant” handlade om människans förhållande till jorden.

Supermiljöbloggen - 29 feb 16 kl. 10:03

Oscarvinnaren DiCaprios tacktal fokuserade på klimatförändringarna

Den flerfaldigt Oscarsnominerade Hollywoodgiganten Leonardo DiCaprio vann inatt sin första Oscar för bästa huvudroll i filmen "The Revenant". I sitt tacktal passade han på att rikta fokus mot klimatförändringarna. Att göra ”The Revenant” handlade om människans förhållande till jorden.

Supermiljöbloggen - 17 sep 14 kl. 18:48

Så mycket kostar det att rädda världen

Jordens fortsatta överlevnad har fått en prislapp, på minst 36 biljoner dollar.
Investeringarna ska gå till energi- och transportsektorn och planetär ingenjörskonst.  En biljon dollar varje år i 36 år framöver, utöver dagens investeringar, i energi-, transport- och utsläppsminskande investeringar är vad som enligt International Energy Agency (IEA) krävs för att undvika klimatförändringarnas värsta effekter och göra jorden fortsatt beboelig.

Politologerna - 19 dec 17 kl. 08:20

Lucka #19: En ny värld av väljarbarometrar

Snart är det 2018 och därmed valår igen i Sverige. Under valår brukar opinionsmätningar i allmänhet och så kallade väljarbarometrar i synnerhet få mycket stor uppmärksamet i media, av journalister och i valrörelsen. Väljarbarometrar är opinionsmätningar som avser att mäta väljarkårens partisympatier och ge en fingervisning om hur det kan tänkas gå i valet.

HBL - 17 sep 12 kl. 15:47

Nya lagar väntas slå ut snabblåneföretag

Nyetablerade företag som erbjuder snabba lån har svårt med lönsamheten. Stora förändringar väntar branschen för snabblån om de föreslagna ändringarna i lagen går igenom. Det är branschföreträdare och Konsumentverket överens om.?

Trelleborgs Allehanda - 30 apr 13 kl. 09:37

Föreslår förändringar i ellagen

Förändringar i ellagen ska ska förbättra möjligheterna att se till att elnätsföretagen inte tar ut för höga avgifter av sina kunder.
Energimarknadsinspektionen (EI) föreslår ändringar i de regler som rör elnätsföretagens intäktsramar. - Syftet är att få större tydlighet så att både kunder och företag vet vad som gäller, säger Anne Vadasz-Nilsson, generaldirektör på EI.

YLE - 28 nov 15 kl. 08:10

Klimatförändringen handlar också om business

Klimatmötet i Paris inleds måndagen 30 november. Målet är att begränsa den globala uppvärmningen till två grader. Tanken är att på sikt skydda miljön i hela världen.

YLE - 20 jan 15 kl. 14:31

Fifflet i byggbranschen har minskat

Regeringens program för att bekämpa grå ekonomi har gett resultat i byggbranschen. I andra branscher är listan på besvikelser ändå lång. Kyösti Suokas, andra ordförande för Byggnadsförbundet, säger att arbetstagarna är nöjda över de förändringar bekämpningen av den gråa ekonomin inneburit.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 7 timmar sedan

Forskarna: Vår metod kan korrigera nästan alla genetiska sjukdomar

Nära 90 procent av alla ärftliga sjukdomar kan korrigeras med en ny mer exakt metod för genredigering. Det påstår forskare vid MIT och Harvard..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Volvo investerar i cybersäkerhet från Israel

Med allt fler uppkopplade lastbilar ökar behovet av att skydda dem mot hackerattacker. Därför investerar nu Volvo i ett israeliskt säkerhetsföretag..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Forskarna: ”Prime editing” bättre än Crispr-Cas9

Det finns ett mer exakt sätt att redigera gener än gensaxen Crispr-Cas9 menar forskare vid MIT och Broad Institute. De kallar sin nya metod för ”prime editing”..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Fri fart på autobahn överlevde omröstning

På initiativ av miljöpartiet De gröna röstade tyska förbundsdagen om att slopa den fria farten på autobahn, med 130 km/h som ny maxhastighet. Det blev ett rungande nej..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Investering i smart underhåll ger ökat värde

En studie från Chalmers Tekniska högskola gör gällande att underhållsarbetet inom svensk industri i dagsläget har en årlig ekonomisk påverkan på 6 % av den totala omsättningen, det vill säga närmare 177 miljarder kronor..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Uppgifter: Elbilsleveranser försenas för att mildra utsläppsböter

Bilimportören håller på laddbara bilar för att mildra eller helt undkomma böter när EU:s utsläppsregler aktiveras nästa år, enligt uppgifter..

Nyteknik - 11 timmar sedan

USA-myndighet: ”Det finns ingen klimatkris”

Den amerikanska myndigheten Bureau of Land Management fick i uppdrag att miljögranska planer på oljeborrning i Alaska. Resultatet: Grönt ljus för det mest omfattande exploateringsförslaget..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Tre kronor i skatt på plastbärkassar

Tre kronor blir skatten på bärkassar när du handlar mat i fortsättningen. Och 30 öre kommer varje liten plastpåse du brukar ha frukt och grönsaker i att kosta..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Vattenfall tvingas lägga ned vindkraftsprojekt efter tio år

Vattenfall och Wallenstam med det gemensamma bolaget Taggen Vindpark AB avbryter ett vindkraftsprojekt i havet utanför Sölvesborg, enligt ett pressmeddelande. Försvarsmakten som har ett skjutfält nära området godkänner inte projektet..

Nyteknik - Igår: 06:00

Sveriges hemligaste myndighet rymmer många spionskatter

Världens äldsta kryptomaskin, en serie Enigmor och signalspaningsutrustning från den nedskjutna DC-3:an. Hos Sveriges hemligaste civila myndighet ryms ett litet museum fyllt av spionskatter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.