Dagens Media > Ekonomi

Monday, 21 October, 15:03

Dagens Media - 10 okt 19 kl. 12:07

Experter: Därför kan svenska publicister bryta mot lagenMediehusen har litat på att användarnas webbläsarinställningar ska räcka som samtycke till att få använda kakor. Det kan visa sig vara olagligt. ”Förikryssade checkboxar är inte tillåtet om du ska söka giltigt samtycke för cookies. Om Schibsted gör på det viset strider det mot lagen och detta preciseras nu också av EU-domen”, säger Bisnodes digitala chef Anders Willstedt..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Schibsted, EU, Bisnodes, Anders Willstedt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ExperterDärför kan svenska , publicister, brytamot , lagen
Supermiljöbloggen - 06 aug 15 kl. 14:12

Hundratals ungdomar varnar norska staten: ”Vi är redo att bryta lagen”

250 ungdomar från hela Norge samlades för att protestera mot dumpningen av gruvavfall i Førde-fjorden. "Vi är redo att bryta lagen", skriver de i ett pressmeddelande. Førde-fjorden är hem till flera utrotningshotade arter och är lekområde för torsk och lax.

DN - 13 dec 18 kl. 23:16

Trump efter Cohens dom: ”Jag beordrade honom aldrig bryta lagen”

Efter onsdagens dom mot Donald Trumps tidigare trotjänare och advokat Michael Cohen kommenterar presidenten nu de beskyllningar som riktades mot honom själv i rätten. ”Jag beordrade aldrig Michael Cohen om att bryta lagen”, skriver han bland annat på Twitter..

YLE - 26 jul 13 kl. 08:42

Kaleva: Över en fjärdedel beredda att bryta lagen

Över en fjärdedel av av finländarna är beredda att bryta mot lagen, om det egna samvetet säger att de gör rätt. Det skriver tidningen Kaleva. Enligt marknadsundersökningsföretaget Taloustutkimus undersökning är 28 procent av finländarna av den åsikten att det är rätt att bryta mot lagen om man följer sitt egna samvete.

Barometern - 04 feb 16 kl. 08:00

Landet riskerar bryta lagen

Sverige har inte en chans att leva upp till sina åtaganden..

Dagensanalys.se - 08 dec 16 kl. 12:12

17 experter tycker till om Sveriges digitala valuta

Här är de 25 heta personerna som ingår i KIA-index expertteam och som ska vidareutveckla den digitala valutan under 2017. Vi har intervjuat 17 av dem. här kan du läsa om deras åsikter, tankar och visioner.

BT - 11 dec 13 kl. 20:12

FRA kan bryta mot lagen

FRA samarbetar med USA om att hacka sig in i datorer, enligt läckta dokument. Experter ifrågasätter nu om metoden är laglig. – Det här kan få konsekvenser i utrikespolitiken, säger Miljöpartiets Peter Rådberg.

Dagensanalys.se - 15 mar 16 kl. 15:07

Sveriges stora publicister går ihop – ska blocka reklamblockerare

Nästan alla (90 procent) av Sveriges stora publicister har gått ihop mot reklamblockerare – ”Vi behöver göra något mer kraftfullt”, säger de. Handlingen har uppmärksammats internationellt – men kommer det att göra någon skillnad? IAB Sverige är branschorganisationen som leder projektet, och vi har tidigare rapporterat om deras mål att bekämpa reklamblockerare här på dagensanalys.

VA - 08 sep 11 kl. 11:41

Arla kan bryta mot lagen?

8 september Förstora Trojka. Christer Åberg, vd Arla, Åke Hantoft, ordförande Arla och Lars Reyier, ordförande Milko. Tomas Oneborg/Scanpix   ?

Expressen - 11 dec 13 kl. 22:14

Experter: FRA kan bryta mot lagen

FRA och USA samarbetar om att hacka sig in i datorer visar läckta dokument som SVT:s "Uppdrag Granskning" tagit del av. Experter ifrågasätter nu om metoden är laglig. – Det här kan få konsekvenser i utrikespolitiken, säger Miljöpartiets Peter Rådberg till TT..

DN - 21 dec 18 kl. 20:56

Experter: Karolinskas hantering av patientdata kan bryta mot lagen

Karolinska har skapat en ny databas, där patientdata samkörs med bland annat kvalitetsregister och personuppgiftsregistret. Men patienterna informeras inte om att de ingår i det nya systemet, som kallas ”styrkort”. Förfarandet bryter mot det nya datadirektivet GDPR, enligt experter som vill se en juridisk prövning..

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 1 timme sedan

Då premiärsänder P4 Södertälje

Den 8 november drar Hugo Wennström och Gabriella Alan igång den första sändningen av P4 Södertälje..

Dagens Media - 1 timme sedan

Så analyserar du dina digitala kampanjer rätt

Genom att göra analysen rätt kan du använda budgeten för digital annonsering betydligt mer effektivt, skriver Staffan Hultén – och delar med sig av praktiska verktyg..

Dagens Media - 2 timmar sedan

Svag start för ”Så mycket bättre”

Årets premiär av ”Så mycket bättre” sågs av något fler än 2018, men betydligt färre än åren dessförinnan..

Dagens Media - 2 timmar sedan

Erik Niva gör podd om fotbollshistoria med Perfect Day

De mångåriga sportjournalisterna Erik Niva och kollegan Håkan Andreasson lanserar ”When We Were Kings”. Podcasten produceras av Perfect Day i samarbete med Sportbladet..

Dagens Media - 3 timmar sedan

The New Yorker klarade det, men inga garantier för Glamour och Vogue

Snart ligger alla titlar som jätteförlaget Condé Nast ger ut bakom betalvägg. Men förutsättningarna för dem ser helt olika ut, skriver Dagens Medias nya bloggare Unn Edberg..

Dagens Media - 4 timmar sedan

Analysbrevet 21 oktober

De digitala läsarintäkterna ökar + Nytt amerikanskt livsstilsmagasin + Bonnier News köper Lokaltidningen..

Dagens Media - 5 timmar sedan

Trender från Mipcom: ”Blir viktigare att vi sluter upp lokalt”

Agent Hamilton, gränsöverskridande dejtingshower, Godzilla och dystopisk sci fi, det är några av godbitarna från årets Mipcom i Cannes. När utbudet av produktioner växer lavinartat stavas framtiden samarbete. Samtidigt är nordiska produktioner heta.

Dagens Media - 6 timmar sedan

Fredric Thunholm: ”Helkonstigt, Calle Schulman”

Fredric Thunholm på Wavemaker är inte imponerad av Calle Schulmans debattinlägg där han jämför mediebyråerna med avokadobranschen..

Dagens Media - 6 timmar sedan

Replik: ”Gör oss bedrövade å Schulmans kunders vägnar”

Basala fakta saknas i Calle Schulmans debattinlägg om mediebyråbranschen. Det skriver mediebyrårådgivarna Oskar Zander och Anna Krogh Hansen, i en replik..

Dagens Media - 7 timmar sedan

Viktor Frisk: ”Jag är en mediekanal och känner ett ansvar”

I det 98:e avsnittet av ”Under 15” diskuterar Henric Smolak offentlighetens fram- och baksida med artisten och influencern Viktor Frisk..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.