PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 18 October, 05:48

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 13:00

Här är analytikernas aktiefavoriter just nuMartin Hallström har vägt samman de olika analyshusens aktierekommendationer för att få fram ett snittvärde mellan 1 och 5. På det sättet syns vilka aktier som på aggregerad basis ses som mest köpvärda av analytikerna. För att platsa på Hallströms lista ska dessa aktier dessutom rekommenderas av Swedbank och Sparbankerna. De som uppfyller båda kraven syns i översta tabellen nedan. Av dessa aktier har Millicom, Saab och Lundin Mining fått de högsta rekommendationsvärdena, men på listan finns även bolag som Nobina, Kindred och Husqvarna.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Hallström, Hallströms, Swedbank, Sparbankerna, Millicom, Lundin Mining, Nobina, Husqvarna, Swedbank Analys, Klövern, Hemfosa, Martin Hallströms, Mining, Poyry

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är analytikernas, aktiefavoriter, justnu
PrivataAffärer - 28 sep 18 kl. 11:42

Hernhag: Tre aktiefavoriter just nu

Köp Marcus senaste bok: Bli rik och fri med aktier Daniel: Hej! Vad tycker du om IT-konsulterna? Skulle man kunna klassa denna bransch till den typen av megatrender du brukar prata om?

Dagens PS - 15 aug 18 kl. 09:21

Nordeas experter: Fyra aktiefavoriter just nu

Nordea har Kambi, NCC, Nobia och Saab som sina favoriter bland svenska småbolag, enligt bankens analysteam. De fyra aktierna presenteras på onsdagen i rapporten Small Cap Stock Picker. Banken poängterar att det inte handlar om någon portfölj utan helt enkelt de bästa idéerna inom småbolag just nu.

DI - 13 maj 18 kl. 09:58

Index: Analytikernas favoritaktier just nu

Här är de hetaste aktierna på Stockholmsbörsen just nu enligt nyhetsbyrån Direkts uppdaterade rekommendationsindex.  I andra änden på skalan ligger iskalla finansaktier..

VA - 21 apr 11 kl. 07:00

Fondproffsens tre aktiefavoriter

21 april Odin tror fortfarande på börsuppgång 2011, men med tvära kast. Mänskligt lidande och materiell ödeläggelse till trots så kommer uppbyggnaden av Japan ge positiva ekonomiska effekter menar fonden som räknar med att konjunkturutvecklingen fortsätter. Odin ser inte inflationen som ett problem, räntorna fortsätter att vara låga och aktier är generellt sett billiga.

Affärsvärlden - 20 maj 11 kl. 14:53

Analytikernas aktiefavoriter

Nyhetsbyrån Direkt har sammanställt ett färskt rekommendationsindex. Se vilka som toppar listan här..

Affärsvärlden - 30 maj 11 kl. 08:48

Analytikernas aktiefavoriter

Över 1 000 analyser har gjorts. Vinnare bland analytikerkårens alla analyser är Hexagon som är den mest haussade aktien. Av 13 råd från analytikerna är 12 positiva och en är avvakta.

PrivataAffärer - 24 jan 19 kl. 04:00

Här är succéförvaltarens aktiefavoriter

Danske Invests Sverigefond är en ”bred svensk basaktieportfölj”, enligt Mattias Cullin. – Vi har en rätt tråkig approach, och vill ha bra bolag över tid. Då blir det ”tråkiga” och defensiva bolag som levererar kassaflöden och har ett starkt management, säger han.

Affärsvärlden - 25 feb 16 kl. 10:28

Handelsbankens aktiefavoriter bland mindre och medelstora bolag

Handelsbanken har tagit fram en ny småbolagslista med bankens åtta aktiefavoriter för de nästkommande 6-12 månaderna bland de mindre och medelstora bolagen..

Expressen - 07 dec 16 kl. 07:47

De är storbankens nio främsta aktiefavoriter

I Börsmorgon i dag analyserar vi småspararfavoriten Clas Ohlsons kvartalsrapport – är det köp- eller säljläge? Swedbanks analyschef Anders Roslund berättar om bankens nio främsta aktiefavoriter inför nästa år och Claes Måhlén, chefsstrateg Handelsbanken, kommenterar ECB:s viktiga beslut i veckan. Gäst i studion är Ulf Petersson, analytiker Di..

PrivataAffärer - 27 maj 13 kl. 06:19

Enters aktiefavoriter

Det är inte fundamentala faktorer utan de låga räntorna som driver investerarna till börsen i jakt på avkastning. Det konstaterar Enter Fonder i ett färskt marknadsbrev där fondbolaget pekar ut några intressanta aktier just nu....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Analytikernas fokus inför rapportfredagen

Rapporter 18 oktober: Volvo (kl 7.20)
Atrium Ljungberg (kl 7.30)
Duni (kl 7.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

SEB: Då stärks kronan igen

Marknadsaktörernas syn på den svenska kronan redovisas i det nya numret av SEK News, som är SEB:s marknadspublikation för valutafrågor, analyser och rekommendationer för krontillgångar. I enkäten ställdes frågor till finansiella institutioner och stora företag om deras förväntningar på bland annat Riksbanken och utsikterna för kronan. Hökaktiga enkätsvar Enkäten utförs varje halvår och den senaste visar att marknaden har ”en rekordstor positionering” för att kronan ska bli ännu svagare.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Healthcare Direkt: Så hittar du vinnarna i sektorn

Healthcare Direkt är programmet där vi pratar om veckans händelser inom life science.  Siri Ladow berättar också om sin uppdragsanalys av medicinteknikbolaget Zenicor och hur det faller in i analysmodellen med bolagets styrkor och svagheter. I nyhetsdelen av programmet tar vi upp Sedana Medical och Oasmia Pharmaceuticals emissioner med dess likheter och skillnader..

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Börslyft och kronförstärkning efter brexitbeskedet

Avtalet måste förvisso godkännas av det brittiska parlamentet som ska rösta på lördag. Men sannolikheten för att en ordnad brexit sker har ökat rejält vilket bland annat fått den svenska finansmarknaden att reagera.  Stockholmsbörsen handlades visserligen upp redan innan beskedet men fick ytterligare bränsle när avtalsbeskedet kom.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Parterna överens – nytt brexitavtal i hamn

”När det finns en vilja så finns det ett avtal, vi har ett! Det är en rättvis och balanserad uppgörelse för EU och för Storbritannien och det är ett bevis för vår strävan att hitta lösningar. Jag rekommenderar att Europeiska rådet omfamnar detta avtal”, twittrar Juncker.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Autoliv: Svag bilmarknad bakom Nordeas sänkning

”Utsikterna för bilförsäljning och bilproduktion har blivit mindre säkra och har påverkats negativt av striktare miljöregler i Europa, lägre subventioner i Kina, och välfyllda lager. Under de senaste tre månaderna har IHS minskat sina prognoser för bilproduktionen med ytterligare 2 procent för 2019-2021”, skriver Nordea också. Det är bakgrunden till att Nordea sänkt sin rekommendation från köp till behåll.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Anmäl dig till Stora Placeringskvällen i Göteborg 19 november

Evenemanget i korthet: Vad: Stora Placeringskvällen i Göteborg
Var: Radisson Blue Scandinavia, Södra Hamngatan 59, Göteborg
När: 19 november 2019 kl 18-2130 (cirka). Insläppet öppnar 1730. På scen finns bland annat representanter från Splitan Fonder, Didner & Gerge, DNB, Avanza, Catella, Simplicity, Danske Invest och Odin Fonder som berättar om spännande investeri

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

DNB: Dometic intressant trots marknadsproblem

Det skriver DNB i en analys där  banken sänker riktkursen till 102 kr (109), men upprepar sin köprekommendation. ”Trots att de utmanande marknadsförhållandena inom RV-marknaden fortsätter, så har den operationella prestationen under det första halvåret i vår mening varit solid med skyddade marginaler på höga nivåer”, skriver DNB. Banken menar att har goda möjligheter att för det första kapa kostnader för att stärka marginalerna, för det andra att accelerera förvärvstakten, och för det tredje minska sitt beroende av den amerikanska RV-marknaden, som fortsatt att uppvisa svaghet under 2019.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Här är torsdagens färska analyser

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Autoliv till behåll från köp. Det framgår av Bloomberg. Goldman Sachs & Co sänker sin rekommendation för Boliden till sälj från neutral.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Vinstlyft för Avanza

Rörelsens intäkter ökade med 17 procent i tredje kvartalet jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Bland intäktsposterna noteras att courtagenettot blev 126 miljoner kr (111), fondprovisioner uppgick till 86 miljoner kr (81) och räntenettot var 53 miljoner kr (31). Rörelsekostnaderna ökade med 10 procent mot föregående år, främst på grund av högre personalkostnader, skriver Avanza.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.