YLE > Finland

Thursday, 17 October, 14:52

YLE - 10 okt 19 kl. 12:52

Sandvik säger upp elva i Åbo - jättestora nyanställningar för mindre än 3 år sedanSandvik Mining and Constructions samarbetsförhandlingar i Finland har nu slutförts. Sammanlagt 29 anställda sägs upp, varav elva i Åbo, tretton i Tammerfors och fem i Lahtis..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åbo, Mining, Constructions, Finland, Tammerfors, Lahtis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sandviksäger upp , elvai , Åbo, jättestora, nyanställningarför , mindre än 3 år sedan
YLE - 23 jul 14 kl. 14:06

Nylander: Jättestora problem med skärgårdspolitiken

Skärgårdskommunerna förlorar miljoner i statsandelsreformen. Skärgårdsdelegationens ordförande Mikaela Nylander säger att det varit svårt att försvara skärgårdens intressen på sistone.
- Det kunde vara mycket värre, säger Anna-Maja Henriksson som var med och förhandlade om reformen.

Norrtelje Tidning - 23 aug 17 kl. 06:00

Smedreserven poängbäst – nu väntar kvartsfinal mot Dackarna: "Har jättestora chanser att slå dem"

Matchen mot Rospiggarna blev verkligen Pontus Aspgrens kväll. Efter elva poäng och seger med 48–42, väntar kvartsfinal mot tabelltrean Dackarna om en vecka.
– För oss gäller det att gå all-in, säger Aspgren..

YLE - 28 maj 14 kl. 14:41

En lång väntan

Elva personer har väntat i flera år på att komma till sitt nya hemland Finland. Nu är det äntligen dags. På flygfältet har en handfull människor suttit i flera timmar för att hjälpa dem komma in i sitt nya land och komma till rätta med vardagen.

Trelleborgs Allehanda - 16 okt 14 kl. 09:56

Hatten på för Fanny De Aguiar

Fanny De Aguiar vill beröra människor med sin musik. Det kan hon göra oavsett om hon har mössa på sig eller ej.I "Idol" har hon blivit en mer självsäker artist som vet vilken kritik hon ska ta till sig av - och vad som är struntprat.

Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 09:56

Hatten på för Fanny De Aguiar

Fanny De Aguiar vill beröra människor med sin musik. Det kan hon göra oavsett om hon har mössa på sig eller ej.I "Idol" har hon blivit en mer självsäker artist som vet vilken kritik hon ska ta till sig av - och vad som är struntprat.

Skånskan - 10 feb 16 kl. 12:00

”Ta med näsduken till Billy!”

Kultur och Nöje Körsjungande gruvarbetare som far ner i jorden, en död mamma som ger sin son budskap, en mormor som fått hålla till godo med korten hon fick – och en pojke som dansar ut till ett nytt liv. Nu intar musikalen Billy Elliot Malmö Operas stora scen.
– Ta med näsduken, säger Åsa Fång, som spelar danslärarinnan Mrs Wilkinson.

Skånskan - 25 apr 16 kl. 15:34

”Knirr” mot Bundesliga

malmö Det började med att Robert ”Knirr” Anderssons klubb H43 drog sig ur elitserien i december 2014. Det fortsatte med nedflyttning direkt med nya klubben HC Erlangen för lite mindre än ett år sedan.
Nu leker livet igen för ”Knirr” vars Erlangen leder Zweite Bundesliga i stor stil och närmar sig uppflyttning till världens bästa liga.

Skånskan - 25 feb 17 kl. 14:00

”Fel ge bygglov åt jätteboende”

HARLÖSA En granne överklagar bygglovet för det studentboende i två stora hus som uppförs på tomten intill Bränneriet i Harlösa. Han och ett antal andra närboende anser att bygget kraftigt strider mot detaljplanen, och misstänker att Eslövs kommun ordnat med gräddfil åt projektet med baktanken att kunna flytta dit minst 74 asylsökande. ERWP.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Svenska Yle Live: Nu ska hotellfasaden rivas!

På torsdag strax efter klockan 12.30 inleddes rivningen av fasaden på Hotel Hamburger Börs i Åbo..

YLE - 1 timme sedan

Folktinget kräver stödtelefon också på svenska för barn som utsatts för sexuellt våld

Folktinget efterlyser en svenskspråkig telefonlinje för barn som utsatts för sexuellt våld. Det journummer som Mannerheims barnskyddsförbund ansvarar för fungerar bara på finska..

YLE - 2 timmar sedan

Medborgarinitiativet Samtycke2018 behandlas nu i riksdagen – Amnesty: "Dess betydelse är enorm för hela det finländska samhället"

Medborgarinitiativet Samtycke2018 behandlades på torsdag i riksdagens lagutskott. Det här sker samtidigt som Justitieministeriet ser över sexualbrottslagstiftningen i sin helhet..

YLE - 7 timmar sedan

Så här ser nya köpcentret Tripla ut - följ med på en rundtur!

I dag slår det nya köpcentret Mall of Tripla samt nya Böle station upp sina dörrar. Yle Huvudstadsregionen är på plats och tar dig med på en rundvandring under premiäröppningen..

YLE - 4 timmar sedan

Kvinnor i Finland tvingas sälja sig för att betala bort männens drogskulder

Kvinnor är speciellt utsatta då bostadslösheten ökar. Det vill man uppmärksamma i kväll under de bostadslösas natt som ordnas natten mellan torsdag och fredag..

YLE - 7 timmar sedan

Det finns redan över 100 köpcentrum i Finland - marknaden lockar internationella investerare

Köpcentren i Finland har årligen över 400 miljoner besökare. Enligt Finlands köpcenterförbund gör dessa besökare tillsammans inköp på 6,5 miljarder euro varje år..

YLE - 4 timmar sedan

Kvinnor tvingas sälja sig för att betala bort männens drogskuld

Kvinnor är speciellt utsatta då bostadslösheten ökar. Det vill man uppmärksamma i kväll under de bostadslösas natt som ordnas natten mellan torsdag och fredag..

YLE - 4 timmar sedan

Jobbet lyckades - badvattnet vid Knipans badstrand i Ekenäs är nu utmärkt

Åtgärderna för att förbättra badvattnet vid Knipans badstrand i Ekenäs centrum har lyckats. Badvattnet klassificeras nu som utmärkt..

YLE - 5 timmar sedan

Se bilder från det nya köpcentret i Böle

Hundratals finländare strömmade till det nya köpcentret Mall of Tripla i Böle genast på torsdagsmorgonen då dörrarna öppnades för första gången..

YLE - 8 timmar sedan

Kimitoön får anmärkning för brister inom barnskyddsarbetet

Regionförvaltningsverket har konstaterat att över en tredjedel av barnskyddsfallen tas till behandling för sent. Om kommunen inte bättrar sig kommer åtgärder att vidtas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.