SVT > Inrikes

Wednesday, 23 October, 14:35

SVT - 10 okt 19 kl. 12:48

Sveriges inrikesminister välkomnar danska gränskontrollerDet är bra att Danmark vidtar åtgärder för att bekämpa kriminalitet. Det säger inrikesminister Mikael Damberg (S) i en kommentar om de gränskontroller som Danmark nu inför för personer som reser från Sverige till Danmark..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Danmark, Mikael Damberg, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sveriges inrikesminister, välkomnar, danska, gränskontroller
Skånskan - 10 okt 19 kl. 14:15

Nya gränskontroller på Sverigegränsen

Danmark Snart införs gränskontroller för personer som reser från Sverige till Danmark. En åtgräd mot den ökande organiserade brottsligheten i Öresundsregionen.
– Vi ser oroligt på utvecklingen i Sverige, sade Danmarks justitieminister Nick Hækkerup (S).

Blekinge Läns tidning - 10 okt 19 kl. 09:50

Danmark inför gränskontroller mot Sverige

Gränskontroller införs för personer som reser från Sverige till Danmark. Det är en av 16 punkter i ett nytt åtgärdspaket från den danska regeringen som handlar om ökad övervakning, förstärkta möjligheter för polisen att utreda och en förstärkt insats mot explosiva varor. Inrikesminister Mikael Damberg välkomnar att Danmark vidtar åtgärder mot kriminaliteten..

YLE - 20 nov 15 kl. 11:42

Orpo: Tillfälliga gränskontroller i hela EU

EU:s inrikesministrar är samlade i Bryssel för ett krismöte om terrorn. Ministrarna kommer bland annat att diskutera hur man ska skärpa bevakning av EU:s yttre gränser för att förhindra fler terrordåd. Många av de frågor som finns på agendan är sådana som ministrarna har diskuterat redan i vintras efter attackerna mot Charlie Hebdo och den judiska butiken i Paris.

Expressen - 26 sep 17 kl. 11:35

Gränskontroller kan bli kvar – efter terrorhoten

EU-kommissionen öppnar för gränskontroller även efter den 11 november.Grunden för de fortsatta gränskontrollerna är risken för terrorangrepp.Danska Jyllandsposten citerar ur ett mejl från EU-kommissionens talesperson Natasha Bertaud, som nu bekräftar möjligheterna.

Skånskan - 03 maj 17 kl. 11:05

Det här innebär avskaffandet av id-kontrollerna

Skåne På torsdag morgon upphör id-kontrollerna mellan Danmark och Sverige för alla som åker tåg, buss eller färja över Öresund.
Men för tågresenärerna dröjer det några veckor innan tidtabellerna ändras. ERWP.

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 16 kl. 17:43

Kontrollerna förlängs, Öresundsregionen missar tåget.

Något slut på id-kontrollerna i Öresundsregionen är inte i sikte. Dessvärre.På tisdagen besökte den svenske migrationsministern Morgan Johansson (S) sin danska kollega Inger Støjberg (Venstre).

Sydsvenskan - 02 feb 16 kl. 17:43

Kontrollerna förlängs, Öresundsregionen missar tåget.

Något slut på id-kontrollerna i Öresundsregionen är inte i sikte. Dessvärre.På tisdagen besökte den svenske migrationsministern Morgan Johansson (S) sin danska kollega Inger Støjberg (Venstre).

Sydsvenskan - 11 apr 16 kl. 20:12

Mer pengar till Polisen

I vårbudgeten viker regeringen 455 miljoner kronor extra åt Polisen och Migrationsverket för att hantera gränskontroller, avvisningar och bråk på asylboenden.— I tider av gränskontroll och förhöjt terrorhot är det viktigt att vi skjuter till pengar till Polisen så att människor kan känna sig trygga, säger inrikesminister Anders Ygeman (S) till SVT Nyheter.Polisen får ett extra tillskott på 250 miljoner kronor för personalkrävande gränskontroller med mera.

Sydsvenskan - 20 jan 16 kl. 20:38

Ja! Sundspolletten trillar ner hos Anders Ygeman.

Nu verkar Öresundspolletten ha trillat ner hos regeringen. Äntligen. Mycket kan sägas om inrikesminister Anders Ygemans erkännande i Ekot, i denna tidning och i andra medier.

Helsingborgs Dagblad - 20 jan 16 kl. 20:38

Ja! Sundspolletten trillar ner hos Anders Ygeman.

Nu verkar Öresundspolletten ha trillat ner hos regeringen. Äntligen. Mycket kan sägas om inrikesminister Anders Ygemans erkännande i Ekot, i denna tidning och i andra medier.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

LO: Exportindustrin sätter märket

Kommunal och Pappers ställer sig som aviserat utanför LO:s samordning i kommande lönerörelse. Men övriga tolv förbund går vidare, beslutade LO:s representantskap..

SVT - Igår: 06:37

Sverige har lägst elpriser till industri i EU

2017 hade Sverige lägst elpriser till industrin i hela EU, visar en rapport från EU-kommissionen från tidigare i år. Samtidigt var Sverige det nionde dyraste landet när det gällde priset för hushållens el. .

SVT - 4 timmar sedan

Därför granskar SVT storföretagens miljöskatter

SVT Nyheter granskar vad storföretag betalar i miljöskatter, och vilka undantag som finns.  Det är en kartläggning av vilka skatter som bolagen enligt nuvarande lagar betalar. Bakgrunden är de klimatmål som satts upp av riksdag och EU och som ställer stora krav på industrin..

SVT - 4 timmar sedan

Så lite betalar Sveriges största utsläppare

Sveriges största utsläppare SSAB betalar nästan inga miljöskatter, visar SVT:s granskning. Detta trots att det länge funnits en princip att det ska ”kosta att smutsa ner” i svensk politik..

SVT - 5 timmar sedan

Arbetslösheten ökar bland byggarbetare

Det kommer att byggas över 20 000 färre bostäder nästa år jämfört med toppåret 2017. Det får också konsekvenser för jobben i byggbranschen där tusentals jobb kan försvinna..

SVT - 8 timmar sedan

Emma Frans: Vissa saker var visst bättre förr

Forskaren Emma Frans reder ut vad som var sämre och vad som var bättre förr i tiden. Bland ämnena finns barnhälsa, stress och antibiotika..

SVT - 8 timmar sedan

Vad tycker du om bensinpriset?

Är bensinpriset för högt eller för lågt? Eller kanske alldeles lagom?.

SVT - 8 timmar sedan

Här står partierna i frågan om bensinpriset

Vad tycker partierna om dagens bensinpris? Här svarar riksdagspartierna på SVT:s frågor..

SVT - 9 timmar sedan

Regeringsförslag: Hårdare krav för villkorlig frigivning

Regeringen vill skärpa kraven för villkorlig frigivning efter två tredjedelar av strafftiden. Bara de som sköter sig och är beredda att delta i åtgärder för att minska risken för återfall ska kunna friges i förtid, enligt ett nytt förslag..

SVT - 13 timmar sedan

Musikpris till Erik Lundin och Graveyard

Erik Lundin, Deportees , Graveyard och Sibille Attar är några av dem som får Sveriges kompositörer och textförfattares (Skap) musikpris i år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.