DN > Opinion

Wednesday, 23 October, 09:19

DN - 10 okt 19 kl. 12:53

Amanda Sokolnicki: Miljöpartiet har en viktig roll att fylla som flyktingvän
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sokolnicki

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amanda, Sokolnicki, Miljöpartiethar en , viktig, rollatt , fylla, som flyktingvän
DN - 30 nov 18 kl. 17:14

Amanda Sokolnicki: Miljöpartiet borde inte få några ministerposter

Att sitta i regeringsställning är inte nödvändigtvis detsamma som att påverka politiken. Det borde Miljöpartiet ha lärt sig av förra mandatperioden..

Politologerna - 30 mar 14 kl. 21:02

Från maskrosäng till tuktad rabatt – Miljöpartiet i förändring?

Förvåningen stod högt i tak då Miljöpartiet för snart ett år sedan höll sin årliga kongress. Vad som föreföll överraska var att det parti som mer och mer kommit att uppfattas som ett pragmatiskt parti bland andra, nu gav så tydliga påminnelser om sitt ursprung. Kongressen gick mot partiledningens beslut i centrala politiska frågor, dessutom på ett sätt som kunde komma att försvåra partiets ställning som vågmästare eftersom kongressens ståndpunkter (alldeles oavsett vilken dimension som dessa kan härledas till) av många tolkades som en rörelse åt vänster, så till den grad att tillställningen till och med applåderades av Vänsterpartiet.

SVT Debatt - 07 jan 14 kl. 13:30

Miljöpartiet är inget landsbygdsparti

LANDSBYGD På senare tid har Miljöpartiet utmanat Centerpartiet som landsbygdsparti. Men deras politik är allt annat än landsbygdsvänlig. De vill återinföra skatt på konstgödsel, höja skatten på bekämpningsmedel och införa en ny lastbilsskatt.

BT - 28 aug 14 kl. 08:56

Miljöpartiet hotar viktig svensk industri

Om olyckan är framme och de fyra rödgrönrosa partierna vinner flest röster i riksdagsvalet kommer S-ledaren Stefan Löfven att vilja samregera med Miljöpartiet (MP). Då ska man veta att MP:s politik hotar viktig skogs-, kemi och verkstadsindustri. Därför är det hög tid att närmare granska vad en S-MP regering skulle betyda för företagen, jobben och välståndet.

Cornucopia - 24 maj 15 kl. 09:07

Därför finns Miljöpartiet

Jag har kommit till insikt om varför Miljöpartiet finns. Det är för att alla svamprökande haschtomtar ska ha ett alldeles eget parti att söka sig till, vilket Rebecka Uvell förtjänstfullt visar genom att lista motioner från Miljöpartiets kongress.

En del av motionerna är bara oavsiktligt humoristiska och visar på en total okunskap och att droger uppenbarligen kan ge permanenta hjärnskador och sänkt IQ där 24% av Miljöpartiets riksdagsledamöter rökt på, även om det handlar om "naturliga svampar" eller "naturliga blad".

Helsingborgs Dagblad - 08 jan 16 kl. 18:05

Ge Miljöpartiet mer stryk. De gröna verkar tåliga.

Det fanns en tid för inte så länge sedan då Miljöpartiet slog betydligt tyngre än sin viktklass. De grönas förmåga att få igenom sina förslag översteg vida partiets storlek i riksdagsmandat räknat.Det var då, när MP agerade stödparti åt en socialdemokratisk minoritetsregering.

Sydsvenskan - 08 jan 16 kl. 18:05

Ge Miljöpartiet mer stryk. De gröna verkar tåliga.

Det fanns en tid för inte så länge sedan då Miljöpartiet slog betydligt tyngre än sin viktklass. De grönas förmåga att få igenom sina förslag översteg vida partiets storlek i riksdagsmandat räknat.Det var då, när MP agerade stödparti åt en socialdemokratisk minoritetsregering.

Skånskan - 01 apr 18 kl. 08:00

Miljöpartiet förnyar inför kommunvalet

STAFFANSTORP
Miljöpartiet de gröna förnyar sin laguppställning inför valet i september.
På valsedeln till kommunfullmäktige finns inte mindre än fem nya namn och ett byte på förstaplatsen. Samtidigt ökar partiet sitt medlemstal lokalt, säger David Wittlock.

Supermiljöbloggen - 02 feb 16 kl. 12:44

Lise Nordin (MP): Rekordsatsning på sol med Miljöpartiet

Miljöpartiets energipolitiska talesperson Lise Nordin svarar på Rickard Nordins (C) debattartikel "Svårt att begripa Miljöpartiets solskatt".  Regeringen har ett mål om 100 % förnybar energi och solenergi är en viktig pusselbit. För att nå dit behövs långsiktiga spelregler och stöd för att sätta fart på investeringarna.

Cornucopia - 09 apr 19 kl. 15:38

Regeringen och Miljöpartiet: "Spännande" OS i Stockholm garanteras av staten

Miljöpartiets idrotts- och kulturminister Amanda Lind lämnade idag det dystra beskedet att Sverige, regeringen och Miljöpartiet ska uppmuntra omfattande CO2-utsläpp genom att lämna statliga garantier för vinter OS arrangerat i Stockholm. OS kallas "spännande" av minister Lind, som inte har något problem med att bränna av skattebetalarnas pengar på massiva CO2-utsläpp och flygresor för sport.
Vinter OS-kandidaten Stockholm en vanlig dag i februari.

Fler nyheter från DN

DN - 14 timmar sedan

Haveriet med Apotekstjänst visar oss vår sårbarhet i kris

Beredskapen i den svenska vården är undermålig. Det visar de senaste veckornas materielkris..

DN - Igår: 06:00

Bekämpa hedersförtrycket – inte slöjan

Kampen mot hedersförtryck är en ödesfråga för Sverige. Ett generellt slöjförbud i skolan skulle innebära ett trubbigt….

DN - I förrgår: 06:00

Fem kommittéer är inte alltid bättre än en

Moderaterna hotar nu med att lämna Energiöverenskommelsen. Den svenska politiken är mer oresonlig än på länge..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.