Sydsvenskan > Opinion

Wednesday, 23 October, 09:18

Sydsvenskan - 10 okt 19 kl. 12:52

Tronskifte på Malmös kaféfront – nytt kafé rankas högst i White GuideMalmös bästa kafé finns numera på Rådmansgatan..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Malmös, White Guide, Rådmansgatan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tronskifte, Malmös, kaféfront, nytt, kafé, rankas, högsti , White Guide
Sydsvenskan - 20 okt 14 kl. 11:45

Malmöföretag fick nytt hållbarhetspris

Kafékedjan Baristas grundare fick ett extra hedersomnämnande när Nätverket för Hållbart Näringsliv, NMC, firade 20-årsjubileum..

Skånskan - 18 jan 16 kl. 10:00

Kulturförening vill att hotat kafé räddas

malmö Beijers parks kafé i Kirseberg riskerar att rivas när hyreskontraktet går ut i slutet av det här året. Nu kämpar Kulturföreningen Vi på backarna för att stadsdelens mötesplats ska få finnas kvar.Kafét byggdes i Beijers park 1943.

YA - 07 feb 14 kl. 06:30

Nytt kafé slår snart upp portarna

Foto: Sprisse Nilsson
Det är full fart inne på gamla sushibaren och reklambyrån på Storgatan. Kaffemaskiner i retrostil baxas upp och sätts på plats och lokalerna genomgår en förvandling. Nästa vecka får Simrishamn ett nytt kafé.

Sydsvenskan - 13 jan 13 kl. 06:30

En stöttepelare i arbetet med Far i hatten i Malmö

Nils-Gösta Bengtsson, Lund, har avlidit vid en ålder av 76 år. Närmast sörjande är sambon Gun Persson samt barn och barnbarn.Nils-Gösta, eller Gösta som han oftast kallades, var aktiv i Folkets Park i Malmö och framför allt i Far i hatten, som han under en period nästan personifierade.

Sydsvenskan - 07 dec 12 kl. 06:30

Nytt Ambrosia-kafé i centrala Malmö

Ambrosia öppnar ett kafé på Hamngatan 4 i Malmö i december. I augusti smygöppnade de en butik i lokalen, men har nu tillfälligt stängt för renovering.Det blir som ett kombinerat kafé och konditori med till exempel grillade mackor och luncherbjudanden.??

Skånskan - 18 maj 18 kl. 17:00

Kärleksfull förening öppnar kafée

Malmö När kaféet i Beijers park sökte en ny ägare kände Positive Footsteps att det kändes helt rätt för dem. Det var dock först när kommunen betalade för renovering som de sökte.Föreningen har varit aktiva i området sedan förra året med projektet Building community.

Sydsvenskan - 02 dec 13 kl. 13:45

Ny kafékedja lanseras i Malmö i vår

Den Göteborgsbaserade kafékedjan Condecos grundare kommer till Skåne. I slutet av februari lanserar Eva Olsson ett helt nytt koncept i centrala Malmö - det helvegetariska kaféet Satori..

Skånskan - 28 apr 18 kl. 14:00

Skånegården kan bli ett nytt kulturnav

Malmö 2014 var sista året då Patisserie David drev sitt kafé och bageri i Skånegården och sista året med bemanning för turistcentret. Sedan dess har det varit svårt att hitta nya hyresgäster.
Men nu diskuteras det om att hyra ut till olika kulturverksamheter.

Sydsvenskan - 01 feb 14 kl. 05:30

Kafékedjor tar upp kampen om Skåne

Konkurrensen om Skånes kafébesökare ökar. I mars öppnar Göteborgsbaserade Condeco ett nytt vegetariskt kafékoncept i Malmö. Samtidigt ser väletablerade Espresso House, Barista och Waynes Coffee potential att växa ännu mer.

Sydsvenskan - 04 nov 16 kl. 11:23

Kafékedja öppnar nytt i Malmö

Kedjan Wayne’s Coffee öppnar idag sitt tredje kafé i Malmö..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Stävjad attack väcker oro för våld i Burundi

Burundiska säkerhetsstyrkor dödade i tisdags 14 beväpnade män som planerade en attack i den nordvästliga provinsen Bubanza, uppger lokal polis. Männen hade "för avsikt att upprepa slakten i Ruhagarika", säger polisens talesperson Moise Nkurunziza till l.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ökad vinst för SJ

Den statliga tågoperatören SJ redovisar en vinst före skatt på 198 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 93 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Nettoomsättningen landade på 2 048 miljoner kronor, jämfört med 1 .

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Botswanas politiska stabilitet sätts på prov

Botswanas demokratiska parti (BDP) – som styrt landet oavbrutet sedan självständigheten 1966 – står inför sin svåraste utmaning hittills när botswanierna i dag går till valurnorna. Partiet har skakats av interna splittringar sedan den inflytelserike exp.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Academedia ökar omsättningen

Friskolekoncernen Academedias vinst före skatt landade på 22 miljoner kronor under det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Det kan jämföras med vinsten på 41 miljoner kronor motsvarande period i fjol. En ny redovisningsstandard IFRS 16 påve.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Knausgård sätter stopp för Netflix-film

Den norska författaren Karl Ove Knausgård och Netflix kommer inte överens, och författaren sätter nu stopp för strömningsjättens planerade filmatisering av hans artikelserie "My saga", som tidigare publicerats i New York Times. Enligt norska NRK var Kna.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ökad vinst för SEB

Bankkoncernen SEB redovisar rörelsevinst på 5 864 miljoner kronor för tredje kvartalet 2019. Det kan jämföras med vinsten på 5 587 miljoner kronor motsvarande period förra året. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en rörelsevinst på 6,35 miljarder k.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Chiles president ber om ursäkt

Chiles president Sebastián Piñera ber om ursäkt till nationen för att han misslyckats med att hantera de sociala svårigheter som lett till oroligheter i landet under de senaste veckorna. Piñera säger även att pensionssystemet liksom hälso- och sjukvårde.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Erik Lundin och Deportees får musikpris

Erik Lundin, Deportees och Sibille Attar är bara några som får Sveriges kompositörer och textförfattares (Skap) musikpris. Varje år delar Skap ut priser om 40 000 kronor till personer som man anser betytt mycket för svenskt musikskapande. Pristagarna ve.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Upp till bevis för Zuckerberg och libran

På onsdagen är det upp till bevis för Facebooks vd Mark Zuckerberg. Inför representanthusets finansutskott ska han övertyga politikerna om den digitala valutan libra. Ett uppdrag som blivit betydligt svårare efter senaste tidens motgångar.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Leverkusen utan poäng – Morata avgjorde

Efter en tuff inledning var tyska Leverkusen i behov av poäng i Madrid. Men Champions League-matchen slutade precis som klubbens tidigare den här säsongen: med förlust. 0–1 borta mot Atlético Madrid betyder att Bundesligalaget har inlett gruppspelet med.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.