SR > Nyheter

Thursday, 24 October, 04:56

SR - 10 okt 19 kl. 12:46

Invånarna flyr när Turkiet avancerarSamtidigt som den turkiska armén och allierade avancerar i norra Syrien stiger paniken bland civila i området och tusentals människor försöker fly undan striderna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Turkiet, Syrien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Invånarna, flyrnär , Turkiet, avancerar
SR - 27 apr 14 kl. 16:04

Invånarna flyr Aleppo

I Aleppo som var Syriens största stad innan inbördeskriget har en klar majoritet av invånarna flytt. Regeringsstyrkornas intensiva bombningar av civila områden de senaste månaderna har lett till en ny stor flyktingvåg. Samtidigt har flera sjukhus och kliniker förstörts och de flesta läkare har flytt..

DN - 11 sep 18 kl. 21:54

Ordkrig om Idlib medan invånarna flyr ett markanfall

Turkiet varnade på tisdagen Syrien för att sätta in marktrupper mot provinsen Idlib som gränsar till Turkiet. Redan nu har tusentals civila flytt över gränsen av rädsla för ett anfall från regimen i Damaskus..

YLE - 24 aug 15 kl. 14:52

Invånarna i Gerby, Sundom och Hemstrand har det bäst i Vasa

I Gerby och Sundom har invånarna i medeltal högre utbildning och högre inkomster än i Korsnäståget och Vöråstan. Arbetslöshetsgraden är också lägst i Sundom, Gerby och Hemstrand och högst i Korsnäståget och Vöråstan. Vasa stad har under tio år granskat invånarnas utbildnings- och inkomstnivå, arbetslöshetsgrad och språkkunskaper.

YLE - 15 jul 14 kl. 19:50

Staden och invånarna rensade bort jättebalsamin

Ett tiotal av Melmos och Prästgårdsbackens invånare i Vasa hade samlats på tisdagkväll för att rensa bort jättebalsamin från området. Talkot ordnades i samarbete med staden.
Talkoarbetare i Melmo.

YLE - 27 sep 12 kl. 04:40

"Sjundeå kommun lyssnar inte på invånarna"

Skolskjutsarna engagerade mest då Sjundeåborna träffades på en invånarkväll i Pickala i går. Kvällens samtalsämne var närdemokrati. Fler deltagare anser att kommunen inte lyssnar på invånarna.

YLE - 18 mar 17 kl. 17:10

Dalsbruk bjöd nya invånarna på välkomskaffe

Uppemot sjuttio personer bänkade sig för en kopp kaffe i Folkets hus i Dalsbruk på lördag. Huvudpersoner var de tjugo syriska flyktingar som anlände till Dalsbruk i början av februari. På plats var också en del av den grupp flyktingar som anlände för ett år sedan.

YLE - 18 mar 17 kl. 17:10

Dalsbruk bjöd nya invånarna på välkomstkaffe

Uppemot sjuttio personer bänkade sig för en kopp kaffe i Folkets hus i Dalsbruk på lördag. Huvudpersoner var de tjugo syriska flyktingar som anlände till Dalsbruk i början av februari. På plats var också en del av den grupp flyktingar som anlände för ett år sedan.

YLE - 25 apr 14 kl. 07:14

Invånarna i Sydvästra Finland vill utrota vargen

Invånarna i Sydvästra Finland avskyr vargen och vill utrota regionens vargstam visar en nätenkät gjord av Finlands viltcentral. Åsikterna i Sydvästra Finland är mycket hårdare än i andra regioner. – Åsikterna i Sydvästra Finland skiljer sig från de övriga regionerna då invånarna här vill utrota vargen helt och anser att vargen inte hör hemma i den här regionen, säger projektchef Mikael Luoma vid Finlands viltcentral.

YLE - 02 okt 13 kl. 04:00

Invånarna i Raseborgs centrumområden blir färre

Invånarantalet i de tre centrumområdena i Raseborg sjunker enligt stadens riktgivande statistik. Den största minskningen sker i Pojo. Niklas LerviksNiklas Lerviks Yle/Minna Almark - Trenden är att invånarna i de tre centrumområdena blir färre, säger Niklas Lerviks, som jobbar som controller på ekonomiavdelningen på Raseborgs stadskansli.

YLE - 15 jan 15 kl. 04:33

Invånarna i Malax ska höras om Vasafusion

Fullmäktiges ordförande Lorentz Uthardt i Malax vill höra invånarna innan fullmäktige tar ställning till sammanslagningsavtalet med Vasa. Så många som möjligt ska få komma till tals, säger Uthardt. I Malax vill fullmäktiges ordförande Lorentz Uthardt ha en bred diskussion om sammanslagningsavtalet med Vasa.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Misstänkt storsvindlare inför rätta i Köpenhamn

I dag inleds rättegången mot 65-åriga Britta Nilsen som misstänks för att under årtionden lurat danska staten på närmare 170 miljoner kronor..

SR - 1 timme sedan

Synskadade Leif höll på att falla ner på spåret

Säkerheten ombord på SJ:s snabbtåg får kritik. Tågets dörrar går nämligen att öppna, även på den sida där det inte finns nån perrong. Synskadades Riksförbund kräver nu att SJ åtgärdar problemet..

SR - 9 timmar sedan

Risk för militär konflikt om Nilen

Etiopien bygger Afrikas största vattenkraftsdamm, och i Egypten är oron stor för att det ska leda till sämre flöden i Nilen. För några veckor sedan bröt samtalen mellan de båda länderna ihop, men idag väntas deras ledare träffas för att undvika en eskalerad konflikt..

SR - 10 timmar sedan

Svensk-kurdiska läkare ska hjälpa drabbade i Syrien

Efter Turkiets offensiv in i kurdkontrollerade områden av Syrien växer också behovet av hjälp och förnödenheter hos civilbefolkningen. Det har fått flera svensk-kurdiska föreningar att samla in pengar till de drabbade..

SR - 10 timmar sedan

USA lyfter sanktioner mot Turkiet

USA lyfter sanktionerna mot Turkiet som infördes som reaktion på den turkiska offensiven i nordöstra Syrien..

SR - 11 timmar sedan

Kriminologen: Förslag om villkorlig frigivning är rättsosäkert

Regeringen föreslår att bara personer som deltar i vård och behandling och inte missköter sig i fängelset ska kunna räkna med att komma ut efter två tredjedelar av strafftiden..

SR - 11 timmar sedan

Funkisorganisationer vill ha kunskapskrav för personal

Flera funkisorganisationer vill nu införa bindande kunskapskrav för personal på gruppboenden. Ekot rapporterade imorse, om att antalet anmälningar från personer som bor på dessa boenden ökat stort mellan 2016 och 2018..

SR - 12 timmar sedan

SD slutar driva frågan om samvetsfrihet

Sverigedemokraterna tänker inte längre driva frågan om samvetsfrihet. Det vill säga att barnmorskor ska kunna säga nej till att utföra aborter. Det framgår av ett förslag från partiets högsta ledning, enligt uppgift till Ekot..

SR - 13 timmar sedan

Vinstfall för Boeing efter strandade flyg

Flygplanstillverkaren Boeings nettovinst sjönk 53 procent under tredje kvartalet..

SR - 13 timmar sedan

Övervikt stort problem på Amerikanska Samoa

Andelen människor med övervikt och fetma stiger i de flesta länder på jorden, med diabetes och hjärt-kärlsjukdom som följd. Inget land har hittills lyckats vända trenden som hotar att knäcka vårdbudgetar. Värst är situationen på amerikanska stillahavsön Samoa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.