SVT > Kultur

Wednesday, 23 October, 15:47

SVT - 10 okt 19 kl. 12:39

Nobelprisen i litteratur tillkännagesTvå Nobelpris i litteratur kommer att delas ut för första gången sedan 1966. Efter att Svenska Akademien genomgått sin värsta kris någonsin sköts 2018 års pris upp. Nu står det snart klart vilka som får 2018 och 2019 års litteraturpris..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nobelpris, Svenska Akademien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nobelpriseni , litteratur, tillkännages
YLE - 09 okt 14 kl. 12:33

Nobelpriset i litteratur tillkännages

Årets litteraturpristagare tillkännages i Stockholm klockan 14. Litteraturpriset tillkännages av Svenska Akademiens ständige sekretarare Peter Englund i Börshuset i Stockholm. Du kan följa med direktsändningen ovan, eller på Yle Arenan.

SR - 10 okt 19 kl. 12:58

Just nu: Nobelprisen i litteratur tillkännages

I dag delas två Nobelpris i litteratur ut, årets och förra årets..

SR - 05 okt 15 kl. 11:10

Klart när litteraturpriset tillkännages

Årets Nobelpristagare i litteratur tillkännages på torsdag den 8 oktober klockan 13. Det meddelade Svenska Akademien i ett pressmeddelande idag..

SVT - 30 sep 16 kl. 11:48

Nobelpriset i litteratur tillkännages den 13 oktober

Många hade hoppats att årets litteraturpristagare i litteratur skulle presenteras redan nästa vecka, den 6 oktober. Men nu är det klart att det blir en vecka senare..

SVT - 02 okt 17 kl. 10:03

Nobelpriset i litteratur tillkännages på torsdag

På torsdag den 5 oktober vet vi vem som tilldelas årets Nobelpris i litteratur, uppger Svenska Akademien..

SR - 10 okt 19 kl. 09:06

I dag tillkännages två Nobelpris i litteratur

I eftermiddag tillkännages två Nobelpris i litteratur. Förra årets pris uteblev på grund av krisen inom Svenska Akademien..

UT - 04 okt 17 kl. 12:58

Nobelpriset tillkännages på torsdag: "Omöjligt att gissa"

På torsdag klockan ett tillkännages vem som får årets nobelpris i litteratur. UT ställde några frågor till Ulricehamns bibliotekschef Anna-Lena Johansson..

SVT - 12 okt 18 kl. 06:00

Idag tillkännages Nya Akademiens pristagare

Under fredagen tillkännages mottagaren av Nya Akademiens alternativa litteraturpris. Tre internationellt renommerade författare är nominerade till ”det alternativa Nobelpriset”, som delas ut som en reaktion mot krisen inom Svenska Akademien och det uteblivna Nobelpriset i litteratur..

NSD - 09 okt 12 kl. 07:01

Nobelpriset i fysik tillkännages

I dag tillkännages årets Nobelpristagare i fysik vid en presskonferens i sessionssalen i Kungliga Vetenskapsakademiens hus i Frescati i Stockholm. Tidigast klockan 11.45 offentliggörs vem eller vilka som belönas.

UNT - 09 okt 12 kl. 11:35

DIREKTSÄNDNING: Fysikpriset tillkännages

I dag tillkännages årets Nobelpristagare i fysik vid en presskonferens i sessionssalen i Kungliga Vetenskapsakademiens hus i Frescati i Stockholm..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

”Ljusets poet” Ingo Maurer är död

Den legendariska, tyska designern Ingo Maurer – med smeknamnet ”ljusets poet” – dog i förrgår i sitt hem i Munchen 87 år gammal. En stor förlust för designvärlden enligt Deyan Sudjic – chef för Designmuseet i London – som i en tweet beskriver Maurer som seklets mest innovativa och kreativa ljusformgivare. Inte illa för en tysk fiskarson som på grund av kriget bara fick gå sex år i skolan..

SVT - 3 timmar sedan

Svenska Akademien: Busringningen kom inte inifrån Börshuset

Någon busringde den irländske författaren John Banville med beskedet att han vunnit Nobelpriset i litteratur och sa sig vara från Svenska Akademien. När John Banville ringde tillbaka på det nummer busringarens ringde från hamnade han på Svenska Akademiens kansli, men samtalet kommer inte därifrån, säger ständige sekreteraren Mats Malm..

SVT - 3 timmar sedan

Advokaten: ”Vi ser fram emot en prövning i Högsta domstolen”

Frej Larsson döms i Hovrätten för hot mot tjänsteman efter en Instagrambild och en rad i en låttext. Nu meddelar rapparens advokat Viktor Banke att de kommer att överklaga domen till Högsta domstolen..

SVT - 4 timmar sedan

Hovrätten dömer Frej Larsson för hot mot tjänsteman

För ett år sedan friades rapparen Frej Larsson av Stockholms tingsrätt efter att ha åtalats för hot mot tjänsteman. En text till en Instagrambild och en rad i en låttext utgjorde hot mot en polis som Larsson haft en konflikt med, ansåg åklagaren som överklagade den friande domen till hovrätten. Hovrätten ändrar nu domen..

SVT - 5 timmar sedan

Riksdagen klubbar förändringar i public service-uppdraget

Stärkande av lokal journalistik i svagt bevakade områden, en uppdatering av den så kallade förhandsprövningen och en utvidgad kärnverksamhet, anpassad till onlinejournalistik. Det är några av förslagen som regeringen lade fram i somras angående public service tillståndsperiod. Under onsdagseftermiddagen klubbas beslutet i riksdagen..

SVT - 7 timmar sedan

Karl Ove Knausgård sätter stopp för Netflix-film

Den norska författaren Karl Ove Knausgård och Netflix kommer inte överens, och författaren sätter nu stopp för strömningsjättens planerade filmatisering av hans artikelserie ”My saga”, som tidigare publicerats i New York Times..

SVT - 14 timmar sedan

Musikpris till Erik Lundin och hårdrockbandet Graveyard

Erik Lundin, Deportees , Graveyard och Sibille Attar är några av dem som får Sveriges kompositörer och textförfattares (Skap) musikpris i år..

SVT - 21 timmar sedan

Pro-brexit annons får kritik av rejvare

Tory-partiet i Storbritannien har delat en annons tänkt att likna en rejv-reklam för att propagera för brexit. Detta har fått brittiska rejvare att höja på ögonbrynen eftersom Tory-partiet var med och stiftade en lag 1994 som användes för att förbjuda utomhusrejv..

SVT - 22 timmar sedan

Tiktok plockar bort IS-videor

Appen Tiktok, som används för att lägga upp videor, har plockat bort ett 20-tal konton med IS-material..

SVT - Igår: 12:52

Konstrecension: Hella Jongerius – Nationalmuseum

Hur påverkas människan av färg och hur kan vi påverka de färger som omger oss? Den nederlänska formgivaren Hella Jongerius är aktuell med en utställning på Nationalmuseum i Stockholm där industrins standardiserade färgsystem ifrågasätts. Kulturnyheternas konstkritiker Dennis Dahlqvist har varit på plats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.