Skånskan > Nyheter

Friday, 18 October, 20:27

Skånskan - 10 okt 19 kl. 12:35

Fuskade med bidragMalmö Mellan juli 2016 och februari 2019 ska en vinna ha lämnat felaktiga uppgifter till försäkringskassan gällande bostadsbidrag och underhållsbidrag och fått ut mer bidrag än vad hon skulle ha. Det är försäkringskassan som polisanmält den misstänkta kvinnan..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Mellan, Försäkringskassan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fuskademed , bidrag
Nyheter 24 - 28 jan 14 kl. 07:12

SD fuskade till sig miljonbidrag – med fejkat kvinnoförbundKöpte kläder och smink

STOCKHOLM. En knapp månad efter att sverigedemokratiska företrädare stått och sjungit om partiledaren Jimmie Åkesson samlades partitoppen på ett möte i riksdagen. SD-ledningen tog fram en strategi för att söka ett bidrag på 1 418 050 kronor från riksdagens partibidragsnämnd.

Skånskan - 15 apr 16 kl. 16:37

Fuskade till sig bidrag utomlands

Höör Höör
En kvinna i 30-årsåldern som på felaktiga grunder har fått barnbidrag, flerbarnstillägg, föräldrapenning och jämställdhetsbonus ska betala tillbaka sammanlagt drygt 197 000 kronor, har Försäkringskassan beslutat. Kvinnan har ansökt om bidrag utifrån att hon ska ha bott i Sverige när hon i själva verket har bott utomlands. I vissa perioder har hon varit skriven på en c/o-adress i Sverige.

Jönköpingsnytt - 31 jan 17 kl. 17:22

Racketcentrum fuskade till sig bidrag

Racketcentrum ansökte om ett anläggningsbidrag hos kommun – med förfalskade bidrag. Nu väljer ordföranden Mats Werning att avgå.
– Det var korkat gjort av mig.

SmålandsPosten - 15 jun 18 kl. 11:04

Länet: Mamma fuskade med bidrag – krävs på kvarts miljon

När barnen inte dök upp hos tandläkaren startade Försäkringskassan en utredning. Nu kräver myndigheten barnens mamma på en kvarts miljon i felaktigt utbetalda bidrag..

Sydsvenskan - 06 jul 19 kl. 07:34

Organisationer fuskade med bidrag – anmäls

Fem svenska ungdomsorganisationer polisanmäls misstänkta för att ha lurat till sig flera miljoner kronor, rapporterar SR Ekot. Enligt Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, som beviljat bidrag till organisationerna, rör det sig om drygt 4,5.

Helsingborgs Dagblad - 06 jul 19 kl. 07:34

Organisationer fuskade med bidrag – anmäls

Fem svenska ungdomsorganisationer polisanmäls misstänkta för att ha lurat till sig flera miljoner kronor, rapporterar SR Ekot. Enligt Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, som beviljat bidrag till organisationerna, rör det sig om drygt 4,5.

NSD - 2 timmar sedan

De har fått bidrag för att lindra ensamhet

PRO Kalix har fått 83 000 kronor i bidrag av Socialstyrelsen, för att lindra äldres ensamhet..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fuskade till sig miljoner

En 62-årig göteborgare åtalas för att ha lurat till sig drygt tre miljoner kronor i bidrag för personlig assistans.Mannen uppgav att han behövde hjälp för att äta, klä på sig och förflytta sig. Men enligt åklagaren rörde han sig obehindrat, bland annat på resor till Thailand och Västindien.

Jönköpingsnytt - 04 maj 18 kl. 18:16

Kvinna fuskade till sig 130 000

En 35-årig kvinna ställs inför rätta vid Jönköpings tingsrätt efter att ha ansökt om bidrag med felaktiga uppgifter och falska handlingar. Hon åtalas för grovt bidragsbrott medelst urkundsförfalskning, bidragsbrott och urkundsförfalskning.
.

Sydsvenskan - 13 sep 12 kl. 15:10

Poliser fuskade på utbildning

Tre skånska poliser och en polisanställd jurist fuskade när de gick Polisens chefsutvecklingsprogram vid Linnéuniversitetet i Växjö. Istället för att skriva en inlämningsuppgift själva använde de en annan grupps text. Nu tvingas en av dem att avbryta utbildningen..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Tar in konsult för att driva på besparingar

Skurup Skurups kommun har anställt en konsult på 50 procent i väntan på att en ny förvaltningschef ska rekryteras till individ- och omsorgsförvaltningen. Det är före detta kommundirektören i Svedala kommun, Elisabeth Larsson, som går in.Anna Palmgren är biträdande förvaltningschef för individ- och omsorgsförvaltningen i Skurup och tillförordnad förvaltningschef i väntan på att en ny förvaltningschef ska rekryteras.

Skånskan - 30 minuter sedan

Marknader ses över

SJÖBO Sjöbo marknad och Mikaeli marknad gick i år med ett överskott för första gången på flera år.
Kanske kommer vinsten att öka ytterligare. Avtal ska ses över samtidigt som Sjöbobor ska få komma med förslag på hur marknaderna kan bli ännu bättre.

Skånskan - 1 timme sedan

Knivhuggen man hittad i källare

Strax efter klockan fem slår en person larm till polisen om att en skadad man hittats i en källare på Bennets väg i Malmö.Larmet kom in till polisen 17:10. Mannen som är i 20-årsåldern ska blivit huggen med ett knivliknande föremål.

Skånskan - 1 timme sedan

Eslöv med i största försvarsövningen

ESLÖV En stor försvarsövning kommer att äga rum i delar av Eslöv nästa år. Försvarsmakten har hört av sig och vill bland annat låna delar av flygfältet.Det handlar om den jättestora försvarsövningen Aurora 20 i vilken alla försvarsgrenar och det civila totalförsvaret deltar.

Skånskan - 1 timme sedan

Rånare i skidmask tog stryptag

Skanör Två pojkar rånades av två okända gärningsmän på Östergatan i Skänör på fredagskvällen.Polisen fick larmet om rånet 18.15 på fredagen och rånet ska ha ägt rum en kvart tidigare.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ideonområdet expanderar

LUND På torsdagskvällen beslutade byggnadsnämnden att anta en detaljplan för Ideon som möjliggör fler än 800 nya arbetsplatser, drygt 500 parkeringsplatser men också en lokal park med paviljong.
Nämnden klubbade också en jätteplan för Medicon Village.– Vi bidrar till fler arbetsplatser men också en bättre utemiljö på en av Lunds mest innovativa och kreativa platser, säger Klas Svanberg (M), ordförande i byggnadsnämnden.

Skånskan - 2 timmar sedan

Stadens lilla men aktiva kulturhus firar 30 år

LUND För 30 år sedan, 1989, öppnade Västers bibliotek på Örnvägen.
Under de decennier som gått har den lilla filialen varit nedläggningshotad och det har funnits flyttplaner, men verksamheten har inte påverkats av de dystra tongångarna.
Tvärtom har biblioteket alltid bjudit västerborna på en bred palett av aktiviter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Regissör med stor erfarenhet prisas

SKÅNE Region Skånes kulturpris 2019 går till Malmöregissören Ronny Danielsson.
Han uppger att han blev väldigt förvånad när han fick beskedet på en flygplats i Spanien. Det var nära på att han svimmade av.

Skånskan - 4 timmar sedan

Bostadsinbrott gav smycken

SJÖBO Någon gång under onsdag eller torsdag har en yngre kvinna blivit av med smycken och elektronikartiklar.
En bekant till kvinnan upptäckte att hennes bostad haft besök av tjuvar, och anmälde det till polisen.
Enligt polisanmälan finns det i nuläget ingen misstänkt för inbrottet..

Skånskan - 4 timmar sedan

Krossade ruta och stal sadel

SJÖBO Ett bilinbrott som skett under torsdag när bilen stod parkerad vid Överedskloster.
Genom att krossa en bilruta på bilen har gärningsmannen stulit en sadel och elektronikvaror. Polisen har i dagsläget ingen misstänkt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.