SmålandsPosten > Nyheter

Tuesday, 22 October, 05:58

SmålandsPosten - 10 okt 19 kl. 11:59

Just nu: Vilka får Nobelpriset i litteratur?Det är dags för ständige sekreteraren Mats Malm att offentliggöra 2018 och 2019 års Nobelpristagare i litteratur. Vilka blir pristagarna? Följ vår direktrapportering här med start kl 12..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Nobelpriset, Mats Malm, Nobelpristagare

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Justnu Vilka får , Nobelpriseti , litteratur
BT - 05 okt 17 kl. 00:00

Vem skulle du vilja ge Nobelpriset litteratur?

Idag presenteras årets vinnare av Nobelpriset i litteratur. BT frågade boråsarna, vem skulle du vilja ge nobelpriset i litteratur?.

Sydsvenskan - 09 okt 14 kl. 07:57

Fem tunga skäl till varför Nobelpriset i litteratur är ett intellektuellt haveri

Idag är det årets festligaste dag för bokälskare, sägs det. Nobelpriset i litteratur delas ut! I den globala kulturjournalistkåren jublas det.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 07:00

Två som borde fått Nobelpriset

Foto: TT
Kultursidans nedräkning till Nobelpriset i litteratur avslutas idag. Men författare och kulturskribent David Stenbeck vill inte sia om årets nobla val, istället ser han bakåt och lyfter fram två författare som aldrig fick det. Fast det borde de ha fått.

Skånskan - 11 okt 15 kl. 10:00

Jag vill inte vinna Nobelpriset

Kultur och Nöje I veckan utropades årets Nobelpristagare i litteratur och som författare får jag ibland frågan om jag själv drömmer om att vinna priset. De flesta verkar förutsätta att Nobelpriset i litteratur betyder samma sak för en skribent som ett OS-guld gör för en friidrottare. Jag brukar svara ett kort ”ja” eftersom ett ”nej” kräver mycket mer förklaring, men med tanke på de förutsättningar som krävs för att en person ska kunna vinna Nobelpriset i litteratur är jag faktiskt inte det minsta intresserad/faktum är att jag inte har någon som helst önskan att vinna Nobelpriset i litteratur.

Kristianstadsbladet - 04 okt 11 kl. 06:30

Nobelpriset på torsdag

På torsdag klockan 13.00 tillkännages namnet på årets Nobelpristagare i litteratur. Det meddelade Sv?

Regeringen - 06 okt 11 kl. 14:30

Statsministern om Tomas Tranströmers nobelpriset

Fredrik Reinfeldts kommentar till att Tomas Tranströmer får Nobelpriset i litteratur:- Jag är glad och stolt att Tomas Tranströmer tilldelats Nobelpriset i litteratur. Jag vet att många länge har hoppats på detta. Det här ger ytterligare uppmärksamhet åt svensk litteratur utomlands.

Cornucopia - 09 okt 14 kl. 08:44

Nobelpriset i litteratur går INTE till ...

... en amerikansk manlig författare. Sist det skedde var John Steinbeck 1962 och före det Ernst Hemmingway 1952.

Skånskan - 23 sep 15 kl. 09:26

Vill presentera kinesisk litteratur

Kultur och Nöje I morgon, torsdag, startar Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg. Ett av många förlag som finns på plats är det nya lundaförlaget Chin Lit som bland annat ger ut noveller av samtida kinesiska författare.
– De kinesiska författare jag tycker mest om är 70-talisterna, där finns en riktig guldkälla om man gräver, säger Eva Ekeroth, före detta svenskt kulturråd i Peking som startade Chin Lit för knappt er år sedan.

Kristianstadsbladet - 09 dec 13 kl. 13:46

"Nobelpriset kommer precis rätt"

På tisdagen tar Jenny Munro emot sin mors Nobelpris i litteratur. Hemma i Victoria gläds Alice Munro innerligt över ett pris som, har hon insett, kommer precis rätt i livet.
Jenny Munro är konstnär bosatt i en liten stad utanför Toronto, men under sin vecka i Stockholm är hon framför allt dotter till årets Nobelpristagare i litteratur.

Trelleborgs Allehanda - 09 dec 13 kl. 13:46

"Nobelpriset kommer precis rätt"

På tisdagen tar Jenny Munro emot sin mors Nobelpris i litteratur. Hemma i Victoria gläds Alice Munro innerligt över ett pris som, har hon insett, kommer precis rätt i livet.
Jenny Munro är konstnär bosatt i en liten stad utanför Toronto, men under sin vecka i Stockholm är hon framför allt dotter till årets Nobelpristagare i litteratur.

Hela Gotland - 08 okt 15 kl. 12:00

JUST NU: Vem får Nobelpriset i litteratur?

Vem får Nobelpriset i litteratur 2015?.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Företagsinbrott i Kalmar. Misstänkt drograttfull med knivar i Växjö..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Fyra års inlärningstid?

Men nu får det väl ändå vara nog! Efter mer än fyra år med kommunchef Monica Skagnes arbetsmetoder vet Växjö kommun fortfarande inte hur de ska arbeta. I en artikel i Smålandsposten den 18 oktober kunde man läsa att de nu måste ta in extern konsulthjälp för att förstå vad de håller på med.

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Sänkt hastighet - varför?

Med förvåning läste jag häromdagen att projekteringsingenjör Per Ingströmer på Tingsryds kommun föreslår en sänkning av hastigheten till 30 km/tim på vissa gator i Tingsryd..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Utsläppen blir mindre med fyrfackssystemet

Doris Pollinger ifrågasätter i en insändare i Smålandsposten miljönyttan med det system för hushållsnära sortering som Södra Smålands avfall och miljö (SSAM) just nu inför i våra ägarkommuner, det så kallade fyrfackssystemet..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Framtidens sjukvård - ”att inte spara sig fattig”?

Uppdraget att leverera högkvalitativ och tillgänglig sjukvård uppfylls inte i tillräcklig omfattning. Det ter sig därför omoraliskt att spara de 195 miljonerna i kommande kostnadsutjämningsminskning till ett nytt sjukhus i Växjö. Det skriver Johan Danielsson, Kronobergs Läns Läkarförening, Anna Seiborg Kidell, Vårdförbundet, och Else-Marie Banner, Vision Region Kronoberg..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

En titt på Säpo

Sveriges Radio trampar snett i sin granskning av processerna mot personer som hotar rikets säkerhet..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Misstänkt drograttfull hade två knivar

Vid klockan 23.30 på måndagskvällen stoppade polis en bilförare i Växjö..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Jessica Meir siktar mot månen

SmålandsPosten - 6 timmar sedan

Magnusson: Skönaste sortens segrar

Största segern på över ett år tände hoppet om nytt kontrakt för Östers IF – en av många exallsvenska klubbar på dekis denna höst..

SmålandsPosten - 6 timmar sedan

Vändningen: Stockholm får Diamond League-status

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.