YLE > Finland

Thursday, 24 October, 03:59

YLE - 10 okt 19 kl. 12:23

Sannfinländarnas riksdagsledamot Sebastian Tynkkynen dömd till böter för hets mot folkgruppDomen föll på torsdagen. Riksdagsledamoten Sebastian Tynkkynen (Sannf) döms till böter för rasistiska inlägg på Facebook..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Sebastian Tynkkynen, Facebook

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sannfinländarnas, riksdagsledamot, Sebastian, Tynkkynen, dömdtill , böterför , hets, mot folkgrupp
YLE - 27 aug 19 kl. 16:42

Sannfinländarnas riksdagsledamot Sebastian Tynkkynen misstänks för hets mot folkgrupp - även tre andra riksdagsledamöter utreds

Sannfinländarnas riksdagsledamot Sebastian Tynkkynen misstänks för hets mot folkgrupp..

YLE - 17 sep 19 kl. 11:46

Brother Christmas döms för penninginsamlingsbrott – bötesstraff för sannfinländarnas riksdagsledamot

Välgörenhetsorganisationen Brother Christmas döms för penninginsamlingsbrott. Sannfinländarnas riksdagsledamot Ari Koponen som är ordförande för Brother Christmas döms tillsammans med två medarbetare..

YLE - 12 dec 18 kl. 16:21

Sannfinländarnas Tavio jämförde utvecklingen inom EU med Nazityskland

Sannfinländarnas riksdagsledamot Ville Tavio orsakade uppståndelse i riksdagen på onsdagen. Tavios jämförelse fördömdes allmännt..

YLE - 20 maj 17 kl. 05:13

Analys: Sannfinländarnas nya ordförande får det inte lätt

Hittills har vi diskuterat vem som ska bli Sannfinländarnas nya partiordförande. Valet handlar ändå om mycket mer än person. Sannfinländarna behöver en ny strategi om partiet ska hålla ställningarna, skriver Yle Nyheters politiska reporter AG Karlsson.

YLE - 29 okt 15 kl. 11:17

Tynkkynen får motkandidat

Sebastian Tynkkynen får en motkandidat i valet till ordförande för Sannfinländarnas ungdomsorganisation. Samuli Voutila meddelade i torsdags att han ställer upp som kandidat. Voutila har tidigare fungerat som viceordförande för Sannfinländarnas ungdomsorganisation.

YLE - 05 maj 14 kl. 05:00

Sebastian Tynkkynen: Därför gillar jag Sannfinländarna

Jag är rasist, jag är homofob och jag är en anti-internationell svenskhatande 25-årig ung sannfinländare från Uleåborg. Eller det här var åtminstone så som toleranta människor beskrev mig då jag anslöt mig till Sannfinländarna. Min far har arbetat med internationella frågor i församlingen och ända sedan jag var liten har människor av alla kulörer besökt vårt hem.

YLE - 05 okt 15 kl. 07:02

Krav ställs på omröstning om Sannfinländarnas regeringsmedverkan

Inom Sannfinländarnas ledning ställs krav på en omröstning kring partiets fortsatta medverkan i regeringen. Tre av partiets toppnamn anser att partiet inte kan ingå i en regering som inte förmår bromsa upp asylströmmen. Partiets styrelse, fullmäktige och riksdagsgrupp bör omedelbart mötas för att besluta om regeringssamarbetet kan fortgå, anser Sannfinländarnas tredje vice ordförande Sebastian Tynkkynen och styrelsemedlemmarna Aleksi Hernesniemi och Terhi Kiemunki i ett gemensamt uttalande.

YLE - 05 okt 15 kl. 07:02

Krav på omröstning om Sannfinländarnas regeringsmedverkan

Inom Sannfinländarnas ledning ställs krav på en omröstning kring partiets fortsatta medverkan i regeringen. Tre av partiets toppnamn anser att partiet inte kan ingå i en regering som inte förmår bromsa upp asylströmmen. Partiets styrelse, fullmäktige och riksdagsgrupp bör omedelbart mötas för att besluta om regeringssamarbetet kan fortgå, anser Sannfinländarnas tredje vice ordförande Sebastian Tynkkynen och styrelsemedlemmarna Aleksi Hernesniemi och Terhi Kiemunki i ett gemensamt uttalande.

YLE - 11 jun 15 kl. 08:44

Sannfinländarnas ungdomsförbund får svenskt namn

Sannfinländarnas ungdomsförbund Perussuomalaiset Nuoret kommer i fortsättningen att gå under namnet Finsk Ungdom i svenskspråkiga sammanhang. Bland annat vill man utöka sitt samarbete med liknande nordiska organisationer. En av orsakerna till att Sannfinländarnas unga valt att ta i bruk ett officiellt svenskspråkigt namn är att organisationen upplever att situationen med enbart ett finskt namn blivit okontrollerbar.

YLE - 16 okt 15 kl. 10:53

Sannfinländarnas partistyrelse behandlar Tynkkynens krav

Sannfinländarnas partistyrelse samlas i eftermiddag i Helsingfors för att första gången ta ställning till den tredje viceordföranden Sebastian Tynkkynens krav på ett krismöte. Tynkkynen anser att partistyrelsen, partifullmäktige och riksdagsgruppen måste samlas till ett gemensamt möte för att besluta om Sannfinländarna kan fortsätta i en regering som bryter mot det egna regeringsprogrammet i fråga om invandringen. Partistyrelsen leds av partordförande Timo Soini och har 13 medlemmar, bland dem alla de sannfinländska ministrarna och partisekreterare Riikka Slunga-Poutsalo.

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

Titta in i Svenska Yles Escape room och upplev Helsingfors bokmässa på Yle Arenan och i Yle Vega

Besöker du bokmässan i Helsingfors i år - ta en titt på Svenska Yles Fake News Escape room för att avgöra vilka nyheter som är sanna respektive falska! Du kan också följa mässan på distans - allt program på scenen Fiskehamnen livestreamas på Yle Arenan..

YLE - 8 timmar sedan

Skulle tragedin i Essex kunna inträffa i Finland? Fyra frågor och svar om människosmugglingens råa verklighet

Tragedin där 39 människor hittats döda i en långtradarcontainer i ett industriområde i Essex i Storbritannien har än en gång sparkat igång diskussionen om människohandel och människosmuggling..

YLE - 8 timmar sedan

Tågförbindelser är det stora frågetecknet i Nylandsplanen 2050: "Det är bra om det kommer ens en station i Östra Nyland"

Vad händer om en eventuell järnväg blir en barriär mitt genom min kommun? Och tänk om min tomt blir naturskyddsområde? Det var några frågor som diskuterades när förslaget till Nylandsplanen förevisades i Lovisa.

YLE - 9 timmar sedan

Fortfarande många stora frågor kring en ny stor vårdsamkommun i Österbotten – ekonomin är en av dem

Om drygt ett eller två år är det tänkt att en ny vårdsamkommun inom Vasa sjukvårdsdistrikt ska inleda sin verksamhet. Det som fattas är bara medlemskommunerna. Senast i mitten av december ska de österbottniska kommunerna ha fattat beslut om medlemskap eller ej.

YLE - 10 timmar sedan

Svalt intresse för att bygga Kyrkfjärdens skola i Ingå - kommunen har försökt locka till sig företag

Ingå kommun förlänger anmälningstiden till mitten av november för att locka till sig tillräckligt många intresserade företag..

YLE - 11 timmar sedan

Ny bana till Åbo lättare och billigare än att förnya kustbanan - det säger Veli-Markku Uski som har jobbat med banplanerna i flera år

Planeringen av den nya järnvägen mellan Åbo och Helsingfors fortsätter i rask takt trots att inget investeringsbeslut fattats..

YLE - 12 timmar sedan

MTV: Aarnio undersöks för gäldenärsbrott

Den tidigare polischefen Jari Aarnio misstänks för grov oredlighet som gäldenär under åren 2016-2018, skriver MTV..

YLE - 12 timmar sedan

Helsingforspolisen om sommarens skottdåd på Sandviksgatan: Gärningsmannen och offren från två släkter i fejd

Polisen i Helsingfors presenterar nya detaljer om skottdramat på Sandviksgatan i somras. Förundersökningen visar att den misstänkte gärningsmannen och hans offer hör till två olika släkter som ligger i fejd..

YLE - 12 timmar sedan

Järnvägshissarna i Karis ur bruk i november - i stället får du gå över spåren

Bygget av den nya järnvägsbron i Karis framskrider och nu börjar reparationen av hissarna..

YLE - 13 timmar sedan

Kristdemokraterna vill höja barnbidraget och slopa höjningen av bränsleskatten

Kristdemokraternas riksdagsgrupp vill i sin skuggbudget satsa på familjen, hälsan och livskraften i samhället. KD vill höja barnbidraget och få mer inkomster bland annat genom en hälsobaserad skatt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.