DN > Utrikes

Wednesday, 23 October, 15:01

DN - 10 okt 19 kl. 12:22

Uppgifter: Turkiet har anfallit fängelse för IS-medlemmarDe kurdiskledda SDF-styrkorna anklagar Turkiet för att ha beskjutit ett fängelse för IS-anhängare i militäroffensiven i. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
IS, SDF, Turkiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, Turkiethar , anfallit, fängelseför , IS-medlemmar
SR - 25 jan 14 kl. 15:01

Nya uppgifter om amerikanskt tortyrfängelse i Polen

Nu kommer nya uppgifter om hur den polska regeringen för drygt tio år sen samarbetade med den amerikanska underrättelsetjänsten CIA. Mot betalning ska regeringen ha gett CIA tillstånd att ta fångar till ett fängelse i Polen där de också ska ha torterats..

SR - 15 sep 17 kl. 12:00

Turkiet: Hungerstrejkande lärare ska stanna i fängelse

I Turkiet har en domstol i Ankara beslutat att två avskedade hungerstrejkande lärare ska stanna i fängelse trots alarmerande uppgifter om kraftigt försämrad hälsa. De två akademikerna har hungerstrejkat i sex månader och utanför domstolen sköt polis tårgas för att skingra folkmassan som kommit dit för att visa sitt stöd..

Skånskan - 13 okt 15 kl. 06:00

Tre barn bortrövade till Turkiet i tre år

Lund Två års fängelse blev påföljden för den 48-årige man som rövade bort sina tre barn och gömde dem i Turkiet i tre år. Först i februari i år kunde mamman under dramatiska former återföra dem till Lund.Det skilda paret hade gemensam vårdnad om barnen – födda 2009, 2007 respektive 2003 – då de försvann i mars 2012.

Nyheter 24 - 16 sep 13 kl. 14:36

"En jävla psykisk våldtäkt att inte få bestämma över sitt eget liv"Om att flyga till TurkietOm familjernaOm samarbetet med UDOm fängelse som straff

STOCKHOLM. I början av juli 2011 så greps Johan Persson och Martin Schibbye i Ogadenregionen i Etiopien. Skottskadade och livrädda tvingades de sedan stå ut med skenavrättningar, riggade förhör och slutligen, efter mycket om och men, en lång tid som frihetsberövade.

Sydsvenskan - 06 mar 16 kl. 18:58

Turkiet går åt fel håll. Men samarbete är nödvändigt.

Det finns anledning att känna olust inför måndagens EU-toppmöte i Bryssel, där den turkiske premiärministern Ahmet Davutoglu är gäst. För det Turkiet som EU nu är redo att göra sig beroende av för att lösa flyktingkrisen utvecklas i allt obehagligare politisk riktning.Vid midnatt natten till lördagen gick polis in och tog över oppositionstidningenZamans redaktion i Istanbul.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nej, Swefilmer-killen riskerar inte 12 års fängelse samtidigt som Hagamannen går fri

Uppgifter om att personen bakom Swefilmer kommer att få 15 års fängelse sprids snabbt i sociala medier. På Twitter och Facebook rasar användare, och brottets påstådda straff jämförs med Hagamannen som häromdagen släpptes efter 9 år bakom lås och bom.Men dessa uppgifter är helt felaktiga, och stämmer inte på långa vägar överens med verkligheten.

Kristianstadsbladet - 07 mar 14 kl. 16:54

Tidigare arméchef släpps i Turkiet


En domstol i Turkiet har beslutat att den förre arméchefen Ilker Basbug ska släppas omedelbart. Beslutet kom en dag efter att högsta domstolen avgjort att Basbugs juridiska rättigheter kränkts.Basbug dömdes till livstids fängelse i augusti förra året för att ha planerat att störta regeringen.

BT - 07 mar 14 kl. 16:54

Tidigare arméchef släpps i Turkiet

En domstol i Turkiet har beslutat att den förre arméchefen Ilker Basbug ska släppas omedelbart. Beslutet kom en dag efter att högsta domstolen avgjort att Basbugs juridiska rättigheter kränkts. Basbug dömdes till livstids fängelse i augusti förra året för att ha planerat att störta regeringen.

Cornucopia - 17 jul 16 kl. 11:47

The Economist: Turkiet är ingen demokrati

The Economists ansedda demokratiindex för 2015 visar tydligt att Turkiet inte är den demokrati. Bara för att man har en valurna är man inte en demokrati. Klassningen är istället en sk hybridregim, dvs en diktatur med inslag av demokratiska insitutioner.

BT - 25 apr 14 kl. 11:57

Friad efter över nio år i fängelse

Han dömdes för att brutalt ha våldtagit sin dotter. Efter över nio år i fängelse har mannen nu rentvåtts. – Det känns så skönt att det äntligen är helt uppklarat, säger han.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Tvingades smuggla heroin i magen – annars skulle hans mor mördas

Mannen hotades av det kriminella nätverket Black Axe. Han fick två val: svälja 70 kapslar med narkotika och smuggla den….

DN - 45 minuter sedan

Akademien: Busringningen kom inte från oss

Telefonsamtalet till författaren John Banville, där någon påstod att irländaren var en av årets mottagare av….

DN - 1 timme sedan

Paralympisk mästare död med aktiv dödshjälp

Den paralympiske guldmedaljören i rullstolsracing, Marieke Vervoort, är död..

DN - 3 timmar sedan

Google bekräftar överlägsen kvantdator

Google har lyckats bygga en kvantdator som på 200 sekunder klarar en uträkning som skulle ta världens största vanliga….

DN - 3 timmar sedan

Bokrecension: Silvia Avallone är en skarp och salt samhällskritiker

Även om Silvia Avallone gör det svårare för sig än tidigare med sin nya roman ”Där livet är fullkomligt” är hon likväl….

DN - 4 timmar sedan

40-tal döda funna i lastbil i östra England

Brittisk polis har påträffat en lastbil med 39 kroppar i Essex, i östra England. .

DN - 5 timmar sedan

Nicole Sabouné: Jag har aldrig visat mig så här sårbar

Tid för förändring. Efter två hyllade album, hundra konserter och KTH-studier i kemi byter Nicole Sabouné ljudbild och….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.