Dagens Media > Ekonomi

Friday, 18 October, 00:43

Dagens Media - 10 okt 19 kl. 12:07

Publicister kan visa sig bryta mot lagenMediehusen har litat på att användarnas webbläsarinställningar ska räcka som samtycke till att få använda kakor. Det kan visa sig vara olagligt, och Schibsteds Ingvild Næss kräver att myndigheterna tar tag i frågan: ”De måste klargöra vad som gäller”..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Schibsteds Ingvild Næss

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Publicisterkan , visasig , brytamot , lagen
Supermiljöbloggen - 06 aug 15 kl. 14:12

Hundratals ungdomar varnar norska staten: ”Vi är redo att bryta lagen”

250 ungdomar från hela Norge samlades för att protestera mot dumpningen av gruvavfall i Førde-fjorden. "Vi är redo att bryta lagen", skriver de i ett pressmeddelande. Førde-fjorden är hem till flera utrotningshotade arter och är lekområde för torsk och lax.

DN - 13 dec 18 kl. 23:16

Trump efter Cohens dom: ”Jag beordrade honom aldrig bryta lagen”

Efter onsdagens dom mot Donald Trumps tidigare trotjänare och advokat Michael Cohen kommenterar presidenten nu de beskyllningar som riktades mot honom själv i rätten. ”Jag beordrade aldrig Michael Cohen om att bryta lagen”, skriver han bland annat på Twitter..

YLE - 26 jul 13 kl. 08:42

Kaleva: Över en fjärdedel beredda att bryta lagen

Över en fjärdedel av av finländarna är beredda att bryta mot lagen, om det egna samvetet säger att de gör rätt. Det skriver tidningen Kaleva. Enligt marknadsundersökningsföretaget Taloustutkimus undersökning är 28 procent av finländarna av den åsikten att det är rätt att bryta mot lagen om man följer sitt egna samvete.

Barometern - 04 feb 16 kl. 08:00

Landet riskerar bryta lagen

Sverige har inte en chans att leva upp till sina åtaganden..

Dagens Media - 10 okt 19 kl. 12:07

Experter: Därför kan svenska publicister bryta mot lagen

Mediehusen har litat på att användarnas webbläsarinställningar ska räcka som samtycke till att få använda kakor. Det kan visa sig vara olagligt. ”Förikryssade checkboxar är inte tillåtet om du ska söka giltigt samtycke för cookies.

Dagensanalys.se - 22 nov 16 kl. 16:00

Nielsen lanserar en typ av RAM för publicister

Mätföretaget Nielsen har nu lanserat ett nytt verktyg som ska underlätta för digitala publicister att analysera data kring räckvidd och effektivitet av deras annonskampanjer. Verktyget heter DAR (Digital Ad Ratings) Publisher Insights – och ska kunna låta publicister jämföra ovan nämna data mot industristandarder kring annonskampanjer. Man ska också kunna mäta sig mot konkurrenterna.

Dagensanalys.se - 23 okt 17 kl. 09:47

Så här ska Google hjälpa publicister att öka antalet betalande läsare

Tidigare i veckan kunde du läsa om Facebook som nu ska hjälpa publicister med betalväggar inne i sin tjänst. Nu hänger även Google på och ska hjälpa publicister att öka antalet betalande läsare. Läs också: Nu hanterar Facebook publicisternas prenumerationer och betalväggar Google tänker dela med sig av en mängd ny data till publicisterna i utbyte mot att de vill samarbeta.

YLE - 27 apr 16 kl. 08:15

Webbsidor som känner igen reklamblockerare kan bryta mot lagen

Under det senaste året har flera webbplatser börjat känna igen användare som har en reklamblockerare aktiverad, för att till exempel hindra dem från att läsa artiklarna på webbplatsen. I EU kan den här kontrollen ändå bryta mot lagen. Mer än 200 miljoner internetanvändare i världen blockerar reklam när de surfar.

Dagensanalys.se - 17 jun 16 kl. 13:21

Effektivare att visa videoannonser i artiklar – publicister borde jubla

Med hjälp ögonspårningsteknologi –  så kallad Eye tracking – visar att vissa former av videoannonser faktiskt ger bättre resultat inbäddade i artiklar än på sociala medier. Detta borde glädja många publicister, och kanske ge en tankeställare åt till exempel Facebook. Läs även mer fakta från studien, presenterat i en snygg infograf!

Dagensanalys.se - 01 aug 18 kl. 09:07

Google börjar visa datatabeller från tidningsartiklar

Google vill nu närma sig datajournalister och publicister genom att publicera datatabeller i sökresultaten. Utvecklingen hamnar under Google News Initiative som ska omfamna nyheter allt mer i sökresultaten på Google. Typ, dra in delar av artiklarna direkt i resultaten så användarna kan läsa allt mer på Google.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 9 timmar sedan

Bonnier fortsätter shoppa – tar över Lokaltidningen

Bonnier News köper skånekonkurrenten Lokaltidningen – som blir en del av HD-Sydsvenskan. Ett naturligt steg strategiskt, menar Bonnier News vd Anders Eriksson..

Dagens Media - 9 timmar sedan

Bonnier News fortsätter shoppa – tar över Lokaltidningen

Bonnier News köper skånekonkurrenten Lokaltidningen – som blir en del av HD-Sydsvenskan. Ett naturligt steg strategiskt, säger Bonnier News vd Anders Eriksson..

Dagens Media - 9 timmar sedan

Så ska Arla nå unga

Arla startar Youtubekanalen Matkanalen. Satsningen görs bland annat för att unga ska få en starkare relation till mejeriprodukter och Arlas varumärke..

Dagens Media - 9 timmar sedan

Arla startar Youtubekanal

Matkanalen av Arla ska locka 20 till 30-åringar att laga mat. Satsningen görs bland annat för att unga ska få en starkare relation till mejeriprodukter och Arlas varumärke..

Dagens Media - 10 timmar sedan

Globala poddvalutan – detta innebär den

En stor del av Sveriges poddar ansluter sig till IAB:s nya globala poddvaluta. Men fortfarande står flera bolag och poddar utanför en gemensam mätvaluta. ✓ Detta innebär den nya valutan ✓ Så väntas siffrorna påverkas ✓ Locket på från Spotify.

Dagens Media - 10 timmar sedan

”Globala streamingjättarnas beställningar visar hur det lokala blir viktigt”

Är det enorma utbudet av tv-serier en bubbla redo att spricka? Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4, argumenterar för motsatsen och ger sin spaning från tv-mässan i Cannes..

Dagens Media - 11 timmar sedan

Hemnet-utmanaren Boneos strategi för att slå ut konkurrenten

Med billigare bostadsannonser och utlandsbostäder ska Boneo ge sig på storkonkurrenten Hemnet. ✓ Boneos plan ✓ Så ser Hemnet på konkurrensen.

Dagens Media - 11 timmar sedan

Hemnetutmanaren Boneo har nu lanserat

Med billigare bostadsannonser och utlandsbostäder ska Boneo ge sig på storkonkurrenten Hemnet. ✓ Boneos strategi ✓ Så ser Hemnet på konkurrensen.

Dagens Media - 13 timmar sedan

Aftonbladet startar sportmagasin

I helgen är det premiär för Aftonbladets nya sportmagasin – Sporthelg..

Dagens Media - 13 timmar sedan

Här är Schibsteds nya varumärkesstrategi

Schibsted vill dela data inom koncernen i mycket högre utsträckning än tidigare – och då krävs användarnas fulla förtroende. Det är en av orsakerna bakom nya varumärkesstrategin som ska hjälpa Schibsted att: ✓ Positionera sig mot techjättarna ✓ Vinna användarnas förtroende ✓ Göra moderbolaget mer synligt ..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.