Världen Idag > Nyheter

Thursday, 17 October, 22:14

Världen Idag - 10 okt 19 kl. 12:13

Partistyrningen ännu starkare än jag angavDen erfarne partipolitikern Bengt Olof Dike tar i rejält mot min ledartext om den politiska styrningen av kyrkomötet. Låt mig därför ta tillfället i akt att utveckla sammanhanget. Om skribenten hade tagit sig tid att studera Klas Hanssons omfattande forskningsstudie hade han funnit att boken uttrycker en ännu starkare partistyrning än vad som fick rum i min korta ledartext. På varje upptänklig punkt utmärker sig Socialdemokraterna, både internationellt och historiskt, genom sin hängivna agenda att låta det egna partiprogrammet övertrumfa kyrkans egentliga uppdrag. Hansson visar exempelvis hur Socialdemokraterna kraftfullt har avvisat varje försök att bevara eller återföra biskoparnas inflytande i kyrkomötet.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Bengt Olof Dike, Klas Hanssons, Socialdemokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Partistyrningen, ännu, starkare, änjag , angav
Dalarnas tidningar - 08 dec 17 kl. 18:00

Skogsbo pizzeria har återuppstått i centrala Avesta – Ägaren: "ska bli ännu bättre och ännu starkare"

Skogsbo pizzeria brann ner i augusti. Nu har dess ägare, Mehmet Özkahveci, öppnat en ny i centrala Avesta. – Vi ska bli ännu bättre och ännu starkare, säger Mehmet..

DalaDemokraten - 08 dec 17 kl. 18:00

Skogsbo pizzeria har återuppstått i centrala Avesta – Ägaren: "ska bli ännu bättre och ännu starkare"

Skogsbo pizzeria brann ner i augusti. Nu har dess ägare, Mehmet Özkahveci, öppnat en ny i centrala Avesta. – Vi ska bli ännu bättre och ännu starkare, säger Mehmet..

Västerbottens Folkblad - 14 jun 12 kl. 17:09

Svenska mästarna ännu starkare

Iksu vann årets SM-final överlägset. Och nästa säsong ser laget ännu starkare ut. ?

Expressen - 02 mar 15 kl. 23:15

Seger – men Alingsås ska bli ännu starkare

Storseger borta mot Drott och ett kliv upp på andra plats i tabellen. Svenska mästarna Alingsås är på gång, men ska bli ännu starkare till slutspelet. – Det är nio dagar till nästa match.

DN - 04 jul 16 kl. 18:31

Durant gör Golden State ännu starkare


Tampa. Rekordlaget från NBA senaste säsongen Golden State blir ännu starkare. På måndagen avslöjade Kevin Durant, som bland annat vunnit NBA:s poängliga fyra gånger, att han bestämt sig för att spela för Oaklandklubben de kommande två säsongerna..

Dagens Media - 31 maj 17 kl. 07:00

IRM: ”Rörlig bild går ännu starkare än tidigare”

Under det första kvartalet ökade reklaminvesteringarna med 9,4 procent jämfört med förra året, enligt IRM. "Rörlig bild går ännu starkare än tidigare", säger Madeleine Thor, vd på IRM..

Barometern - 09 sep 17 kl. 19:01

Projektledaren: ”Gör oss inom priderörelsen ännu starkare”

En person greps och ytterligare fem omhändertogs i samband med Nordiska motståndsrörelsens demonstration under årets prideparad i Kalmar. Men Kalmarsund pride låter sig inte skrämmas av motdemonstranter. – Att nazister försöker förstöra gör oss inom priderörelsen ännu starkare, säger Jennie Vallin..

Dagens Media - 27 aug 19 kl. 09:50

SvD nyrekryterar: ”Prenumeration kan bli ännu starkare”

Peter Edhäll blir ny chef för Business Solutions på Svenska Dagbladet. ”Prenumerationsmodellen kan bli ännu starkare”, skriver han i ett pressmeddelande..

Västerbottens Folkblad - 27 jan 14 kl. 09:41

[PLUS] Damhockeyn i länet vill bli ännu starkare

Hur ska damhockeyn blir starkare i länet? Då får man trixa lite. - Många tjejer tränar med pojklag, nu ger vi dem en möjlighet att träna tillsammans, säger Trixa Hockeys Åsa Thors..

SVT - 07 dec 14 kl. 19:49

Sören Holmberg om nyvalet: SD ser ut att bli ännu starkare

Invandringsfrågan kommer få större betydelse i nyvalet i mars än vid valet i september. Det tror professorn i statsvetenskap Sören Holmberg. – Om man tittar på opinionsundersökningarna ser det ut som att Sverigedemokraterna kommer göra ett starkare val..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 15 minuter sedan

Kyrka vill bryta ensamheten i Stockholm

För att minska ensamheten i samhället kan församlingen skapa mötesplatser som möjliggör vänskap. Det säger Eric Andersson, pastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm. I församlingen arbetar man medvetet med att bryta stigmatiseringen kring ensamhet och har volontärer som besöker ensamma människor..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Carola får en egen tv-serie

På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från mig, med just fyra advent.

Världen Idag - 15 timmar sedan

”Abortindustrin har rasistiska rötter”

Nyligen påstod den svenska EU-politikern Alice Bah Kuhnke (MP) att abortkritik och rasism går hand i hand. Det är i själva verket abortförespråkarna som har problem med rasism, svarar prolife-organisationen Människovärde, som bland annat pekar på västländers ideologiska kolonialism i Afrika..

Världen Idag - 13 timmar sedan

App hjälper äktenskapet på traven

En app som ska hjälpa gifta par att bygga sitt äktenskap. Det låter kanske konstigt i en tid då digitala skärmar snarare har tagit över våra liv och avskärmat makar från varandra. Kan ännu en app vara svaret på äktenskapsproblemen många erfar?

Världen Idag - 13 timmar sedan

Mina vänner tar mig för givet, vad ska jag göra?

Jag har många kompisar men inte någon nära vän. Jag blir dock väldigt sårad av en del. Det har till exempel hänt att någon har fört vidare det som jag har sagt i förtroende.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Dags för medierna att beskriva verkligheten

Media spelar en central roll i ett demokratiskt samhälle. En av dess viktigaste uppgifter är att kritiskt granska makten och på så sätt minska korruption och maktmissbruk. De ska också beskriva verkligheten och belysa vad som sker och ge underlag för medborgarna att förstå vad som händer.

Världen Idag - 22 timmar sedan

Det är dags för en ny generation andliga pappor och mammor att kliva in.

Studerandet av tidens tecken är alltid intressant. Och jag pratar då inte om den ström av suspekta, kvasikristna företeelser som aldrig verkar upphöra – blodmånar, sifferkoder i Bibeln, vilda teorier om vilddjurets märke och annat – utan om det som har sin grund i biblisk uppenbarelse och som leder till någon sorts konkret handling och åtgärd för Guds församling. Som Isaskars söner, som både ”förstod tidens tecken” och också ”insåg vad Israel behövde göra” (1 Krön 12:32).

Världen Idag - 22 timmar sedan

Messianska judendomen skjuter fart i modern tid

För första gången sedan antiken träder nu judar fram med en kristen bekännelse av Jesus, samtidigt som man håller fast vid Guds förbund med Israel på Sinai. Jude och kristen är inte längre varandras motpoler, skriver Göran Lennartsson..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Lovsång gör det omöjliga möjligt eftersom Gud får den plats han ska ha i våra liv.

Jer 31:3–6 Ibland är jag irriterad. Jag ser det som inte funkar, det som inte är rättvist, det som är frustrerande. Disk och tvätt, bilköer och försenade tåg, regn och kyla, räkningar och sjukdomar.

Världen Idag - Igår: 17:08

Integrationspolis anmäler 300 IS-resenärer

Integrationspolisen Ulf Boström har nyligen polisanmält 300 svenska IS-anhängare för medhjälp till mord. Nu förklarar han varför i en debattartikel i Aftonbladet: ”Offren ska inte möta sina förövare här hemma.”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.