Cornucopia > Ekonomi

Friday, 18 October, 01:07

Cornucopia - 10 okt 19 kl. 11:55

Vad är ditt betyg på din kollektivtrafik?Dags för den återkommande enkäten om vad du tycker om din kollektivtrafik. Svara nedan med betyg 1-5 och var i landet du bor.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
BästtrafikSvara

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vad är ditt betygpå din , kollektivtrafik
Nya Wermlands Tidningen - 09 feb 16 kl. 11:58

Högsta betyg för värmländsk kollektivtrafik

Trots en del arga insändare: värmländsk kollektivtrafik får högst betyg i hela landet..

Sydöstran - 26 feb 19 kl. 10:51

Ny rapport: Resenärernas betyg på länets kollektivtrafik

Nu kommer resultatet av 2 400 intervjuade Blekinge-resenärer i Kollektivtrafik-barometerns årsrapport för 2018. Summa summarum? Fler nöjda resenärer och topp 5 i Sverigestatistiken för Blekingetrafiken, visar ny rapport..

Cornucopia - 23 apr 17 kl. 10:01

"Ta tunnelbanan!" - miljontals svenskar saknar kollektivtrafik

I bilskattehöjande Miljöpartiets Sverige saknar miljontals kollektivtrafik och måste köra allt högre beskattad bil eller avstå från socialt umgänge. Nedan följer några konkreta exempel på hur det ser ut på en lördag kväll bortom MP-väljarnas Södermalm, en lördag kväll där många vill umgås, men bara kan välja bilen. Större delen av Sverige är helt tomt på kollektivtrafik.

Magazin24 - 13 nov 15 kl. 17:14

En kollektivtrafik för framtiden

En debattartikel om framtidens kollektivtrafik av de rödgröna.En utbyggd och väl fungerande kollektivtrafik är en högt prioriterad fråga för den rödgröna majoriteten i landstinget Västmanland. Därför är vi glada att på fullmäktige den 18 november kunna anta det nya trafikförsörjningsprogrammet.

Supermiljöbloggen - 10 sep 14 kl. 09:05

Kurt Hultgren och Karin Svensson Smith, Resenärsforum: ”Gratis kollektivtrafik dåligt förslag”

Kollektivtrafik är en av de absolut viktigaste områden i omställningen till ett klimatsmart samhälle. På sikt måste massbilismen minskas till en bråkdel av dagens. Kollektivtrafiken måste därför fördubblas, vara pålitlig och konkurrenskraftig mot andra sätt att färdas.

Barometern - 09 sep 14 kl. 07:19

Rösta för gratis kollektivtrafik för pensionärer

”Ingen förståelse finns för att pensionärernas ­ekonomi de senaste åren har försämrats och för många pensionärer är kostnaderna för kollektiv­trafiken inte oväsentliga.” I flera kommuner i Sverige har pensionärer rätt till gratis kollektivtrafik inom sin kommun. En förmån som uppskattas mycket och som ger pensionärer möjlighet att komma ut och för många handlar det om att bryta sin ensamhet genom att man kan transportera sig till kommunernas centrala delar och träffa bekanta, delta i kulturevenemang och mycket annat.

Supermiljöbloggen - 15 okt 14 kl. 17:23

Förbifartens finansiering kan riktas om till kollektivtrafik

Stockholms stad vill använda pengarna som skulle betala förbifart Stockholm till kollektivtrafik i stället. Förbifarten skulle till stor del betalats av trängselskatterna, och förlorar nu 23 miljarder, eller 80 procent, av sin finansiering. Idag presenterade de rödgrönrosa sin gemensamma politik, och om kommunen får bestämma kommer alla pengar från trängselskatterna gå till kollektivtrafiken under de kommande sju åren.

Cornucopia - 11 aug 15 kl. 14:25

Gratis kollektivtrafik för 65+ i Marks kommun

Medan det på olika håll pratas om att den redan till 50% skattefinanserade kolelktivtrafiken borde vara gratis, så går man på en del håll före. Min hemkommun Marks kommun erbjuder sedan i somras gratis årskort på kollektivtrafik dygnet inom kommunen åt det man kallar seniorer, eller de som fyllt 65+ och gav i sommar bort gratis kollektivtrafik till 15- till 19-åringar.
Marks kommun är en utpräglad landsbygdskommun, med två relativt små centralorter och ett antal större byar utspridda i de kommundelar som slagits samman till en normalstor svensk kommun.

GöteborgsPosten - 27 mar 14 kl. 13:00

Västtrafik sämst betyg i landet

Västtrafik hamnar i botten när landets resenärer betygssätter sin kollektivtrafik. Bara 53 procent är nöjda eller mycket nöjda, visar en undersökning..

YLE - 16 dec 13 kl. 15:39

"Bra med kollektivtrafik - om den finns"

Förslaget om hur vägtrafiken ska beskattas i framtiden får hård kritik av bland andra riksdagsledamot Thomas Blomqvist (SFP), medlem av riksdagens kommunikationsutskott. Helt oacceptabelt, säger han till Yle Nyheter. En av målsättningarna med den nya skattemodellen är att det ska bli billigare att köra i glesbygden.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 10 timmar sedan

Nytt Brexitförslag - saknar stöd i parlamentet

Storbritanniens premiärminister Johnson säger sig ha ett nytt Brexitavtal, men det ser ut att sakna stöd i det brittiska parlamentet inför omröstningen på lördag. Labour avser rösta emot, och föreslår en ny folkomröstning, och Johnson har inte säkrat stöd från det nordirländska lojalistpartiet DUP.Brittiska parlamentet röstar på lördag.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Serneke vägrar betala tillbaka till lägenhetsköpare i försenade Karlatornet

Byggbolaget Serneke vägrar betala tillbaka bokningsavgiften till de cirka 100 av 400 lägenhetsköpare som vill dra sig ur sina köp, efter att projektet försenats än så länge ett år - givet att Serneke får in någon finansierande partner. Anekdotiskt rapporterar en bloggläsare att bygget står stilla, undantaget en leverantör som hämtar byggmaterial från arbetsplatsen.
Karlastaden och Karlatornet till vänster, med Göteborgs Kista, Lindholmen, mitt i bild.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Nytt börsrekord på Stockholmbörsen - men fortfarande kvar i motståndsområdet

Stockholmsbörsens breda index OMXSPI slog börsrekord igår, men befinner sig fortfarande kvar i motståndsområdet. Storbolagsindexet OMXS30 har fortfarande inte slagit börsrekordet från 2015.

Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - Igår: 18:04

Underställ presstödet och Public Service nya psyopsmyndigheten - höna-av-en-fjäder-desinformationsmedia slipper statlig finansiering

Gårdagens och dagens höna-av-en-fjäder-desinformation om den svenska ubåtsjakten sätter fingret på en viktig punkt - medias förmåga att sprida desinformation och skada svenskt försvar. Fria media får göra som de vill och rapportera desinformation, men de ska inte ha skattepengar. Presstöd och Public Service bör därför av totalförsvarsskäl underställas den kommande Myndigheten för psykologiskt försvar, och agerande som SvD och alla media som spridit Jonas Gummessons desinformation bör få konsekvensen att man blir av med sitt presstöd eller Public Service-tillstånd.

Cornucopia - Igår: 11:37

Polykemis VD: Elnätbrist i Skåne till minst 2029 - "Bristen på el tvingar oss [...] flytta nödvändig produktion till Europa"

"Sverige har ingen elbrist" - valfri minister från regeringen"Bristen på el tvingar oss att välja mellan att stå stilla i tio år eller flytta nödvändig produktion till Europa." - VD:n PolykemiI en debattartikel hos Dagens Industri skriver plaståtervinningsföretaget Polykemi att de nu står mellan valet att vänta på mer elkapacitet i tio år, eller flytta verksamheten från Skåne. Sveriges regering med energiminister Anders Ygeman i spetsen hävdar att det inte finns några problem.

Cornucopia - Igår: 07:15

SvD spelar bort korten om ubåtsjakten Operation Örnen - SVT hänger på med desinformationen

SvD spelar bort korten kring ubåtsjakten ("underrättelseoperationen") Operation Örnen. En sensorindikation några dagar in i ubåsjakten handlade enligt mediauppgifter om en sensorboj från SMHI, men ubåtsjakten hade då redan pågått ett antal dagar, och Försvarsmakten har en lång rad andra bevis för intrånget, inklusive bottenspår. Att ett enda bevis fallit bort fäller ingenting, och man kan fråga sig varför och vem det gynnar att SvD framställer detta som att inget intrång skett och att Försvarsmakten inte vet vad de sysslar med.

Cornucopia - I förrgår: 14:16

Le systemcollapse - gårdsförsäljningen av vin (OBS: STARKA SCENER)

Är som bekant på cykelsemester i ett av Frankrikes lite mer kända vindistrikt - Champagne - och kan nu redogöra för systemkollapsen som gårdsförsäljning av vin innebär. Våld, smärta, lättja, upplösning av lag och ordning och i slutändan katolocisimens förtappade depraverade livsstil där man kan få syndernas förlåtelse. Starka scener nedan.

Cornucopia - I förrgår: 10:33

Stockholmsbörsen vid motstånd inför statistik

Inför dagens tyska ZEW-statistik (11:00) och IMF:s konjunkturprognos World Economic Outlook (15:00) har Stockholmsbörsen tagit sig upp till motståndsområdet igen.
Dagschart OMXSPI.Statistiken idag kan vara avgörande för utvecklingen, och måste rimligtvis komma in över förväntan om OMXSPI ska orka genom motståndsområdet 620-630, som man nu testat fyra gånger under året.

Cornucopia - I förrgår: 08:54

USA inför begränsade sanktion mot Turkiet

Som respons på Turkiets angrepp på kurderna i norra Syrien, inför USA nu begränsade sanktioner mot Turkiet. EU vågar knappast göra något med tanke på diktatorn Erdogans uttryckliga uttalande att han i så fall avser använda 3.6 miljoner flyktingar som vapen och skjutsa dem till EU.

Cornucopia - 14 okt 19 kl. 11:33

Lös din klimatångest - migrera ner ekonomiskt

Det är enkelt att lösa sin klimatångest. Det är bara att flytta från 10 ton CO2 per capita-Sveriges välfärd och välstånd, till ett land som släpper ut mindre än önskade 1 ton CO2 per capita. Enbart svensk välfärd släpper som bekant ut 2 ton CO2 per capita, så klimataktivisten kan helt enkelt inte bo kvar i välfärdslandet Sverige.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.