Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 21 October, 17:55

Dagens Medicin - 10 okt 19 kl. 11:32

Fredrik Tamsen belönas med etikprisFör sitt mod, civilkurage och sin starka etiska kompass tilldelas rättsläkaren Fredrik Tamsen Hippokratespriset 2019..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Tamsen, Fredrik Tamsen Hippokratespriset

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fredrik, Tamsen, belönasmed , etikpris
Nyan - 04 nov 16 kl. 07:30

”Schysta” IFK belönas med check

FOTBOLL. IFK Mariehamn slutar trea i Veikkausligans fair play-tabell. Och för det belönas man med tio procent av de totala bötesintäkterna för 2015, vilket blir en summa på ungefär 3 000 euro.

YLE - 27 mar 17 kl. 19:00

Publikarbetare på Wasa Teater belönas för sin uppfinningsrikedom

Wasa Teaters publikarbetare Nina Dahl-Tallgren och Sarah Bergkulla belönas med Illusionistpriset. De belönas för samarbetsförmåga och ett ihärdigt publikarbete. I år ger Teaterinfo Finland (TINFO) det traditionella Illusionistpriset till Nina Dahl-Tallgren och Sarah Bergkulla, publikarbetare på Wasa Teater.

YLE - 08 aug 17 kl. 11:08

Två livräddare i Åbo belönas med medalj

På tisdag belönas två livräddare i Åbo med varsin medalj. Åbobon Anna Sofia Airo belönas för sin insats då hon räddade en annan människa som hamnat i Aura å. Ali Rezgi, också Åbobo, belönas för att han ingrep i en knivhugning.

UNT - 11 jan 13 kl. 10:01

Bra insats belönas

24 personer som har hjälpt polisen att lösa och förhindra brott belönas. En av dem som belönas är en man som räddade livet på en person vid järnvägsövergången på S:t Olofsgatan..

Kristianstadsbladet - 09 okt 13 kl. 12:00

Datormodeller belönas med kemipriset

Martin Karplus, Michael Levitt och Arieh Warshel får årets Nobelpris i kemi.Med deras modeller kan kemiska experiment göras i datorn i stället för i labbet.
De tre belönas "för utvecklandet av flerskalemodeller för komplexa kemiska system", skriver Vetenskapsakademien i motiveringen.

Polisen - 05 dec 14 kl. 14:04

Rådiga ingripare belönas

17 vardagshjältar kommer den 9 december att belönas vid en ceremoni i Polishuset. De belönas för att ha visat på särskilt civilkurage och rådighet vid ett ingripande under det gågna året..

YLE - 04 okt 16 kl. 10:28

Paananen: "Tragiskt med kval, seriesegern borde belönas"

Veterantränaren Keijo Paananen är just nu indragen i ett avancemangskval, men ställer sig kritisk till hela processen. Det är tragiskt att vi skall ha det så i fotbolls-Finland. Seriesegern är det som borde belönas, säger FC United-lotsen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

6 saker kvinnor gör på jobbet som män belönas för

När en man erbjuder sig att hjälpa till blir får han beröm och belöningar. När en kvinna hjälper till känner omgivningen sig inte lika skuldsatta. Det är djupt rotade könsstereotyper som gör att vi förväntar oss att kvinnan ska vara hjälpsam och social på en arbetsplats och att mannen ska vara ambitiös och resultatinriktad.

YLE - 16 maj 13 kl. 18:31

Forskare belönas för forskning i språknormer

Två forskare som ur var sitt perspektiv belyser skapandet av en svensk språknorm i Finland belönas med statsrådet Mauritz Hallbergs pris. Pristagarna är Charlotta af Hällström-Reijonen för verket Finlandismer och språkvård från 1800-talet till i dag, och Jennica Thylin-Klaus för verket ?Den finländska svenskan?

YLE - 07 aug 16 kl. 09:30

Vietnams första OS-guldmedaljör belönas hemma – motsvarar 50 årslöner

Hoang Xuan Vinh tog hem Vietnams första OS-guld någonsin i lördags då han var bäst i luftpistol 10 m. Nu belönar den vietnamesiska staten honom med en saftig summa pengar. Hoang Xuan Vinh slog bland annat en kines i medaljkampen, vilket landsmännen tog emot med öppna armar: – Jag är så stolt!

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Apotekstjänsts vd avgår

Apotekstjänsts vd Tomas Hillmo avgår efter materialbristen på sjukhus i flera regioner, rapporterar Expressen..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Ökat antal fall av fosterdöd i Skåne

Under 2018 noterades en ökning av antalet fall av fosterdöd i Region Skåne. Nu har en lokal handlingsplan satts in och tre fall har anmälts enligt lex Maria..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Nej till bred kommersiell tumörprofilering

Företaget Roches beslutstöd för att anpassa behandling av cancer efter tumörens mutationer ska inte användas generellt i sjukvården, rekommenderar NT-rådet vid Sveriges Kommuner och Landsting..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Riskabelt förflytta för tidigt födda

Inte oväntade fynd men nu också visat vetenskapligt. Extremt för tidigt födda barn som föds på sjukhus utan specialiserad neonatalvård löper ökad risk att få allvarliga hjärnskador..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Skaraborgsmodellen knakar – ska ses över

Västra Götalandsregionen har svårt att rekrytera läkare till nya närsjukvårdsteam i regionen. På Skaraborgs sjukhus är läget kritiskt sedan samtliga teamläkare sagt upp sig. Nu planeras ett krismöte där modellen ska ses över..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Oklar överlevnadsvinst i prostatacancer

Svenska patienter som fick diagnos på metastaserad prostatacancer under perioden 2010 till 2015 levde i snitt sex månader längre, jämfört med dem som fått diagnos kring millennieskiftet, enligt en ny studie. Men hur mycket av förbättringen som är ”äkta” kan forskarna inte veta.  .

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

”Paradigmskifte med nya riktlinjer”

Sjukvården måste få resurser för att kunna följa nya europeiska behandlingsrekommendationer inom diabetes, skriver två debattörer..

Dagens Medicin - 18 okt 19 kl. 15:37

Nu ska regionernas sjukhusbyggen utredas

Regionerna investerar mångmiljardbelopp i sjukhusinvesteringar de kommande åren. Nu ska sjukhusbyggena utredas nationellt..

Dagens Medicin - 18 okt 19 kl. 15:00

Här slipper patienten ligga med rumpan bar

På Vråens vårdcentral i Värnamo har två undersköterskor utvecklat en undersökningsbyxa så att patienterna slipper ha rumpan bar vid rektoskopier och gynekologiska undersökningar. .

Dagens Medicin - 18 okt 19 kl. 14:52

”Det här är kalabalik”

Dålig eller ingen informations alls om leverantörsbytet, och strikta order från sjukhusledning om att inte bunkra för stora materielförråd. Anställda på Akademiska sjukhuset är kritiska. Även i nästa vecka kommer operationer att ställas in..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.