Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 23 October, 12:39

Affärsvärlden - 10 okt 19 kl. 11:30

Pareto: Potential i verkstadsbolaget efter kursnedgångenAnalyshuset Pareto Securities börjar se potential i det finländska verkstadsbolaget Metso efter den senaste tidens nedgång i aktiekursen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Pareto Securities, Metso

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pareto, Potentiali , verkstadsbolagetefter , kursnedgången
DI - 10 feb 16 kl. 09:18

Aktietips: Köp Autoliv efter kursnedgången

I det senaste numret av Affärsvärlden ger tidningen köpråd till Autoliv och danska Novo Nordisk. Den kraftiga kursnedgången i Autoliv har skapat ett köpläge menar Affärsvärlden, som sätter riktkursen 1.050 kronor på ett års sikt..

Affärsvärlden - 31 maj 19 kl. 13:37

Ålandsbanken: Kursnedgången ser överdriven ut

Fredagen blev en dyster dag för den europeiska fordonssektorn, dess underleverantörer och andra producenter i Mexiko sedan USA:s president Donald Trump aviserat nya tullar mot grannlandet. Lars Söderfjell, förvaltare på Ålandsbanken, menar dock att kursnedgången ser överdriven ut..

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 10:55

Pareto: Potential i Metso efter kursnedgång

Det framgår av en analys där rekommendationen höjs till köp från behåll. Riktkursen sänks däremot med 3 euro till 36 euro. ”Vi gillar fusionen men har inte inkluderat några positiva effekter i vår riktkurs ännu.

PrivataAffärer - 07 aug 19 kl. 09:31

”Kursnedgången i IPC är överdriven”

”Aktien har fallit 12 procent under den senaste veckan och var ned 6,4 procent på rapportdagen. Mot bakgrund av den svaga utvecklingen menar vi att det finns åtminstone 3 procents ‘gratis’ omedelbar kurspotential”, skriver bankens analytiker, som alltså inte anser att kursfallet är motiverat. IPC:s ebitda-resultat och justerad vinst per aktie var 5 respektive 7 procent under bankens förväntningar.

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 11:04

Pareto slopar köprek

Det framgår av en analys där rekommendationen sänks till behåll från köp och riktkursen till 10 euro (12), något som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på torsdagsmorgonen. Pareto framhåller bland annat att nya tekniker kommer slå mot efterfrågan på Wärtsiläs dieselmotorer. Som en konsekvens av detta räknar Pareto med att orderingången för Energy Equipment kommer falla med 38 procent under 2019 och sedan vara oförändrad (”flat”) under 2020 och 2021.

PrivataAffärer - 10 nov 17 kl. 11:10

Nordea: Befogad kursnedgång i Elekta

Strålterapibolaget Elektas försenade myndighetsgodkännanden för det MR-styrda strålbehandlingssystemet Unity sänker aktien på fredagen. Och kursnedgången på 10 procent är befogad menar Nordeas analytiker....

SvD - 21 mar 14 kl. 10:22

”Kursnedgången ett styrkebevis?

Vad är det som hänt i Getinge?.

PrivataAffärer - 05 dec 16 kl. 12:21

Kursnedgången i läkemedelsaktien en "felreaktion"

Morgonens positiva besked från Wilson Therapeutics lyckades inte lyfta aktien. Analytiker kallar det uteblivna lyftet för "en besvikelse och felreaktion"....

PrivataAffärer - 09 mar 17 kl. 09:14

Köpläge i Avanza efter kursnedgången

Avanzas aktie har fått en rejäl törn efter att Nordea inlett ett priskrig på aktiehandel. Men aktien ser nu attraktiv ut menar två norska analyshus som båda ger köprekommendation....

YLE - 06 feb 18 kl. 18:17

Därför är kursnedgången inte en börskrasch

Den kraftiga nedgång i börskurserna som under det senaste dygnet svept över världen verkar inte vara ett tecken på att det går dåligt i ekonomin. Tvärtom ser det ut som växtvärk när en dopad lågkonjunkturmarknad försöker anpassa sig till ett normalläge..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Därför lyfter ståltillverkaren trots vinstmissen

Ståltillverkaren SSAB vände på onsdagen upp rejält på Stockholmsbörsen, efter en initial nedgång på nästan 5 procent i spåren av en blek kvartalsrapport. Strax före lunch låg A-aktien strax efter ABB i toppen av storbolagsindexet..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Negativ organisk tillväxt i Veoneer

Veoneers organiska tillväxt landade på -10 procent i det tredje kvartalet. Men förlusten blev inte så stor som analytikerna väntat..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Lifcos resultat lyfter

Lifco redovisar ett resultat efter skatt på 355 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (327)..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Investera globalt på ett enkelt sätt

Att investera i innovativa branscher och tillväxtmarknader kan vara lika lockande som avskräckande. Dels krävs det hög kunskap om marknaden och området för att hitta rätt i aktiedjungeln och därtill behöver man hålla sig uppdaterad för att kunna fatta rätt beslut löpande..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

ABB rapportvinnare på börsen

Stockholmsbörsen öppnade onsdagens handel lägre efter en rapportintensiv morgon. ABB var vinnare i delårsfloden medan Swedbank, SEB och SSAB var förlorare. Nent rusade 14 procent på ett satelitavtal med Telenor..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Pandora rusar efter höjd rekommendation

Carnegie höjer sin rekommendation för det danska smyckebolaget Pandora till behåll från sälj. Riktkursen höjs samtidigt till 275 från 225 danska kronor..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Nikes vd lämnar efter inblandning i dopningshärva

Sportmärket Nikes vd Mark Parker avgår nästa år, meddelar bolaget..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Storaffär mellan Nent och Telenor - Nent rusar

Streamingbolaget Nent har ingått ett avtal med norska Telenor om att slå samman Viasat Consumer, som är namnet på Nent satellit- och bredbandsbaserade tv-del, och Canal Digital som också är satellitbaserad. Aktien lyfter på beskedet.

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Analytiker: Denna aktie ska ner idag

Ståltillverkaren SSAB väntas inleda onsdagens handel med en nedgång efter rapporten för det tredje kvartalet, enligt snabbkommentarer från flera mäklarfirmor..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Analytiker om Swedbanks rapport

Oväntat höga kostnader var huvudskälet till att Swedbanks delårssiffror för det tredje kvartalet var svagare än vad bedömare hade räknat med. Det framgår av analytikerkommentarer som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.