Nyteknik > Teknik

Tuesday, 22 October, 00:42

Nyteknik - 10 okt 19 kl. 11:30

”Är ni hållbara? Upp till bevis!””Alla vill vara hållbara, men få klädmärken kan bevisa att de faktiskt är det. Är det bara tomma ord eller finns det en seriös ambition att göra upp med en smutsig bransch?”.
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Är ni hållbaraUpp till , bevis
DN - 23 okt 12 kl. 20:45

"Hållbara bevis saknas"

Rauscher och Sjöberg har inga hållbara bevis för att kungen verkligen besökte Gold Club i Atlanta, skriver Desirée Ahokas Schein..

Dalarnas tidningar - 18 mar 15 kl. 05:56

Hade inte hållbara bevis – friades

Det var i april förra året som mannen från västkusten var i Säfsen för att tävla med fyrhjuling. På en fyrhjuling parkerad intill byggnad hade ett fyrverkeripaket placerats som han antände..

DalaDemokraten - 18 mar 15 kl. 05:56

Hade inte hållbara bevis – friades

Det var i april förra året som mannen från västkusten var i Säfsen för att tävla med fyrhjuling. På en fyrhjuling parkerad intill byggnad hade ett fyrverkeripaket placerats som han antände..

Cornucopia - 02 okt 16 kl. 16:20

Arkitekt: Svenska "hållbara städer" är inte hållbara

I en krönika hos branschtidningen Arkitekten konstaterar arkitekten Johanna Wickström att påståendena om "hållbara städer" i Sverige är struntprat. Svenska städer är inte hållbara, då stadsborna skulle svälta ihjäl vid kris eller brist på fossila bränslen. Hållbarhet, som inte tar upp livsmedelsförsörjningen är inte hållbar.

Vimmerby Tidning - 16 jul 15 kl. 00:32

Hållbara frågor om energi till partiledarna

Matproduktion och landsbygdsfrågor borde toppa den politiska agendan, men syns överhuvudtaget inte i rikspolitiken. Livsmedelssäkerhet handlar i Sverige om virus, bakterier och miljögifter, medan det i resten av världen handlar om tillgång till mat av god kvalitet. Upp till bevis, partiledare.

PrivataAffärer - 10 jul 19 kl. 06:08

Granskning: Aktiefonder mest hållbara

Söderberg & Partners har granskat 3 100 olika fonder ur ett hållbarhetsperspektiv i rapporten ”Hållbara fonder”. Mindre än var tionde fond håller måttet och får grönt ljus i undersökningen. Aktiefonder är mest hållbara.

DN - 23 jan 15 kl. 17:01

”Det finns hållbara argument mot tidiga betyg”

I en replik på vårt inlägg ”Inga hållbara argument för betyg redan i fjärde klass” instämmer Martin Ingvar i vår slutsats att det inte finns några hållbara vetenskapliga argument för tidiga betyg. Till skillnad från Ingvar menar dock vi att det finns hållbara vetenskapliga argument mot tidiga betyg, skriver Kungl. Vetenskapsakademiens arbetsgrupp Framtidens skola..

Supermiljöbloggen - 07 aug 15 kl. 16:52

Det här är FN:s nya hållbara utvecklingsmål

Förenta Nationerna har nu i dagarna presenterat de efterföljande målen till de åtta millenniemål som sattes upp för att minska fattigdom, svält och låta världen gå mot ett mer hållbart resursutnyttjande till 2015. De sjutton nya mål som nu har lagts fram är mer specifika gentemot bland annat energi, miljö, social hållbarhet och mänskliga rättigheter.   FN:s 193 medlemsländer godkände i söndags de 17 nya, hållbara utvecklingsmål (Sustainable Development Goals) som ska ersätta millenniemålen vars giltighetstid nu går ut, rapporterar bland annat Reuters.

Skånskan - 04 jul 19 kl. 16:53

Lund är bäst på hållbara transporter

lund För fjärde året på rad vann kommun priset.
Tvåa kom Stockholm, trea Umeå och Malmö knep femteplatsen.Företaget Trivector anordnar en årlig kommunrankning som kallas SHIFT för att ta reda på vilken kommun i Sverige som är bäst på hållbara transporter.

SvD - 23 nov 15 kl. 16:54

Hör upp, fondbolag – gör det hållbara valet enklare

Småsparare lämnas i en djungel bland hållbara fonder utan möjligheter att jämföra alternativen. Samtidigt varnar bankchefer och stora fondförvaltare för att klimatförändringarna och ohållbara bolag är en stora risker i investeringar..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 7 timmar sedan

Forskarna: Vår metod kan korrigera nästan alla genetiska sjukdomar

Nära 90 procent av alla ärftliga sjukdomar kan korrigeras med en ny mer exakt metod för genredigering. Det påstår forskare vid MIT och Harvard..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Volvo investerar i cybersäkerhet från Israel

Med allt fler uppkopplade lastbilar ökar behovet av att skydda dem mot hackerattacker. Därför investerar nu Volvo i ett israeliskt säkerhetsföretag..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Forskarna: ”Prime editing” bättre än Crispr-Cas9

Det finns ett mer exakt sätt att redigera gener än gensaxen Crispr-Cas9 menar forskare vid MIT och Broad Institute. De kallar sin nya metod för ”prime editing”..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Fri fart på autobahn överlevde omröstning

På initiativ av miljöpartiet De gröna röstade tyska förbundsdagen om att slopa den fria farten på autobahn, med 130 km/h som ny maxhastighet. Det blev ett rungande nej..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Investering i smart underhåll ger ökat värde

En studie från Chalmers Tekniska högskola gör gällande att underhållsarbetet inom svensk industri i dagsläget har en årlig ekonomisk påverkan på 6 % av den totala omsättningen, det vill säga närmare 177 miljarder kronor..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Uppgifter: Elbilsleveranser försenas för att mildra utsläppsböter

Bilimportören håller på laddbara bilar för att mildra eller helt undkomma böter när EU:s utsläppsregler aktiveras nästa år, enligt uppgifter..

Nyteknik - 11 timmar sedan

USA-myndighet: ”Det finns ingen klimatkris”

Den amerikanska myndigheten Bureau of Land Management fick i uppdrag att miljögranska planer på oljeborrning i Alaska. Resultatet: Grönt ljus för det mest omfattande exploateringsförslaget..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Tre kronor i skatt på plastbärkassar

Tre kronor blir skatten på bärkassar när du handlar mat i fortsättningen. Och 30 öre kommer varje liten plastpåse du brukar ha frukt och grönsaker i att kosta..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Vattenfall tvingas lägga ned vindkraftsprojekt efter tio år

Vattenfall och Wallenstam med det gemensamma bolaget Taggen Vindpark AB avbryter ett vindkraftsprojekt i havet utanför Sölvesborg, enligt ett pressmeddelande. Försvarsmakten som har ett skjutfält nära området godkänner inte projektet..

Nyteknik - Igår: 06:00

Sveriges hemligaste myndighet rymmer många spionskatter

Världens äldsta kryptomaskin, en serie Enigmor och signalspaningsutrustning från den nedskjutna DC-3:an. Hos Sveriges hemligaste civila myndighet ryms ett litet museum fyllt av spionskatter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.