UT > Nyheter

Friday, 18 October, 21:02

UT - 10 okt 19 kl. 11:00

Invånare bättre på att samla in matavfallInvånarna i Västra Götaland blir allt bättre på att samla in matavfall, enligt nätbutiken Matsmart som köper in mat som riskerar att slängas. .
Läs mer på UT
Läs mer om:
Västra Götaland, Matsmart

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Invånarebättre på att , samlain , matavfall
YLE - 29 jan 17 kl. 16:31

De ger inte upp kampen för byskolan - Älvbyarnas invånare blickar mot Vasa

Nu har den landat i postlådan hos omkring 600 hushåll i Älvbyarna i Korsholm, den enkät som bland annat ska ge svar på frågan om invånarna vill bryta sig loss från hemkommunen och gå samman med Vasa istället. Allt för att få ha kvar den egna skolan. - Det är orättvisan i det här som driver mig, säger Fredrik Lång, småbarnsfar från Veikars.

YLE - 18 jun 14 kl. 04:32

Invånare i Sato-bostäder rasar - "Jag vågar inte ens köpa ny spis"

Ovilja att fixa en söndrig hiss, ett balkongtak som har läckt i tiotals år, luftkonditionering som inte fungerar och svårigheter att få kallt vatten. De här problemen får invånare i ett hus i Helsingfors, som till största delen ägs av bostadsbolaget Sato tampas med. Dessutom har Sato skickat brev till de invånare som har en delägarbostad och erbjudit sig att köpa deras bostad.

YLE - 20 nov 14 kl. 12:54

Helsingfors ska växa med över 200 000 invånare

Enligt den nya generalplanen för Helsingfors ska det till och med år 2050 byggas bostäder för över 200 000 invånare. Flest bostäder ska byggas i västra Helsingfors. Stadsplaneringskontoret presenterade den nya generalplanen i dag torsdag.

YLE - 15 jun 17 kl. 20:56

Storm kring hem för personer med funktionsnedsättning – invånare drar tillbaka besvär

Det har uppstått en storm kring det planerade hemmet för personer med funktionsnedsättning i Smedsede i Kyrkslätt. Stiftelsen Rinnekoti vill bygga ett stödboende med fjorton lägenheter i Smedsede, eftersom behovet i Kyrkslätt är stort. En del invånare anser att ett stödboende kan leda till att bostadspriserna sjunker.

YLE - 27 dec 13 kl. 05:14

Esbo förlorar invånare till andra kommuner

Esbo står som förlorare när det gäller inflyttning över kommungränserna, medan trenden är motsatt i Helsingfors. I Helsingfors beräknas det att år 2013 var det 3 800 fler som flyttade in till Helsingfors än flyttade ut. Medan Esbo förlorar 100 invånare till andra kommuner i Finland.

YLE - 04 sep 15 kl. 10:32

10 000 fler invånare i Vasa år 2030

Det pågår en babyboom bland unga vuxna i Vasa. År 2020 kommer antalet invånare under 20 år att ha ökat med 1 000 personer, sammanlagt ökar stadens invånarantal med 4 200. Babyboom, fler arbetsplatser och invandring är orsakerna till att invånarantalet ökar kraftigt de kommande åren.

Skånskan - 12 feb 16 kl. 10:00

De delade tårta för 29 000 invånare

ystad Kommunalråd Kent Mårtensson och kommundirektör Jonas Rosenkvist delade tårta med en nyinflyttad familj i torsdags för att fira att Ystad har 29 000 invånare.– Vi har hela tiden hållit koll på antalet, vi hade gärna firat 29 000 invånare redan förra året men vi låg för nära gränsen, det har gått upp och ner, så nu ligger vi på minst 29 019, säger Kent Mårtensson medan han och kommundirektör Jonas Rosenkvist väntade på att den nyinflyttade familjen skulle anlända. Antalet invånare ökar långsamt, år 2010 hade Ystad 28 338 Ystadsbor.

Skånskan - 28 nov 18 kl. 14:35

Svedala ska växa med 10 000 invånare

SVEDALA Planerna på en utbyggnad av Krågeholm och Yddingestrand tillsammans med hur många invånare som ska ges plats i Svedala delar partierna.
Men översiktsplanen som siktar på en utbyggnad för närmare 10 000 nya invånare fram till 2045 har nu klubbats igenom.Kommunfullmäktige i Svedala har antagit visionen för Svedala nästan trettio år framåt i tiden vilket innebär att kommunens ska växa med 2 700 nya bostäder och närmare 10 000 invånare.

Cornucopia - 23 jul 15 kl. 10:34

Tre polisbilar i Sjuhärad - sex poliser på 185 000 invånare

Polisens omorganisation forsätter fira segrar. Lokaltidningen Markbladet rapporterar att Sjuhäradsbygden totalt har tre polisbilar i tjänst, eller sex poliser på 185 000 invånare. Detta ska omfatta all ingripandeverksamhet på larm, trafikolyckor, hembesök vid inbrott etc, såväl som särskilda händelser som sportevenemang eller festivaler, men också kommenderingar ut ur området.

YLE - 24 mar 17 kl. 04:44

Jakobstad tappar invånare till grannkommunerna

Jakobstad har en självförsörjningsgrad på 133 procent när det gäller arbetsplatser. Alltså väljer ungefär en fjärdedel av de som jobbar i stan att bo någon annanstans. Vart tar de vägen om kvällen?

HBL - 06 okt 12 kl. 13:25

TS: Minst femtiotusen invånare per social- och hälsovårdsområde

Minimikravet för ett social- och hälsovårdsområde föreslås bli 50000 invånare, skriver Turun Sanomat. En arbetsgruppsom behandlat ärendet kan gränsen också sättas vid 100000 invånare, skriver Turun Sanomat. Enligt arbetsgruppen klarar en kommun eller en region med färre än 50000 invånare inte på egen hand av att erbjuda den service som krävs.

Fler nyheter från UT

UT - 1 timme sedan

Uvesten redo för sista kvalstriden med Åsarp-Trädet

Förutsättningarna är enkla: vinn och gå upp – förlora och stanna kvar. – Roligt att få den här chansen, säger Peter Uvesten som gör sin sista match som tränare för Åsarp-Trädet..

UT - 4 timmar sedan

Fler unga blir utbrända – Ida, 30 år, drabbad: ”Gick in i väggen så att det smällde om det”

Var fjärde ung person upplever att de känner sig stressade enligt siffror från Folkhälsomyndigheten. I värsta fall får stressen allvarliga konsekvenser och kan leda till utbrändhet. En av de drabbade är Ida Hildén som fick uppsöka sjukvård när hennes vänstra sida plötsligt domnade av.

UT - 4 timmar sedan

Larm om singelolycka på R40

En singelolycka ska ha inträffat på riksväg 40 i riktning mot Ulricehamn, enligt SOS Alarm..

UT - 7 timmar sedan

Insändare: Varför sopas gatorna på hösten?

Jag skulle vilja ha svar från Ulricehamns energi om varför gatorna sopas på hösten. Nyligen var dom i Rånnaväg och härjade..

UT - 7 timmar sedan

Insändare: Vilken budget styr C och NU med?

Svar på debattartikel från C och NU (UT 3/10) med rubriken ”Vill inte Sunding ha makten att påverka?”.

UT - 7 timmar sedan

Elviskonsert återkommer till Folkets hus

För femte året i rad blir det Elviskonsert i Ulricehamn. Men några biljetter finns inte kvar att få. .

UT - 8 timmar sedan

Politiker om endurostoppet: ”Aldrig fel att överklaga”

Ulricehamns motorklubb överväger att överklaga länsstyrelsens beslut att stoppa all endurokörning vid Ätran. – Strandskyddsdispenser är alltid lite luriga, men det är aldrig fel att överklaga, säger Börje Eckerlid (C), ordförande i miljö- och byggnämndens i Ulricehamns kommun..

UT - 9 timmar sedan

Kommunens ekonomichef slutar

Niklas Anemo, kommunens ekonomichef sedan sex år, har fått ett nytt jobb och slutar därför strax efter årsskiftet. .

UT - 11 timmar sedan

UIF:s pingisdamer öppnade starkt

UIF:s nykomlingsdamer i division 2 fick en flygande start på seriespelet. Av de tre matcherna i Arvika slutade en oavgjord och två med UIF-seger..

UT - 20 timmar sedan

Så många anställda påverkas av att Arbetsförmedlingen läggs ner i Ulricehamn

13 anställda påverkades på olika sätt när det tidigare i år stod klart att Arbetsförmedlingens kontor i Ulricehamn stänger ner. För de medarbetare som nu ska jobba i Borås sker flytten i november. – Det fanns en medvetenhet bland medarbetarna att vi var på väg åt det här hållet, säger Carina Landén, sektionschef.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.