Expressen > Nyheter

Monday, 21 October, 12:05

Expressen - 10 okt 19 kl. 11:24

Alla helgons dag 2019: Den röda dagen vi glömtDen goda nyheten: Alla helgons dag är en röd dag.Den dåliga: Det är en lördag..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla helgons, dag, 2019Den , rödadagen vi , glömt
YLE - 01 nov 12 kl. 10:21

Mycket avfall efter Alla helgons dag

På lördag är det Alla helgons dag och mot kvällen uppstår ett hav av ljus på begravningsplanen. Och det här innebär mycket avfall som ofta sorteras fel. Annette Ratilainen och Monica Heikius.

YLE - 03 nov 12 kl. 09:25

Ljusen tänds på alla helgons dag

I dag är det alla helgons dag. Dagen är en kristen högtid som firas till minne av helgonförklarade personer. På alla helgons dag är det tradition att besöka sina näras gravar och tända ljus vid dem.

Expressen - 03 nov 17 kl. 14:35

Alla helgons dag – därför tänder vi ljus för de vi saknar

På alla helgons dag åker vi till kyrkogården och tänder ett ljus för dem vi saknar.Detta är en tradition som är mycket yngre än vi skulle tro.Dessutom: Alla helgons dag och allhelgonadagen är två olika dagar.

DN - 29 okt 13 kl. 13:34

Halloween eller Alla helgons dag?

När ska man fira Alla helgons dag och när ska ungarna gå loss på grannarnas ringklockor? Är det samma dag? DN tar hjälp av Martin Modéus, biskop i Linköpings stift och författare till boken "Tradition och liv" för att reda ut begreppen..

Barometern - 30 okt 15 kl. 06:03

Då firar vi Halloween och alla helgons dag

Halloween eller alla helgons dag? Glatt eller sorgligt? Och på vilken dag gäller vad?.

Norrtelje Tidning - 04 nov 16 kl. 19:00

Alla helgons dag ett tillfälle för kollektiv sorg

Nu i helgen infaller Alla helgons dag. En högtid där många åker till kyrkogårdar och gravplatser både när och fjärran för att tända ljus. Kyrkoherden Mika Wallander berättar varför det är en viktig dag att uppmärksamma..

NT - 05 nov 11 kl. 13:10

Alla helgons dag ger tid för eftertanke

Alla helgons dag är dagen då kyrkogårdarna fylls av liv, av människor som kommer för att minnas och hedra sina döda.- Det är en tid för eftertanke, framhöll komminister Ola Berggren inför lördagens minnesgodstjänst i S:t Johannes kyrka..

Nya Wermlands Tidningen - 07 nov 11 kl. 10:33

Tradition på Alla helgons dag

Kyrkogårdarna ståtar med ljus som aldrig annars under Alla helgons dag och -helg. Så också den här "ljusbäraren"..

YLE - 02 nov 12 kl. 11:25

Alla helgons dag stänger affärer

Alla helgons dag på lördag innebär förändringar i öppettider och tidtabeller. Största delen av affärerna är stängda på lördag, på fredag får de hålla öppet till klockan 21. Alko är öppet på fredag till klockan 20.

Trelleborgs Allehanda - 03 nov 12 kl. 10:45

Vad kan du om halloween och alla helgons dag?

Akrivbilder
Testa dina kunskaper om alla helgons dag och halloween som är två helt skilda traditioner här i TA:s quiz.
.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Nu kommer påsarna för frukt och grönsaker kosta

Tre kronor blir skatten på bärkassar när du handlar mat i fortsättningen.Och 30 öre kommer varje liten plastpåse du brukar ha frukt och grönsaker i att kosta..

Expressen - 30 minuter sedan

Norska ovädret drar in – SMHI klass 1-varnar

Ett rejält blåsoväder drar in över stora delar av Norrland.Nu klass 1-varnar SMHI för ”mycket hård vind” – och det kan bli uppemot stormstyrka.– Det kommer blåsa mellan 21 och 24 meter per sekund, meteorologen Nils Holmqvist till SVT.

Expressen - 45 minuter sedan

Trupperna drar sig tillbaka – Turkiet stärker sitt grepp

Kurdledda SDF har dragit sig tillbaka helt från staden Ras al-Ayn tidigt på måndagsmorgonen.Tidigare har hårda stridigheter pågått i staden mellan SDF och turkstödda trupper – och nu stärker Turkiet sina positioner längs gränsen:– Men vi respekterar vapenvilan och håller oss utanför de områden som SDF har lämnat, säger överste Yusuf Hamoud från syriska väpnade oppositionen. .

Expressen - 45 minuter sedan

Tre kronor i skatt på plastbärkassar

Tre kronor blir skatten på bärkassar när du handlar mat i fortsättningen. Och 30 öre kommer varje liten plastpåse du brukar ha frukt och grönsaker i att kosta..

Expressen - 1 timme sedan

Krisande XXL hämtar ny toppchef från Elgiganten

XXL värvar ny Sverigechef från Elgiganten – Anders Lindblom.Han ersätter därmed Per Sigvardsson som i våras fick gå efter anklagelser om olämpliga kommentarer om bland annat Greta Thunberg på Facebook.– Jag försöker att se framåt i stället och känner mig trygg i mitt ledarskap, säger Lindblom till Market om turbulensen i det norska sportbolaget.

Expressen - 1 timme sedan

30-tal barn har inte kommit tillbaka till skolan

Ett 30-tal barn i Borås kommun har inte kommit till skolan efter sommarlovet, skriver P4 Sjuhärad.  I flera av fallen vet inte skolorna var barnen tagit vägen.– Det är klart att man skulle önska att man hade mer kontroll.

Expressen - 1 timme sedan

Allvarlig psykisk störning bakom knivattack

Den man som attackerade en kvinna med kniv på öppen gata i Helsingborg i mitten av maj bedöms lida av en allvarlig psykisk störning..

Expressen - 1 timme sedan

Här avgiftas ungdomarna – från sitt mobilberoende

Här samlas sydkoreanska ungdomar på statligt läger – för att bli av med sitt mobilberoende.En av dem är Yoo Chae-rin, 16.Hon har nu halverat tiden vid sin smartphone, skriver CNN.

Expressen - 1 timme sedan

Miljardärens Roger Akelius uppmaning i flyktingkrisen

Miljardären Roger Akelius kommer under november och december att skänka lika mycket pengar som Läkare utan gränser, SOS Barnbyar och Unicef får in, skriver Dagens industri.– Det grundar sig i vanligt hyfs. Jag har råd att hjälpa.

Expressen - 1 timme sedan

De jagades i hela världen – åtalas för två skjutningar

Efter att ha jagats i hela världen kunde de två misstänkta vapenmännen gripas.Nu åtalas Roberto Rodriguez Ortiz, 25, och Bakari Binta ”Fa” Dibba, 29, för bland annat mordförsök..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.