YLE > Finland

Monday, 21 October, 14:59

YLE - 10 okt 19 kl. 11:09

“Varför gjorde inte barnskyddet något?” Krisen inom barnskyddet har djupnat - Svenska Yle träffade samma socialarbetare 1,5 år senareBarnskyddet i Finland är i en allt djupare kris. Under fjolåret var rekordmånga barn placerade utanför hemmet och allt fler barn blev omhändertagna i Finland. Svenska Yle publicerade fem socialarbetares dagböcker anonymt för 1,5 år sen. Dagböckerna kunde vara skrivna idag, säger de nu. Fortfarande har en socialarbetare på orten ansvar för 50 - 60 barn och klienterna har många - och grova - problem som kräver stora insatser..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Yle, Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Öga på Afrika – afrikaner vill ha demokratiskt styre, men lever med korruption som förr och ökande fattigdom

Den senaste Afrobarometern visar hur afrikaner i 34 länder på den Afrikanska kontinenten tänker kring demokrati, styre, ekonomi och samhälle. För första gången ställdes också frågor kring klimatförändring i enkäten som är gjord 2016-2018..

YLE - 1 timme sedan

Polisen: 16-åringen i Harjavalta misstänkts nu för mordförsök och försök till grov stöld

Den preliminära undersökningen visar att tonåringen agerat systematiskt och att offret även blivit utsatt för stöld i bostaden. Offret är ännu på sjukhus men ej i livsfara..

YLE - 2 timmar sedan

Huvudstråket i Ingå får ny asfaltbeläggning

Huvudgatorna som går genom Ingå centrum får ny asfaltbeläggning..

YLE - 2 timmar sedan

Ytterligare 135 jobb kan försvinna vid Stora Enso

Trä- och pappersbolaget Stora Ensos pappersdivision kan göra sig av med 135 anställda då pappersbruket i Uleåborg blir en kartongfabrik..

YLE - 3 timmar sedan

Rör du på dig tillräckligt? – enligt den nya rekommendationen är varje minut hemåt

Den nya nationella motionsrekommendationen betonar vikten av lätt motion. Långt stillasittande ska motverkas med pauser..

YLE - 7 timmar sedan

Dagisar i Korsholm indragningshotade – "Låt oss smälta det här med skolorna först"

Daghemmens framtid i norra Korsholm diskuterades på ett möte i Kvevlax på söndag kväll. Kommunen behöver spara pengar och ett alternativ är att centralisera daghemmen i byarna till några eller något ställe..

YLE - 7 timmar sedan

Cirka 70 procent av flickorna i högstadieåldern har fått HPV-vaccin – sämst är täckningen i Österbotten

Det finns stora regionala skillnader i täckningen av HPV-vaccinet..

YLE - 8 timmar sedan

Centern klar vinnare på Åland - Siv Sandberg: "Det har varit en stark motsättning mellan regering och opposition som bara har accelererat"

Efter gårdagens lagtings- och kommunalval på Åland står det klart. Centern blev största parti, Socialdemokraterna backar. Statsvetare Siv Sandberg som var kommentator för Ålands Radio säger att oppositionen vann och regeringen förlorade..

YLE - 8 timmar sedan

Var fjärde finländsk ungdom har testat e-cigaretter – "Speciellt farliga för unga"

Var fjärde ungdom i Finland har provat på att röka e-cigaretter, men de regelbundna användarna är tillsvidare få. Andningsförbundet varnar för att e-cigaretter är speciellt farliga för unga, eftersom de påverkar hjärnans utveckling..

YLE - 8 timmar sedan

Skadestånd på tusentals euro – för skador som hyresgästen inte orsakat: "Jag blev helt panikslagen"

Hyresgäster är chockerade över räkningar för städning och reparationer som studentbostadsstiftelsen Hoas i huvudstadsregionen skickat. Hoas krav är ofta omotiverade eller överdrivna, visar Svenska Yles granskning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.