PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 14:15

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 10:59

Kronan stärks efter inflationssiffrornaVid 10.30-tiden har kronan stärkts med 8 öre mot dollarn och med 5 öre mot euron. Den svenska tioårsräntan är upp 4 punkter till -0,29, medan den tyska är upp 3 punkter till -0,54 procent. SCB-statistiken visade att KPIF steg 0,5 procent i september, från föregående månad och med 1,3 procent från samma månad i fjol. Väntat enligt Infront Datas prognosenkät var +0,3 respektive +1,2 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SCB, KPIF, Infront Datas, KPI, Riksbankens, Kpifxe, Hallberg, Riksbanken, Torbjörn Isaksson, Isaksson, SEB, Prospera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kronan, stärksefter , inflationssiffrorna
Cornucopia - 11 jul 19 kl. 13:07

Stort ras för inflationen i juni - kronan stärks

SCB rapporterade om ett stort ras för infaltionen i juni månad. Svenska kronan stärks, även om detta minskade sannolikheten för framtida räntehöjningar från Riksbanken.Underliggande prisinlfation (KPIF) januari 2000 till juni 2019 (procent).

Cornucopia - 14 jun 19 kl. 09:41

Inflationen stiger - kronan stärks på förmodade räntehöjningar

Inflationstakten KPIF steg i maj till 2.1% från 2.0% och enligt KPI är inflationstakten 2.

DI - 12 apr 16 kl. 17:18

Kronan stärks av inflationssiffrorna

Kronan stärks kraftigt på dagens inflationssiffror. Men Riksbanken kommer in i det sista undvika att intervenera på valutamarknaden, säger en expert som Di talat med..

Dagens PS - 11 okt 19 kl. 07:51

Svenska storbanker: Kronan stärks 2020

”Riksbanken är helt inställd på att ta räntan till noll”, säger en expert. SvD konstaterar att den svenska valutans kräftgång pågått sedan 2012 och att kronan rasat omkring 30 procent mot euron och 50 procent mot dollarn under den tiden. Kronkursen är just nu den svagaste mot euron på tio år.

Affärsvärlden - 06 aug 13 kl. 09:17

Kronan stärks mot dollarn och euron

Euron stärks mot dollarn inför tyska industriorder som kommer i eftermiddag och handlas till 1:326 jämfört med 1:324 på måndagen. Kronan stärks, 3 öre mot både euron och dollarn..

DI - 11 jan 16 kl. 13:13

"Galenskap" när Riksbanken vill hindra att kronan stärks

Den svenska kronan är undervärderad med minst 20 procent och Riksbankens försök att hindra att kronan stärks är inget annat än galenskap, skriver Unicredits chefsekonom Erik F Nielsen i ett kundbrev..

DI - 01 jul 13 kl. 09:19

Räntor och valutor: Kronan stärks

Europaräntorna pekar svagt nedåt i måndagens inledande handel samtidigt som euron är stabil. Svenska räntor stiger däremot något och kronan stärks efter att Silf/Swedbanks inköpschefsindex för industrin kommit in starkare än väntat..

Affärsvärlden - 16 jul 13 kl. 13:00

Kronan stärks efter Riksbanksprotokoll

Svenska räntor sjunker och kronan stärks efter att Riksbanken publicerat protokollet från sitt senaste räntemöte i början på juli. Europaräntorna pekar också nedåt, medan euron snabbt tog tillbaka en tillfällig försvagning efter att tyska ZEW-index oväntat sjunkit i juli..

DI - 25 okt 13 kl. 11:11

Räntor och valutor: Kronan stärks

Kronan stärks på fredagsförmiddagen samtidigt som korta svenska räntor stiger något efter oväntat positiva konjunktursignaler från KI, men frågan som kvarstår är hur lång tid det ska behöva ta innan positiva indikatorer omsätts i bättre hårda data..

DI - 01 apr 14 kl. 09:21

Räntor och valutor: Kronan stärks

Den svenska kronan stärks samtidigt som gapet mellan de tyska och svenska statspappersräntorna stiger efter att Silf/Swedbanks inköpschefsindex för industrin kommit in klart bättre än vad analytikerna hade räknat med..

DI - 10 jul 14 kl. 09:42

Kronan stärks efter KPI-siffran

Kronan stärks initialt cirka 3 öre till 6,77 mot dollarn och 3 öre till 9,23 mot euron efter KPI-utfallet för juni. Räntorna är någon punkt upp, med tvåårsräntan 1 punkt upp till 0,30 procent..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Vinstfall för SKF

SKF redovisar ett rörelseresultat på 2.288 miljoner kronor för tredje kvartalet 2019. Det kan jämföras med resultatet samma kvartal i fjol på 2.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Carnegie höjer aktievikten

Tillväxtnivån i den långa konjunkturuppgången har inte nått lika högt som tidigare, trots att centralbankerna i världen stimulerat ekonomierna på ett sätt som aldrig tidigare skett. Det har kraftigt medverkat till att skuldsättningen ökat dramatiskt, inte bara hos hushållen, utan även i den europeiska företagssektorn, och i den offentliga sektorn. Undviker räntor ”Den kraftiga räntenedgången har svängt över pendeln till fördel för aktier jämfört med räntebärande investeringar, som vi underviktar.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Så tar du del av Lawlys exklusiva erbjudande

För att ta del av erbjudandet måste du i din smartphone besöka https://go.lawly.app/pa och ladda ner appen så känner den automatiskt av att du är Privata Affärer-läsare.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Trading Direkt: Bornold om Saab och Husqvarna

  Bland dagens rapporter är Saab vinnare och Husqvarna förlorare på Stockholmsbörsen. Teknisk analys i dagens program: Tobbes val: S&P500, OMXS30, DAX, Sandvik, Getinge, Atlas Copco, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Guld, Olja (BRENT) Tittarnas önskemål: Boliden, Embracer, Enersize, Hoodin, Nokia, Note, Redsense Medical, SSAB, ÅF Pöyry.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

McKinsey: De flesta banker klarar inte lågkonjunkturen

McKinsey, som genomför en liknande undersökning varje år, anser att bankernas avkastning på eget kapital inte håller jämn takt med kostnadsökningarna. Företaget uppmanar därför bankerna att vidta åtgärder såsom att utveckla sin teknik, outsourca verksamheter och att skaffa sig tillräcklig storlek genom förvärv och fusioner, inför en potentiell kommande avmattning. Fintech-konkurrensen hotar ”Vi tror att vi ligger sent i den ekonomiska cykeln och bankerna behöver genomföra tuffa åtgärder nu, eftersom de inte är i särskilt god form.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Swedbank plockar in två nya aktier i fokusportföljen

Swedbank konstaterar i ett marknadsbrev att rädslan när rapportsäsongen drog igång var hög men av de svenska bolag som hittills rapporterat har de flesta belönats med kursuppgångar. Banken behåller övervikt i aktier då man inte ser någon närliggande recession samtidigt som räntorna kommer förbli låga. ”Detta skapar en relativt gynnsam miljö för aktier och då ser vi inga hinder med nuvarande värdering.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Sjunkande priser på massa och timmer

Priserna minskade sekventiellt med 5,5 procent för sågtimmer och med 4,7 procent för massaved under kvartalet, enligt Skogsstyrelsens statistik. ”Vi såg indikationen under föregående kvartal men nu ser vi en bredare och tydligare trend att priserna överlag är på väg ned och särskilt syns detta i södra delarna”, kommenterar Sebastian Constantino, statistiker på Skogsstyrelsen, i ett pressmeddelande. Jämfört med det tredje kvartalet i fjol är sågtimmerpriserna ned 7,4 procent i genomsnitt, medan massavedspriserna steg 2,4 procent.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är tisdagens färska analyser

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Atlas Copco till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 320 från 300 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Sämre än väntat för Husqvarna

Husqvarnas försäljning påverkades negativt av en svagare efterfrågan i Nordamerika, speciellt för hjulburna produkter, medan den utvecklades positivt i Europa med en god tillväxt för robotgräsklippare och batteridrivna produkter. Det uppger Husqvarnas vd Kai Wärn i delårsrapporten. Det var inte minst olika omstruktureringsaktiviteter och effektivitetsförbättringar, samt prishöjningar som bidrog till det högre rörelseresultatet.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Få gratis juridikhjälp via nätet

Superentreprenören Charlie Wejanders senaste skapelse heter Lawly. Den ser redan nu ut att kunna vända upp och ned på juristbranschen. – Digitaliseringen inom juristbranschen ligger långt efter många andra, det har funnits ett generellt motstånd.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.