PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 16 October, 12:37

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 11:04

Pareto slopar köprekDet framgår av en analys där rekommendationen sänks till behåll från köp och riktkursen till 10 euro (12), något som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på torsdagsmorgonen. Pareto framhåller bland annat att nya tekniker kommer slå mot efterfrågan på Wärtsiläs dieselmotorer. Som en konsekvens av detta räknar Pareto med att orderingången för Energy Equipment kommer falla med 38 procent under 2019 och sedan vara oförändrad (”flat”) under 2020 och 2021. ”Trots en fortsatt attraktiv värdering behöver vi få en bättre bild för de långsiktiga tillväxtutsikterna på energimarknaden innan vi blir positiva till aktien igen”, heter det. Beträffande divisionen Marine spår analyshuset en svagare orderingång under 2019 medan nivåerna spås förbättras u
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Nyhetsbyrån Direkt, Wärtsiläs, Pareto, Energy Equipment, Marine, Scrubbers

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pareto, slopar, köprek
PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 12:23

Carnegie slopar köprek

Investmentbanken hänvisar till att Dustin i rapporten för det tredje kvartalet meddelade att bolaget lägger ett ökat fokus på integration av förvärvade bolag, investeringar i sina lager och expansion av sina tjänster och lösningar. ”Vi tror att detta är strategiskt sunt och att det kommer att stärka bolagets konkurrenskraft och marginaler. Det kommer emellertid troligen skapa oro kring ebita-marginalmålet på kort sikt”, skriver Carnegie.

PrivataAffärer - 15 aug 19 kl. 09:52

Pareto sätter köprek på Leo Vegas

”Marknaden måste ha blivit skrämd av de pågående problemen i Storbritannien där intäkterna minskade med 35 procent”, skriver Pareto i en analys. Analyshuset har sänkt sina estimat mot bakgrund av utvecklingen i Storbritannien och ökade operationella kostnader, och som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på torsdagen sänker Pareto sin riktkurs till 48 (50). Pareto menar dock att utvecklingen i Storbritannien gömmer, vad de anser vara, en stark underliggande prestation på de flesta marknader och upprepar sin köprekommendation för aktien.

PrivataAffärer - 25 sep 19 kl. 08:45

En ny köprek bland onsdagens analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Dustin till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 89 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

DI - 03 aug 18 kl. 09:52

Moberg Pharma lyfter på börsen efter köprek

Det menar Pareto Securities, som gör en helomvändning, i en analys där rekommendation höjs från sälj till köp med en närmast dubblad riktkurs från 24 till 46 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen..

PrivataAffärer - 27 sep 18 kl. 08:50

En ny köprek bland torsdagens analyser

DNB Market har inlett bevakning av Bravida genom att sätta rekommendationen till köp. Det framgår av Bloomberg. Riktkursen sätts till 84 kr.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Kepler: För optimistiska vinstestimat för JM

”Den huvudsakliga anledningen till nedgraderingen är att vi bedömer att vinstestimaten är för optimistiska för i år, vilket gör en ytterligare kursuppgång mindre trolig”, skriver Kepler Cheuvreux. Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat kort om tidigare på onsdagen har Kepler sänkt sin rekommendation för JM-aktien från köp till behåll och samtidigt skruvat ned riktkursen 10 kr till 275 kr. Aktien handlas kring 269 kr på onsdagen och den har stigit med cirka 55 procent sedan årsskiftet.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är analytikernas fokus inför torsdagens rapporter

Rapporter torsdag 17 oktober: Ericsson (kl 0700)
Tele2 (kl 0700)
Telia (kl 0700)
Nederman (kl 0800)
Proact (kl 0800)
Avanza (kl 08.15)
Vitec (ca kl 08.30)
OEM (kl 14.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är onsdagens färska analyser

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Klövern till behåll från köp. Riktkursen höjs dock till 18 kr från 17 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Detta händer i dag 16 oktober

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Actic gör nedskrivning på 280 miljoner

Nedskrivningen kommer efter rekommendation av företagets revisorer. Bolaget betonar att det är en engångseffekt och att nedskrivningen inte påverkar kassaflödet. ”Beloppet motsvarar majoriteten av den goodwill som finns på balansräkningen i holdingbolagsstrukturen och härrör inte från de förvärv som senare genomförts”, skriver Actic.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Räkna med svaga rapporter från bankerna

– Generellt brottas de nordiska bankerna med samma problematik i den underliggande marknaden, vilket återspeglas i prognoserna inför rapporterna, säger Robert Oldstrand, marknadsstrateg på Swedbank, i bankens marknadsbrev Aktiellt. Han pekar bland annat på marginalpress, konkurrens om volymerna och kostnadsinflation. – I spåren av nedjusterade tillväxtprognoser i ekonomin i stort är det inte orimligt att vi även kan få se ökade reservationer för kreditförluster i samband med rapporterna.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

XXL vinstvarnar och ska ta in pengar

Intäkter under tredje kvartalet väntas hamna i storleksordningen 2.470 miljoner norska kronor, med en bruttomarginal på cirka 37 procent. Ebitda-resultatet väntas landa i intervallet 135-135 miljoner norska kronor, exklusive IFRS 16-effekt.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Då avnoteras Kappahl

Det framgår av ett pressmeddelande. Bakgrunden till avnoteringen är Mellby Gårds bud på Kappahl om 20 kronor per aktie som i förra veckan hade fått över 90 procents acceptans. Kappahl börsnoterades i början av 2006 och handlades till som högst kring 176 kronor våren 2010.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Sparekonomen varnar för bottenfiske i Turkietfonder

– Börsen i Istanbul har störtdykt efter förra veckans invasion i nordöstra Syrien, samtidigt som tonläget från EU och USA höjts. Bara i går föll Borsa Istanbul 5 procent. Alla sektorer drabbades, men framför allt bank- och telekomsektorn, konstaterar Frida Bratt.

PrivataAffärer - Igår: 12:00

Hjälp oss utse Årets Bank 2019

– Ta chansen och tyck till om din bank. Det är bra om så många som möjligt passar på att säga sin åsikt, och det blir ett inslag av underlaget i juryarbetet, säger Privata Affärers chefredaktör Per Hammarlund. Betygsätt din bank här nedan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.