Skånskan > Nyheter

Wednesday, 16 October, 12:37

Skånskan - 10 okt 19 kl. 11:05

Hemtjänsten till Förenade CareSTAFFANSTORP Det blir Förenade Care som tar över hemtjänsten i Staffanstorps kommun medan Vardaga tar hand om växelvård och korttidsboende.Beskedet att både kommunal hemtjänst liksom växelvård och korttidsboende skulle privatiseras kom i våras och väckte protester hos anställda.
Just korttiden och växelvården var ett sammansvetsat team som jobbade fint ihop och uppskattades av många, poängterades bland annat i debatten. Personal krävde också och fick ett möte med politiker. Men beslutet att privatisera stod fast.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Förenade Care, STAFFANSTORP Det, Staffanstorps, Vardaga, Leila Misirli, LOV

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemtjänstentill , Förenade, Care
News55 - 10 nov 17 kl. 16:42

Hemtjänsten får förstärkning – av robotar

2060 kommer var fjärde invånare vara över 65 år, enligt Statistiska centralbyrån (SCB) och med en växande äldre befolkning följer ett ökat ansvar från samhällets sida att ta hand om våra äldre. En lösning skulle kunna vara att ta hjälp av tekniken, skriver tidningen Dagen. – Samhället står inför enorm utmaning när det gäller personalbristen inom vården.

YA - 30 jun 14 kl. 09:30

Sparsamhet krävs nu i hemtjänsten

Äldreomsorgen i kommunen måste skära ner sina kostnader. Budgeten håller på att spräckas, och nu uppmanar vård- och omsorgsnämnden till sparsamhet.
– Vi har tidigare uppmanat till allmän sparsamhet, men nu har vi satt skarpt läge, säger Berit Lundström (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Jönköpingsnytt - 09 feb 17 kl. 10:45

Hemtjänsten dök aldrig upp

Flera äldre personer i Jönköping blev utan hemtjänst en morgon i december förra året. Nu tvingas hemtjänstföretaget Basic Care Unit AB betala flera tusen i vite till kommunen, rapporterar P4 Jönköping..

Skånskan - 28 nov 18 kl. 10:04

Privatiserar korttid och egen hemtjänst

STAFFANSTORP Förenade Care tar över den kommunala hemtjänsten.
Även den kommunala verksamheten för korttid och växelvård ska upphandlas.Beslutet ska tas i socialnämnden den 11 december men redan på tisdagen informerades personalen vid de berörda verksamheterna om planerna.

Kristianstadsbladet - 28 jan 14 kl. 09:05

Skadestånd i Gertrud Care-tvister

Foto: Tommy Svensson
Gertrud Care AB har tvingats betala runt 250 000 kronor i skadestånd till sex före detta anställda i Kristianstad. Varför skadestånden betalats ut och hur företaget fungerar som arbetsgivare tänker omsorgsförvaltningen noga följa upp.
Parallellt med att omsorgsförvaltningen kvalitetsgranskat samtliga fem privata hemtjänstföretag och tre egna hemtjänstgrupper har fackförbundet Kommunal haft flera tvisteförhandlingar med Gertrud Care AB.

Kristianstadsbladet - 25 feb 14 kl. 08:00

Nytt hemtjänstalternativ

Foto: Johanna Wallin
Gertrud Care blir nu femte alternativet inom hemtjänsten.
Redan hösten 2012 flaggade Gertrud Care för att man ville etablera sig enligt lagen om valfrihet inom hemtjänsten i Östra Göinge kommun. Ansökan skickades in, som senare godkändes av omsorgs- och utbildningsutskottet.

Kristianstadsbladet - 05 feb 14 kl. 06:30

Få utnyttjar privat hemtjänst

Foto: TT
Få har valt andra utförare inom hemtjänsten än kommunen. Fem östra göingebor utnyttjade lagen om valfrihet förra året.
2012 infördes lagen om valfrihet inom hemtjänsten i Östra Göinge kommun.

Sydsvenskan - 09 okt 19 kl. 10:52

Förenade Care tar över kommunala hemtjänsten i Staffanstorp

Personalen erbjuds ny anställning hos vårdföretaget..

Sydöstran - 03 feb 17 kl. 16:55

Vårdkedjan Gertrud Care etablerar sig i Sölvesborg

Allt pekar mot att Gertrud Care blir det första vårdföretaget som efter privatiseringen etablerar sig som aktör inom hemtjänsten..

Jmini.se - 09 feb 17 kl. 09:40

Hemtjänstpersonal sjukskrev sig i protest – äldre blev utan hjälp

Det var den 3 december som mellan fem och tio vårdtagare inom hemtjänsten i Jönköping inte fick något hembesök av personal på företaget Basic Care Unit, skriver P4 Jönköping. Nu får vårdföretaget betala flera tusen i vite till kommunen. Interna .....

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

70-talshus på 133 kvadratmeter sålt i Tågarp

Tågarp Fastigheten på Grusvägen 3 i Tågarp har fått nya ägare. Köpare är Charlotte och Erik Edqvist, 30 och 29 år, från Knivsta och säljare är Kerstin Britt-Mari Jakobsson. Köpet blev klart i oktober 2019 och priset blev 1 900 000 kronor.

Skånskan - 1 timme sedan

Vellinges tiggeriförbud helt enligt lagen

Vellinge Tiggeriförbudet i Vellinge är lagligt.
Det menar nu även kammarrätten som anser att beslutet varken strider mot regeringsformen eller Europakonventionen. Det var hösten 2017 som Vellinge kommun införde ett förbud mot s k passiv pengainsamling på fem olika platser.

Skånskan - 1 timme sedan

Kvinna slagen i trafikbråk

Kirseberg En trång gata, och en kvinna som ville komma före en annan in i den. Det var ingredienserna bakom ett bråk på Sperlingsgatan på Kirseberg under tisdagen.
De båda kvinnorna hamnade i ordväxling om fem som skulle köra först in på gatan.

Skånskan - 1 timme sedan

Ung man missade mönstring

Malmö En 18-årig Malmöbo har polisanmälts av Försvarsmakten sedan han uteblivit från mönstringen han var kallad till. Mannen misstänks för brott mot totalförsvarsplikten..

Skånskan - 1 timme sedan

Karin Laserow kommer till Skurup

Skurup Energiknippet och antikexperten Karin Laserow kommer till Skurup i dag onsdag för att ska dela med sig av sina kunskaper.Karin Laserow är tv-aktuell i programmet ”Bytt är bytt” och har mycket att göra. Hon har tidigare varit påtänkt som föreläsare för SPF i Skurup då det var tvunget att ställas in men nu är ”Årets skåning år 2017” på väg att inta scenen på rotundan i Folkets park i dag onsdag klockan 13.

Skånskan - 2 timmar sedan

Mindre hus på 50 kvadratmeter i Tjörnarp sålt till nya ägare

Tjörnarp Huset på Bokliden 5 i Tjörnarp har fått nya ägare. Köpare är Tobias Winther, 56, och Cecilia Mazza, 59, från Vollsjö, som köpte huset efter en exekutiv auktion. Köpet blev klart i september 2019 och priset blev 300 000 kronor.

Skånskan - 3 timmar sedan

Mindre 20-talshus på 54 kvadratmeter sålt i Höör

Höör Försäljningen av fastigheten på adressen Äskeröd 311 i Höör är nu klar. Nya ägare är Ana Marega och Sven Tilo Kruppa och säljare är Sonja Nielsen. Huset byggdes 1929 och har en boyta på 54 kvadratmeter.

Skånskan - 3 timmar sedan

Malmö bäst på att samla in barnvagnar

MALMÖ Mängder av barnvagnar har rullats in i hotellobbyn på Comfort Hotel vid Carlsgatan. De väntar på att bli vidaretransporterade till Lesbos i Grekland.
– Förra året fick vi in ett tiotal vagnar totalt.

Skånskan - 4 timmar sedan

Skönheten kliver in i en magisk värld

Musikal Flygande böcker, en levande klocka, ett behornat odjur och ett förtrollat slott.
För Sofie Gunnarsson innebär hennes första roll i Malmö inte bara att ikläda sig rollen som Disneyprinsessa, den innebär också att kliva in i en magisk värld.• Skönheten och odjuret är en fransk saga vars första kända publicering kom 1740.

Skånskan - 5 timmar sedan

Fordonshaveri på E22

Trelleborg En personbil har fått haveri i påfarten till E22 i riktning mot Trelleborg. Haveriet som inträffade strax efter klockan sju på onsdagsmorgonen på E22 vid trafikplats Gastelyckan i riktning mot Trelleborg, har stor påverkan på trafiken. Det är först vid åtta-tiden som trafiken beräknas flyta på som vanligt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.