Expressen > Nyheter

Wednesday, 23 October, 20:50

Expressen - 10 okt 19 kl. 10:59

Uppsalas kris – går upp i stabsläge: ”Alarmerande”Nu går hela region Uppsala upp i stabsläge – något Akademiska sjukhuset gjorde redan i fredags förra veckan. Anledningen är uteblivna leveranser.– Det handlar även nu om bristen på förbrukningsmaterial. Vi är rädda att det kan påverka vården i hela regionen, säger Mikael Köhler, chefsläkare på Akademiska sjukhuset, till UNT..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Uppsala, Akademiska, Mikael Köhler, UNT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppsalas, kris, gårupp i , stabsläge, Alarmerande
Expressen - 10 okt 19 kl. 16:49

NYHETSDAGEN: Olga Tokarczuk och Peter Handke får Nobelprisen i litteratur 2018 och 2019 • Erdogans nya hot mot Europa efter attacken • Uppsalas kris – går upp i stabsläge: ”Alarmerande”

Den polska författaren Olga Tokarczuk tilldelas Nobelpriset i litteratur 2018.Författaren Peter Handke från Österrike tilldelas 2019 års pris.***Minst 109 personer har dött efter att Turkiet gått in med militär i norra Syrien.

Cornucopia - 10 okt 19 kl. 10:25

Region Uppsala i stabsläge - brist på förbrukningsmateriel på grund av ny leverantör

Region Uppsala, dvs landstinget i Uppsala län, har gått upp i sin krisorganisation, så kallat stabsläge, efter att en ny upphandlad leverantör av förbrukningsmateriel inte klarar av att leverera det som behövs för att kunna bedriva vård, eller ens toalettpapper. I just-in-time-leveransernas tidevarv finns det inte några lager av sjukvårdsmateriel, och till media uppger regionen att man klarar sig 1-2 dagar innan verksamheten måste börjas stänga ner.
Uppsala.

Blekinge Läns tidning - 04 feb 18 kl. 14:00

Kris: Ekonomiskt stabsläge ska införas i landstinget

Svångremmen ska dras åt flera hål för att få landstingets ekonomi i balans. Ekonomiskt stabsläge kan införas med stopp för nyanställningar, resor och utbildningar. .

Skånskan - 02 feb 17 kl. 14:36

Polisen i stabsläge vid bankomatkaoset

MALMÖ Polisen gick upp i stab och anställda i hela regionen beordrades att stanna kvar och jobba över under kvällen.
Kaoset med långa köer kring Swedbanks bankomater betraktades av polisen som särskild händelse. ERWP.

Supermiljöbloggen - 10 maj 19 kl. 11:11

Greenpeace-aktivister gripna efter aktion mot riksdagen

Inför fredagens klimatdebatt sprejade fyra klimataktivister orden "No need to panic" på riksdagshusets kaj.  Under fredagsmorgonen möttes de folkvalda ledamöterna av en annan vy än vanligt. Med anledning av dagens klimatdebatt i riksdagen hade aktivister från Greenpeace sprejat "No need to panic" halvvägs under vattenlinjen på kajen till riksdagshuset.

Supermiljöbloggen - 10 maj 19 kl. 11:11

Klimataktivister utförde aktion mot riksdagen

Inför fredagens klimatdebatt sprejade fyra Greenpeace-aktivister orden "No need to panic" på riksdagshusets kaj.  Under fredagsmorgonen möttes de folkvalda ledamöterna av en annan vy än vanligt. Med anledning av dagens klimatdebatt i riksdagen hade aktivister från Greenpeace sprejat "No need to panic" halvvägs under vattenlinjen på kajen till riksdagshuset.

Skånskan - I förrgår: 05:30

Absurd upphandling

Det är så absurt att man kunde tro att det handlar om någon bananrepublik i Långtbortistan. Men det handlar om Sverige. Att det skulle vara brist på så mycket material att operationer inte kan genomföras i tre regioner, och ytterligare två har stora problem, har tidigare varit svårt att tänka sig, men är nu ett faktum.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Larm om brand i höghus i Göteborg – en till sjukhus

Räddningstjänst larmades vid 20-tiden till Majorna i Göteborg. Också polis och tre ambulanser skickades till platsen.En person är förd till sjukhus i ambulans..

Expressen - 15 minuter sedan

Kina står för hälften av världens kolanvändning

Siffror från den globala kolanvändningen 2018 väcker uppmärksamhet. Kinas stapel sticker i höjden, jämfört med resten av världens länder. – Kolkraften i Kina har ökat explosionsartat de senaste 20 åren.

Expressen - 30 minuter sedan

Riksåklagarens tidigare kolleger fick jobb – väcker intern kritik

Riksåklagaren Petra Lundh anställde en tidigare nära kollega som rättschef. Hon hjälpte i sin tur en av sina vänner och sin dotter att få jobb på Åklagarmyndighetens huvudkontor. Det rapporterar DN som skriver att rekryteringarna väckt intern kritik.

Expressen - 45 minuter sedan

Professorn: Plasten får oförtjänt mycket kritik

Priset på plastpåsar i butik ska höjas med tre kronor för att fler ska välja bort dem.Men mindre plast kan komma att slå tillbaka mot miljön, enligt en professor i förpackningslogistik.– Det är oförtjänt mycket debatt om plastens nackdelar, säger Annika Olsson vid Lunds universitet..

Expressen - 1 timme sedan

Hemlig knapp ger starköl i arbetsplatsens automat

Byggarbetare i Järfälla har kunnat köpa starköl och sprit från läskautomater och skåp i matsalen.Enligt TV4 Nyheterna är det personer i chefsposition som ligger bakom försäljningen. .

Expressen - 1 timme sedan

Källa: EU-länderna accepterar förlängd brexit

EU har gått med på att förlänga brexit, enligt källor till AFP. Brittiska underhuset röstade i går ja till lagtexten som implementerar brexit – men nej till Boris Johnsons tidsplan.No 10.

Expressen - 1 timme sedan

Nazister gömmer sig hos mamma – för att slippa rättegångar

Här är nazisternas knep för att smita från rättegångar.Genom att skenskriva sig hos mamma eller gå under jorden håller de sig undan så att brott till och med preskriberas.– Det här är galet, säger Camilla Wagner, som misshandlades av en nazist under Almedalsveckan förra året och vars rättegång fått ställas in två gånger..

Expressen - 1 timme sedan

Martina, 24, varnar efter bröstförstoringen: ”Ärrad”

Ljuskänslighet, andningssvårigheter och sömnproblem.Det är symptom som 24-åriga Martina Sarac brottas med dagligen efter att ha gjort bröstförstoring 2015.Nu vill hon varna andra att inte gå samma väg.

Expressen - 2 timmar sedan

Game of Thrones-stjärnan förväxlad med byggarbetare

Det var minst sagt en oväntad gäst som besökte restaurangen i Vänersborg. Personalen var i chock när de förstod att den danske Game of Thrones-stjärnan var på besök och åt en orientalisk mixtallrik – precis som en vanlig människa. – Vi såg inte att det var han.

Expressen - 3 timmar sedan

USA:s besked: Över 100 IS-fångar har flytt

I samband med Turkiets invasion av Syrien har ett stort antal IS-terrorister flytt från kurdkontrollerade fångläser.Enligt Donald Trumps administration rör det sig om över 100 individer, rapporterar CNN. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.