Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 06:05

Affärsvärlden - 10 okt 19 kl. 09:34

Riksbanken prickar rätt - inflationen i linje med prognosernaKPIF steg 0,5 procent i september jämfört med föregående månad enligt SCB, och steg 1,3 procent jämfört med samma månad föregående år..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
KPIF, SCB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbanken, prickarrätt , inflationeni , linjemed , prognoserna
YA - 13 jan 11 kl. 01:27

Kan riksbanken styra inflationen?

Riksbanken höjer reporäntan för att hålla nere inflationen. Teoretiskt är det helt riktigt. Frågan är bara hur det fungerar i verkligheten - den avviker ofta från teorin, vilket gör livet besvärligt.

E24 - 19 jan 16 kl. 11:26

Live-tv: Så bör Riksbanken hantera inflationen

Riksbanken bör ändra sin formulering av inflationsmålet, för att rensa bort effekterna av ränteförändringar. Det föreslås i den oberoende utvärdering som presenteras på tisdagen. TT sänder direkt från presskonferensen klockan 11.

DI - 22 sep 17 kl. 14:25

Riksbanken: Budgeten i linje med prognos

Omfattningen av regeringens reformer i budgeten ligger i linje med Riksbankens prognoser, men banken kommer att analysera dess implikationer för penningpolitiken inför nästa penningpolitiska möte.   Det sade vice riksbankschefen Martin Flodén till journalister efter ett anförande på fredagen, enligt Bloomberg News..

Dagens PS - 26 apr 18 kl. 10:57

DI: Onödigt av Riksbanken

Riksbanken lämnade räntan oförändrad. Tidpunkten för en första räntehöjning sköts också fram till slutet av året, som Dagens PS berättat. Senaste räntemötet var i februari.

Kristianstadsbladet - 13 jan 11 kl. 02:11

Kan Riksbanken styra inflation?

Riksbanken höjer reporäntan för att hålla nere inflationen. Teoretiskt är det helt riktigt.
Frågan är bara hur det fungerar i verkligheten ?

Realtid - 22 mar 17 kl. 15:55

Riksbanken missade inflationen – igen

Centralbanken är sämre på att pricka prisutvecklingen än fristående prognosmakare, visar en redogörelse för penningpolitiken under förra året. Och det är inte första gången..

Ekonomistas - 04 dec 14 kl. 07:00

Svårt för Jansson att försvara Riksbanken

I ett nytt tal försöker Per Jansson med gamla och redan bemötta argument försvara Riksbankens penningpolitik och kritisera dess kritiker. Man kan tycka att han borde använda sin tid till att lära sig av Riksbankens misstag istället för att försöka angripa Riksbankens kritiker. En närmare granskning av av fakta och data visar också att Jansson misslyckas i sitt försvar.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Riksbanken flaggar för sänkt ränta

Riksbanken lämnar som väntat den styrande reporäntan oförändrad på 1,5 procent. Men räntebanan, Riksbankens prognos för den framtida reporäntan, sänks något. "Efter en ljus inledning på året skuggas svensk ekonomi av orosmolnen i Europa.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Riksbanken flaggar för sänkt ränta

Riksbanken lämnar som väntat den styrande reporäntan oförändrad på 1,5 procent. Men räntebanan, Riksbankens prognos för den framtida reporäntan, sänks något. "Efter en ljus inledning på året skuggas svensk ekonomi av orosmolnen i Europa.

BT - 09 apr 14 kl. 10:26

Riksbanken rör inte räntan

Riksbanken lämnar den styrande reporäntan, oförändrad på 0,75 procent. Senast reporäntan ändrades var den 17 december 2013. Riksbanken har dock justerat ned räntebanan något vilket innebär en större sannolikhet för en räntesänkning i närtid jämfört med tidigare bedömning.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Inledning på plus i korten på Wall Street

Terminerna för USA-börserna indikerade en måndagsöppning på plus inför en vecka där rapportperioden tar ytterligare fart och det samtidigt råder fortsatt osäkerhet både kring Storbritanniens utträde ur EU samt den pågående handelskonflikten mellan USA och Kina..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

XXL tar ny Sverigechef från Elgiganten

Anders Lindblom, närmast Head of operations på Elgiganten, blir ny Sverigechef för den norska sportjätten som det senaste året skakats av negativa rubriker..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Bambuser rusar på Lyko-avtal

Bambuser har tecknat ett avtal med skönhetsgruppen Lyko som ska använda livevideobolagets nyligen lanserade produkt Live Video Shopping..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

Atlas Copco över förväntan - aktien rusar

Verkstadsbolaget Atlas Copco redovisar ett justerat rörelseresultat om 5.880 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Aktierna som lyfter på börsen

Stockholmsbörsen fortsatte upp på måndagen efter fredagens uppgång. Atlas Copco steg efter en stark kvartalsrapport och Getinge fortsatte på fredagens inslagna väg uppåt. Fastighetsbolagen gick i motsatt riktning, på farhågor om negativ nettouthyrning..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Bundesbank: Ser ingen djup recession

Den tyska ekonomin kan ha krympt igen under tredje kvartalet, men det handlar inte om någon djup recession. Det skriver Bundesbank i sin månadsrapport på måndagen, enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

Varnar för negativ ränta på sparkontot

En sänkning av reporäntan är troligare än en höjning, enligt Peder Beck-Friis på den amerikanska kapitalförvaltaren Pimco. Han varnar också svenska hushåll för att negativa räntor på sparkontot snart kan bli verklighet..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Håkan Buskhe lämnar även Saabs styrelse

Försvarskoncernen Saabs vd Håkan Buskhe har på måndagen meddelat styrelsen att hans uppdrag som styrelseledamot för Saab ska upphöra i samband med att han lämnar vd-befattningen för bolaget den 22 oktober 2019..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Vinsten stiger för Elanders

Elanders redovisar ett ebita-resultat på 169 miljoner kronor (154) för det för det tredje kvartalet 2019..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

DI: Ta rygg på Selin - köp

Om finansbolaget Hoist infriar sina mål borde aktien lyfta 30 procent inom ett år. Det menar Dagens Industri som i Veckans Aktie sätter köp på Hoist Finance och tidningen uppmanar att ta rygg på storägaren och finansmannen Erik Selin som nyligen köpt aktier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.