SR > Nyheter

Wednesday, 23 October, 06:54

SR - 10 okt 19 kl. 10:31

L och V vill ha vapenembargo mot TurkietLiberalerna och Vänsterpartiet kräver att regeringen driver att EU-länderna inför ett vapenembargo mot Turkiet. Frågan diskuteras nu i riksdagens utrikesutskott. Fredrik Malm är Liberalernas utrikespolitiske talesperson..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Turkiet, Vänsterpartiet, EU, Malm, Liberalernas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: L och V vill ha vapenembargomot , Turkiet
SR - 10 okt 19 kl. 18:06

Linde vill se vapenembargo mot Turkiet

Utrikesminister Ann Linde vill se vapenembargo mot Turkiet efter landets offensiv i de kurdiskkontrollerade områdena i nordöstra Syrien..

SR - 11 okt 19 kl. 09:12

Regeringen ska verka för ett vapenembargo mot Turkiet

Riksdagen är nu enig om att regeringen ska verka för ett vapenembargo mot Turkiet när EU:s utrikesministrar träffas på måndag..

SVT - 11 okt 19 kl. 09:43

Uppgifter: Riksdagen stödjer vapenembargo mot Turkiet

Riksdagen är enig om att regeringen ska verka för ett vapenembargo mot Turkiet när EU:s utrikesministrar träffas på måndag. Det rapporterar Sveriges Radio Ekot..

DN - 11 okt 19 kl. 10:21

Sverige vill se vapenembargo mot Turkiet

Både utrikesutskottet och EU-nämnden ställer sig bakom regeringens förslag om ett vapenembargo mot Turkiet. – Det….

DI - 11 okt 19 kl. 14:56

Sverige driver på frågan om vapenembargo mot Turkiet

Sverige kommer driva frågan om att upprätta ett vapenembargo mot Turkiet under ett ministermöte i EU på måndag,.

DI - 13 okt 19 kl. 19:44

Flera EU-länder positiva till vapenembargo mot Turkiet

EU:s utrikesministrar sammanträder under måndagen för att bland annat diskutera vapenembargo mot Turkiet, vilket….

Expressen - 11 okt 19 kl. 19:51

Så mycket krigsmateriel har Sverige exporterat till Turkiet

Den svenska regeringen försöker få till ett vapenembargo mot Turkiet inom EU – och pekar mot att Sverige inte exporterade några vapen till landet under 2018.Men 2017 exporterade Sverige krigsmateriel till Turkiet för 100 000 kronor, rapporterar DN.Mellan 2014 och 2017 uppgick export av krigsmateriel till Turkiet i 7,4 miljoner kronor, enligt tidningen..

Sydsvenskan - 13 okt 19 kl. 19:20

Flera EU-länder positiva till vapenembargo

EU:s utrikesministrar sammanträder under måndagen för att bland annat diskutera vapenembargo mot Turkiet, vilket Sverige förespråkar. – Regeringen har fått en del positiva indikationer från andra länder, säger utrikesminister Ann Lindes pressekreterare.

SmålandsPosten - 13 okt 19 kl. 19:20

Flera EU-länder positiva till vapenembargo

EU:s utrikesministrar sammanträder under måndagen för att bland annat diskutera vapenembargo mot Turkiet, vilket Sverige förespråkar..

Helsingborgs Dagblad - 13 okt 19 kl. 19:20

Flera EU-länder positiva till vapenembargo

EU:s utrikesministrar sammanträder under måndagen för att bland annat diskutera vapenembargo mot Turkiet, vilket Sverige förespråkar. – Regeringen har fått en del positiva indikationer från andra länder, säger utrikesminister Ann Lindes pressekreterare.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Vinstfall för Swedbank

Bankkoncernen Swedbank redovisar en rörelsevinst på 5 841 miljoner kronor för tredje kvartalet 2019. Det kan jämföras med vinsten på 6 552 miljoner kronor motsvarande period året före..

SR - 15 minuter sedan

Uppgifter: Fastladskina vill byta ut Carrie Lam

Peking arbetar på en plan för att ersätta Carrie Lam som ledare i Hongkong, rapporterar The Financial Times..

SR - 30 minuter sedan

Vapenvilan en framgång för Turkiet, Syrien och Ryssland

I norra Syrien kommer ryska och syriska regeringsstyrkor i dag att påbörja samordningen av tillbakadragandet av kurdiska YPG-styrkor.Överenskommelsen mellan Turkiet och Ryssland igår blev en stor framgång inte bara för Turkiet utan också för den Syriska regeringen och Ryssland..

SR - 45 minuter sedan

Vittne: Trump gav order om att stoppa biståndet

USA:s president Donald Trump gav personligen order om att hålla tillbaka det militära biståndet till Ukraina för att förmå landet att utreda hans politiska motståndare – så tydlig var kopplingen menar toppdiplomaten Bill Taylor som igår vittnade i den amerikanska kongressen..

SR - 45 minuter sedan

Anklagelser om övervåld mot demonstranter

Chiles president Sebastián Piñera bad i natt om ursäkt för att han inte tidigare adresserat problemen med ekonomisk ojämlikhet som lett till stora protester och han utlovade reformer. Samtidigt kommer alltfler rapporter om tortyr och övervåld..

SR - 45 minuter sedan

Byggandet fortsätter att minska

Bygginvesteringarna i landet kommer att minska med 4 procent mellan 2018 och 2020. Det enligt en konjunkturrapport från Sveriges Byggindustrier. Och för bostadsbyggandet är nedgången betydligt större..

SR - 45 minuter sedan

Fler anmäler brister i gruppboenden

Antalet anmälningar från privatpersoner som rör brister i gruppboenden för vuxna människor med funktionsnedsättning har ökat med 65 procent mellan 2016 och 2018. Och ökningen ser ut att fortsätta under 2019..

SR - 2 timmar sedan

Regeringen vill skärpa krav för villkorlig frigivning

I fortsättningen är det bara personer som deltar i vård och behandling och som inte missköter sej i fängelset, som kan räkna med att komma ut efter två tredjedelar av strafftiden, enligt regeringens förslag..

SR - 3 timmar sedan

Brexits öde – just nu i EU:s händer

Den brittiske premiärministern Boris Johnson kommer i dag tala med representanter för övriga EU-länder om hur brexitprocessen nu ska gå vidare. Detta efter att Johnson igår kväll förlorat en av två omröstningar i parlamentet och därefter pausat processen med att få utträdesavtalet godkänt..

SR - 4 timmar sedan

Sverige bjuder in till nytt Nordkoreamöte

Nordkorea och USA kan komma att mötas igen för Sverige har bjudit in till ytterligare ett möte..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.