Dagens Medicin > Nyheter

Thursday, 17 October, 14:34

Dagens Medicin - 10 okt 19 kl. 10:39

Hälsocentralen inlägg om nätläkare blev viraltEtt Facebookinlägg om Nylands hälsocentrals kostnader för nätläkarbesök har fått stort genomslag. – Det hade jag inte väntat mig. Det har nått över 100 000 personer, säger Malin Norlander, hälsocentralschef..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Facebookinlägg, Nylands, Malin Norlander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hälsocentralen, inläggom , nätläkareblev , viralt
YLE - 26 jan 17 kl. 18:05

Attendo lovar fler läkare till mottagningen i Hangö

En del Hangöbor har inte fått läkartid inom utsatt tid och inte heller läkarvård på svenska. Utmaningarna på läkarmottagningen i Hangö har fortsatt trots att den privata vårdjätten Attendo tog över i december. Attendo säger att läget är under kontroll.

Barometern - 31 aug 13 kl. 10:03

Nya hälsocentralen slår upp dörrarna

På måndag öppnar den nya hälsocentralen i Färjestaden. Då är det också premiär för ­familje­centralen och den nya öppna förskolan. Cheferna stod på parad när den nya hälsocentralen visades upp för pressen på fredagen.

Barometern - 05 okt 13 kl. 09:49

Kritik mot läkare efter kvinnas död

En läkare får kritik sedan han inte tagit EKG på en patient som två dagar senare avled på grund av hjärtmuskelinflammation. Patienten, en kvinna i 50-årsåldern, sökte sig till hälsocentralen på grund av bristande ork, bröstsmärtor och andningssvårigheter.
Läkaren som undersökte kvinnan bedömde att hon drabbats av influensa och ordinerade hostdämpande medicin.

Barometern - 02 sep 14 kl. 15:14

Hälsocentralen utan hyrläkare

Blankt nej till hyrläkare och allt fler patienter. Nu är Kvarnholmens utbyggda hälsocentral invigd. På tisdagen klippte landstingsråd Jessica Rydell (MP) bandet till plan två på Kvarnholmens hälsocentral.

YLE - 05 apr 16 kl. 11:39

Närpes får förlita sig på hyrläkare

En hyrläkare kan bli upp till 50 procent dyrare för en kommun än en kommunalt anställd läkare. Många hälsocentraler, speciellt på glesbygden, har blivit tvungna att hyra in läkartjänster från rekryteringsfirmor då man inte lyckas anställa egna läkare. I Närpes har de annonserat både i inhemska tidningar och i rikssvenska tidningar för att få läkare att söka till de lediga tjänsterna.

GT - 25 sep 15 kl. 12:37

Här ryter sångaren ifrån i viralt inlägg

Frontsångaren i bandet Partiet ryter ifrån i flyktingdebatten. Fredrik Boltes tycker den är snedvriden – och tar sin nyfödda son som exempel. "Han betalar inte en enda krona i skatt", skriver reggaeartisten i viralt inlägg.

YLE - 08 jun 15 kl. 04:52

"Läkare är inte intresserade av att vårda äldre"

För ett år sedan var det dags att flytta från radhuset till seniorhus. Inte för Dorrit Hoffmans 78 år, egen skull, utan för hennes yngre syster. Hon blev akut sjuk och Dorrit vågade inte längre sköta henne hemma.

Länstidningen i Jämtland - 01 feb 16 kl. 10:35

Svegs hälsocentral betalade drygt 12 miljoner för inhyrda läkare 2015

Förra året betalade hälsocentralen i Sveg 12,3 miljoner till olika bemanningsbolag för inhyrda stafettläkare. Året dessförinnan 3,3 miljoner och 2013 var siffran 1,5 miljoner. Bakgrunden till kostnadsökningen är att hälsocentralen har tappat flera fasta läkare på fast tjänst.

YLE - 14 jan 14 kl. 04:25

Sjukhuspersonal får åka till hälsocentralen om de blir sjuka

Personalen på Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är missnöjda med arbetshälsovården, och undrar varför de skickas till en hälsocentral för akuta sjukdomar som kunde skötas på närmare håll. Personalen på Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är missnöjda med arbetshälsovården, och undrar varför de skickas till en hälsocentral för akuta sjukdomar som kunde skötas på närmare håll. - Vi har rätt att ha sjukledighet ett par dagar utan sjukintyg.

Barometern - 23 feb 17 kl. 15:23

Bara hyrläkare på hälsocentralen

Högsbys enda fasta läkare har slutat på Högsby hälsocentral. Nu går hälsocentralen, återigen, runt i princip enbart med hjälp av hyrläkare..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 30 minuter sedan

Arbetsmiljöverket stänger operationssalar

Personalen får andningssvårigheter av att arbeta i flera av Sahlgrenskas operationssalar. Nu måste drygt 1800 operationer om året göras någon annanstans..

Dagens Medicin - 1 timme sedan

Positivt med nintedanib vid fler typer av lungfibros

Resultaten öppnar för att fler patienter kan få behandling med tyrosinkinashämmaren. Positivt tycker en svensk expert..

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Ökning av läkemedel till barn efter gratisreform

Mängden uthämtade läkemedel till barn har ökat sedan reformen som gjorde läkemedel för barn gratis. Det konstaterar Socialstyrelsen i en uppföljning av reformen..

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Nervceller tycks ha nyckelroll för längre liv

Nu har amerikanska forskare hittat en oväntad länk mellan nervsystemet och livslängden. De nya fynden publiceras i tidskriften Nature..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Fuskande vårdcentraler får betala

22 vårdcentraler i Västra Götaland som fuskat med journaler för att få mer pengar tvingas nu betala tillbaka 100 miljoner kronor..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Läkarfacket anmäler regeringen till EU

Läkarförbundet anmäler regeringen till EU-kommissionen. Anledningen är att politikerna inte tillräckligt tar ansvar för svenska läkares fortbildning, vilket gör att patienter behandlas med föråldrade metoder, enligt facket..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

”Jo, vårdskadorna minskar faktiskt”

"Tyvärr bygger författarna sin huvudsakliga argumentation för att byta strategi på en rad felaktigheter och inte helt aktuella data. Faktum är att tillgängliga data visar att antalet vårdskador på sjukhus faktiskt sjunker", skiver två debattörer i en replik..

Dagens Medicin - 15 timmar sedan

Positivt resultat av statiner till barn med FH

Personer som i unga år diagnostiserats med familjär hyperkolesterolemi, ärftligt förhöjt LDL-kolesterol, hade efter tjugo års behandling med statiner inga tecken på ökad ateroskleros jämfört med syskon utan rubbningen. .

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Region Uppsala inför beredskapslager

För att minska sårbarheten har Region Uppsala beslutat att låta bygga upp ett beredskapslager för förbrukningsmaterial..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

Västmanland ställer in operationer

Region Västmanland ställer in alla planerade operationer vid sjukhusen i Västerås och Köping. Det gör de på obestämd tid. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.