Expressen > Nyheter

Wednesday, 23 October, 11:55

Expressen - 10 okt 19 kl. 10:41

JUST NU: Flera Malmöbor åtalas för bombattackerTio personer åtalas för inblandning i en omfattande bombhärva i Malmö.Tre personer har suttit häktade sedan i februari och förundersökningen omfattar flera tusen sidor.En av de åtalade är en 16-årig pojke, som själv skadades mycket svårt i samband med att han utförde ett av bombattentaten..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
JUST NU, Malmöbor, Malmö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU Flera , Malmöboråtalas för , bombattacker
Skånskan - 10 nov 15 kl. 06:00

Öppen droghandel engagerar Malmöbor

MALMÖ Att polisen arbetar i det dolda är många gånger mer effektivt än att synas på gator och torg.
Det menar Malmö citys lokalpolisområdeschef Pernilla Nilsson som nu ska verkställa uppdraget att lyssna på vad Malmöborna vill att polisen ska göra.Det är tydligt att Malmöborna just nu främst vill se att polisen får bort den öppna knarkhandeln på Seved och kring Kristianstadgatan.

Skånskan - 02 jul 18 kl. 20:46

Malmöbor agerar i gatuteater på Seved

MALMÖ Sevedsplan står i fokus när performancegruppen ReAct! nu intar gatorna för att tillsammans med Malmöbor skapa en föreställning som utforskar området.– Vi är öppna inför att samla in kunskap om hur man beter sig, vilka platser och butiker som är viktiga för de boende och vilka minnen de har av Sevedsplan med omgivning och tillsammans skapa en fysik gatuteater, säger Anton Lejon i teatergruppen.

Sydsvenskan - 02 sep 15 kl. 00:10

Malmöbor, att vi bor i Sorgenfrilägret är bäst för både er och oss

Kära Malmöbor, Om vi som bor i Sorgenfrilägret blir avhysta, fråntagna våra ägodelar och därmed tvingas bo på gator och i parker, om vårt läger försvinner och vi utsätts för våld i staden – är det bättre än att vi bor på tomten i kvarteret Brännaren? Vi är fattiga, på alla sätt och vis, men vi gör inte staden något ont. Vi kommer inte hit för att skapa problem utan för att tjäna pengar till våra familjer.

Sydsvenskan - 05 jun 14 kl. 00:30

Malmöbor vill ha mer plats för gående

Alltfler Malmöbor reser med buss och tåg efter Citytunnelns öppnande.
48 procent av Malmöborna vill att fler gator ska upplåtas till gångtrafik, cykel och kollektivtrafik.
Det visar Malmö stads stora resvaneundersökning, där 12 444 Malmöbor tillfrågats..

Skånskan - 19 jul 18 kl. 20:00

”Gör något åt våld som drabbar Malmöbor”

MALMÖ Varför patrullerar poliser inte i centrala Malmö nattetid. Varför sätts det inte upp fler övervakningskameror? Ta in militären för att skapa respekt hos de kriminella.

Skånskan - 08 jan 16 kl. 18:53

Malmöbor föreslås kunna donera träd

MALMÖ Genom att ordna speciella träddonationsarrangemang vill gatukontoret lyfta fram Malmöbornas givmilda sidor och värnande av parkmiljön.Nu får politikerna i kommunstyrelsen ta ställning till förslaget från tekniska nämnden, som har sitt ursprung i en motion från 2012 av John Roslund(M). Det är kommunfullmäktige som 2014 gav nämnden i uppdrag att utreda förslaget om träddonationer.

Skånskan - 14 jun 16 kl. 06:00

Fler Malmöbor kräver mer kultur

MALMÖ Kulturnämnden vill nästa år ha nio miljoner kronor mer i sin budget, framför allt för att kunna klara sin verksamhet när Malmös befolkning växer rekordsnabbt.Det framgår av förslaget till budgetskrivelse som politikerna får bordet i veckan. Malmös befolkning beräknas öka med 1,8 procent mellan 2016 och 2017.

Skånskan - 17 okt 18 kl. 12:11

Malmöbor dåligt förberedda för kriser

Malmö Har du en vattendunk hemma? Eller en ”alternativ värmekälla” som inte drivs av el? Har du värmeljus, vevladdare, batteridriven radio och konserver?

Skånskan - 17 okt 18 kl. 14:06

Grattis till styret från Malmöbor

MALMÖ Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) har fått många gratulationer efter att ha blivit omvald som kommunstyrelsens ordförande.
– Grattis och mitt hjärtstillestånd är över, skriver en Malmöbo.I måndags fick Katrin Stjernfeldt Jammeh kommunfullmäktiges förtroende att leda Malmö i fyra år till.

Skånskan - 18 dec 15 kl. 19:13

Malmöbor lurade 2 000 företagare

MALMÖ Tre Malmöbor åtalas nu för grovt bedrägeri.
Männen misstänks ha lurat över 2 000 företagare runt om i landet att betala för en påhittad tjänst på Google.Bluffen ska enligt utredningen ha gett över 10 miljoner.

Expressen - 16 okt 17 kl. 12:57

200 Malmöbor skickas till Italien – på ett försök

Forskaren Olle Melander, överläkare vid Sus i Malmö, vill veta varför människor i de södra delarna av Italien lever längre.Så – hur ska han få svar?Snart sak 200 italienare byta plats med Malmöbor – för att undersöka vad som händer när de bor i varandras miljöer..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Beslutet: Kommunen slopar julbelysningen

I Lessebo kommun blir det mörkare än vanligt i vinter.Kommunen har tagit beslutet att slopa julbelysningen.– Det är naturligtvis tråkigt, säger Lars Altgård (S), kommunstyrelsens ordförande till SVT Nyheter..

Expressen - 30 minuter sedan

Jessica, 33, startar unikt gym för hundar

Nu ska hundarna bli starka och friska. Jessica Wennfalk, 33, startar ett gym för hundar i Fjälkinge.– Det hjälper hundarna att få kontroll över sina ben – de lär känna sig kropp, säger Jessica om varför ett hundgym behövs..

Expressen - 1 timme sedan

”Mamma Mia – The party” kommer snart till Göteborg

”Mamma Mia – The party” har haft hundratals föreställningar i Stockholm och hade nyligen London-premiär.2020 kommer showen till Göteborg och Rondo på Liseberg.Björn Ulvaeus är exekutiv producent och ligger bakom projektet.

Expressen - 1 timme sedan

Semesterfirare i svenska fjällen protesterar: Alla tvingas betala för flygplatsen

Snart öppnar den nya flygplatsen med massor av direktflyg till de svenska fjällen.Men något som stugförmedlarna talar tyst om är att alla som bokar bäddar får vara med och betala för den.– Jag upptäckte av en slump att det har lagts på en extra ”tillväxt-peng” på tre procent.

Expressen - 1 timme sedan

39 hittade döda i lastbil – en gripen

39 personer har hittats döda i en lastbil i Essex, England..

Expressen - 1 timme sedan

Nikes vd avgår efter dopingavslöjanden

Nikes vd Mark Parker avgår nästa år, meddelar bolaget. Beskedet kommer kort efter avslöjandet om Nikes kontroversiella löpningssatsning Oregon Project.Projektets huvudtränare, Alberto Salazar, har tidigare stängts av sedan han befunnits skyldig till dopning av sina adepter..

Expressen - 1 timme sedan

Hotfull man på museum i Frankrike

En man uppehåller sig på ett museum i södra Frankrike, och uttrycker hotfulla meddelanden på arabiska, enligt nyhetsbyrån AFP som hänvisar till polisen..

Expressen - 2 timmar sedan

Mamma sålde barnporr på sitt barn – straffet mildras

Mamman spelade in barnporr och sålde till pedofiler via öppna kanaler.Hon dömdes till sex års fängelse i tingsrätten. Nu mildras straffet..

Expressen - 2 timmar sedan

Allison Kirby pekas ut som Telias nya koncernchef

Allison Kirkby, 52, är Teliastyrelsens slutgiltiga kandidat till att bli vd för den statligt kontrollerade telekomjätten.Det framgår av uppgifter från källor med god insyn i rekryteringsprocessen, skriver SvD Näringsliv. .

Expressen - 2 timmar sedan

Så gömde sig efterlysta kvinnan från polisen

Den kvinna som efterlystes i samband med att en ambulans kapades i Oslo i går greps av polis i en klädaffär.Kvinnan, 25, gömde sig inne i ett köpcentrum i en hel timme och enligt personalen ”betedde hon sig som en kund”, skriver Dagbladet.Först när polisen gick ut med ett signalement på kvinnan väcktes misstankar, och en säkerhetsvakt slog larm.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.