YLE > Finland

Wednesday, 16 October, 11:49

YLE - 10 okt 19 kl. 10:31

Allt färre finländare äger sitt hem – speciellt bland unga prioriteras hyresboendeAllt färre finländare äger bostaden de bor i. Speciellt bland unga vuxna har det blivit ovanligare att köpa en egen bostad, rapporterar Statistikcentralen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Statistikcentralen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt färre, finländare, äger, sitt, hem, specielltbland , unga, prioriteras hyresboende
HBL - 09 aug 14 kl. 08:18

TS: Färre finländare reser till Ryssland

Färre finländare reser till Ryssland än tidigare, skriver tidningen Turun Sanomat.Enligt Rysslands ambassad i Finland minskade antalet visum med ungefär tio procent i våras jämfört med föregående vår. Omkring 70 500 visum beviljades.

YLE - 09 jul 13 kl. 15:57

Allt färre finländare får träffa läkare på hälsostationer

Enligt Institutet för Hälsa och välfärd THL minskade antalet läkarbesök med över en miljon år 2011 jämfört med år 2010. Allt färre finländare får träffa en läkare på hälsostationer, kommer det fram i en rapport från Institutet för Hälsa och välfärd THL. En allt större del av besöken görs hos annan vårdpersonal än läkare.

YLE - 07 feb 17 kl. 10:22

Färre finländare vill studera i Storbritannien

Intresset för att studera i Storbritannien ser ut att minska bland finländska studerande. Storbritannien har traditionellt varit det populäraste målet för finländare som skaffar sig en högre högskoleexamen utomlands. Hittills har antalet finländare som söker sig till Storbritannien för att studera ökat varje år.

YLE - 30 jul 12 kl. 06:37

Färre finländare blir läkare i Sverige

Skärpta antagningsförfarande har lett till att endast ett tiotal finländare studerar till läkare i Sverige nuförtiden. Det innebär att läkare med kunskaper i svenska också blir färre på våra sjukhus. Tidigare studerade runt 150 finländare till läkare i Sverige.

YLE - 21 aug 16 kl. 10:08

Sämsta OS-resultatet någonsin – se hur alla finländare klarade sig

Trots att en tävlingsdag av OS i Rio ännu återstår har alla finländare gjort sitt. Se samtliga blåvita resultat från de historiskt dåliga sommarspelen här! OS i Rio blev ett resultatmässigt magplask för den blåvita truppen.

YLE - 06 apr 18 kl. 12:56

NHL-kolumnen: Tre finländare är sitt lags viktigaste spelare – här är grundseriens blåvita topp 10-ranking

Dags att ta en titt på de bästa blåvita säsongerna då NHL-säsongen drar sista andetaget. Här är det fråga om finländarnas ”interna Hart Trophy” – det viktigaste kriteriet för rankingen är hur viktig spelaren varit för sitt lag. Som vanligt i den här kolumnen är det subjektivt så det förslår..

YLE - 25 jan 17 kl. 10:14

Det föds allt färre finländare - vi blir fler ändå

År 2016 var det första året i fredstid sedan 1900 som antalet som dog var större än antalet personer som föddes i Finland, meddelar Statistikcentralen. Motsvarande fenomen har tidigare noterats bara under krigsåren 1918 och 1940. Enligt Statistikcentralen föddes det sammanlagt 52 645 barn i Finland förra året, vilket är nästan 3 000 färre än året innan och den lägsta siffran sedan Finland blev självständigt.

YLE - 29 aug 14 kl. 12:20

9000 finländare kartlagda

Inom ramen för olika vetenskapliga forskningsprojekt har till dags dato 9000 finländares samtliga gener kartlagts. Utöver det finns det tiotusentals vars genom delvis är sekvenserat och antalet förväntas tiodubblas.
Ons 27.

YLE - 29 aug 14 kl. 12:20

9 000 finländare kartlagda

Just nu är 9000 finländares gener kartlagda i sin helhet. Till det kommer tusentals vars genuppsättning inte helt men till stora delar är lagd på papper. Forskarna uppskattar att antalet nya analyser ökar med 1000 redan i år och tiotusentals fram t.

HBL - 25 feb 15 kl. 04:42

Tiotusentals finländare ska få svensk pension

Över tjugotusen finländare kan ha rätt till pension från Sverige – utan att veta om det. Svenska Pensionsmyndigheten försöker nu nå dem som jobbat i landet och flyttat bort. Sammanlagt 4,7 miljarder euro söker mottagare.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Petri Palin lämnar Blå framtid och bildar egen fullmäktigegrupp i Raseborg

Raseborgspolitikern Petri Palin lämnar Blå framtid och bildar en egen obunden grupp i fullmäktige. Som orsak uppger Palin att han inte är nöjd med partiets ledning och hur sakerna sköts inom partiet..

YLE - 6 timmar sedan

Åbobor: Tummen ner för dyrare kollektivtrafik och hälsovård, men parkeringen må kosta om Åbo ska spara

Cirka sextio miljoner ska Åbo stad spara in under de närmaste åren. Vi pratade med några Åbobor för att höra deras åsikter om sparåtgärderna..

YLE - 2 timmar sedan

Sjuka och undernärda människor plockar det te vi dricker - Finnwatch slår larm om förhållandena på teplantager

Förhållandena på indiska och lankesiska teplantager är torftiga och ofta undermåliga, säger medborgarrörelsen Finnwatch som har intervjuat 120 anställda vid sex plantager i Indien och Sri Lanka..

YLE - 2 timmar sedan

Finnwatch risar förhållandena på teplantager - certifikat har inte förbättrat situationer för arbetarna

Förhållandena på indiska och sri lankesiska teplantager är torftiga och ofta undermåliga, säger medborgarrörelsen Finnwatch som har intervjuat 120 anställda vid sex plantager i Indien och Sri Lanka..

YLE - 3 timmar sedan

Estniska statens järnvägsbolag satsar 50 miljoner på att etablera sig inom godstrafiken i Finland

Det estniska logistik- och transportföretaget Operail har grundat ett dotterbolag i Finland och satsar 50 miljoner euro på att erbjuda godstrafik på tåg här..

YLE - 5 timmar sedan

Nadja Lönnroth från Pargas var med om att sätta världsrekord i fallskärmshoppning i Kalifornien

130 fallskärmshoppare från 23 olika länder satte i Kalifornien världsrekord genom att göra två formationer. Se video på hoppet..

YLE - 5 timmar sedan

"Mamma sade väldigt skarpt att hon aldrig beställt det här" – cannabisolja såldes till 81-åring av företag som nu misstänks för narkotikabrott

Företaget Suomen Luontaisvire sålde cannabisolja genom telefonförsäljning, bland annat till en 81-årig kvinna med alzheimer. Konkurrens- och konsumentverket har fått omkring 60 klagomål om företaget. Tullen misstänker företaget för olaglig import av narkotika och för läkemedelsbrott..

YLE - 5 timmar sedan

MT: Majoritet av finländarna emot privatisering av posten

Majoriteten av finländarna är emot en privatisering av posten. Det här visar en färsk gallup som tidningen Maaseudun tulevaisuus låtit göra. Fler än femtio procent kan också tänka sig att stöda postväsendet med skattemedel..

YLE - 6 timmar sedan

“Här är man en i gänget” - inflyttare och återflyttare berättar varför de valde bort storstan och föredrar ett liv i skärgården

År 2019 fortsätter flyttströmmarna gå i en riktning som tömmer glesbygden på folk medan allt fler trängs i städerna. Men alltid har det också funnits de som går sin egen väg och väljer en motsatt riktning. Svenska Yle har träffat fyra av dem..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.