PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 16 October, 11:38

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 10:19

Pareto: Sjunkande orderingång för EpirocDet framgår av en analys där Pareto sänker sin Epiroc-rekommendation från behåll till sälj med oförändrad riktkurs på 103 kr. ”Vi förväntar oss en nedgång i orderingången på gruvutrustning i det tredje kvartalet 2019, med ytterligare nedgång i fjärde kvartalet samt första och andra kvartalen 2020 med höga ensiffriga tal”, skriver Pareto som dock spår en viss återhämtning i orderingången under andra halvåret 2020. Volatil efterfrågan Efterfrågan på gruvutrustning har historiskt sett varit mycket volatil, men Pareto ser stöd från guldpriser som ligger kvar vid mycket höga nivåer, samtidigt som kopparpriserna fortfarande är höga nog för att motivera ytterligare utgiftssatsningar bland gruvaktörer. ”Vi ser dock inget skäl till varför Epiroc borde ha be
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Epiroc, Pareto, Efterfrågan, Analyshuset, Epirocs, Atlas Copco

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pareto, Sjunkande, orderingångför , Epiroc
DI - 10 okt 19 kl. 10:12

Pareto räknar med sjunkande orderingång för Epiroc

Pareto Securities räknar med att gruv- och infrastrukturutrustningsbolaget Epiroc kommer att drabbas av sjunkande….

PrivataAffärer - 18 jul 19 kl. 12:18

Epiroc över förväntan

Epiroc, som knoppats av från Atlas Copco, redovisar ett rörelseresultat på 2.263 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 13 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på 2.

PrivataAffärer - 13 jun 18 kl. 13:12

Notering: Kan bli sug efter Epiroc

Läs också: Epiroc inkluderas inte i OMXS30 Att avknoppningar numera är högsta mode bland börsföretag är inte så konstigt – historien har visat att det nästan alltid innebär ett ökar aktieägarvärde. Istället för ett bolag blir 1 + 1 oftast mer än 2 – och därför faller bolag efter bolag till föga och rättar in sig efter marknadens ”krav” på avknoppningar. När nu Atlas Copco idag on

Dagens PS - 18 jul 19 kl. 12:54

Epiroc överträffar förväntningarna

Gruv- och bergbrytningsteknikbolaget Epiroc redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Resultatet blev högre än förväntat. Omsättningen uppgick till 10 626 miljoner kronor (9 843), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 10 466 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 19 jul 18 kl. 12:53

Starkt resultat av Epiroc

Det justerade rörelseresultatet uppgick till 1 991 miljoner kr. Här var 1 781 väntat. Nettoomsättningen uppgick till 9 843 miljoner kr, jämfört med väntade 9 033 miljoner.

PrivataAffärer - 25 okt 18 kl. 07:56

Epiroc nådde inte upp till förväntningarna

Epiroc, som knoppades av från Atlas Copco i juni, redovisar ett rörelseresultat på 1.898 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018. Ett genomsnitt av 13 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på 1.

PrivataAffärer - 05 feb 19 kl. 13:16

Bättre än väntat för Epiroc

Ett genomsnitt av tolv analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett justerat rörelseresultat på 2.076 miljoner kr. Nettoomsättningen blev 10.

DI - 25 okt 18 kl. 07:38

Epiroc vinstmissar – lägre orderingång än väntat

Verkstadsbolaget Epiroc, som knoppades av från Atlas Copco i juni, redovisar ett rörelseresultat på 1.898 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018..

DI - 05 feb 19 kl. 13:02

Epirocs orderingång upp 17 procent men något under förväntan

Gruvutrustningsbolaget Epiroc redovisar en orderingång på 9.468 miljoner kronor för det fjärde kvartalet, upp 17 procent i årstakt men något under snittprognosen 9.556 Mkr.

DI - 30 apr 19 kl. 08:58

Investmentbanker tror på kursnedgång i Epiroc efter rapport

Investmentbanken Pareto tror att Epirocs aktie kommer att sjunka med 3-5 procent efter delårsrapporten för det första kvartalet..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Kepler: För optimistiska vinstestimat för JM

”Den huvudsakliga anledningen till nedgraderingen är att vi bedömer att vinstestimaten är för optimistiska för i år, vilket gör en ytterligare kursuppgång mindre trolig”, skriver Kepler Cheuvreux. Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat kort om tidigare på onsdagen har Kepler sänkt sin rekommendation för JM-aktien från köp till behåll och samtidigt skruvat ned riktkursen 10 kr till 275 kr. Aktien handlas kring 269 kr på onsdagen och den har stigit med cirka 55 procent sedan årsskiftet.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är analytikernas fokus inför torsdagens rapporter

Rapporter torsdag 17 oktober: Ericsson (kl 0700)
Tele2 (kl 0700)
Telia (kl 0700)
Nederman (kl 0800)
Proact (kl 0800)
Avanza (kl 08.15)
Vitec (ca kl 08.30)
OEM (kl 14.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är onsdagens färska analyser

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Klövern till behåll från köp. Riktkursen höjs dock till 18 kr från 17 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Detta händer i dag 16 oktober

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Actic gör nedskrivning på 280 miljoner

Nedskrivningen kommer efter rekommendation av företagets revisorer. Bolaget betonar att det är en engångseffekt och att nedskrivningen inte påverkar kassaflödet. ”Beloppet motsvarar majoriteten av den goodwill som finns på balansräkningen i holdingbolagsstrukturen och härrör inte från de förvärv som senare genomförts”, skriver Actic.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Räkna med svaga rapporter från bankerna

– Generellt brottas de nordiska bankerna med samma problematik i den underliggande marknaden, vilket återspeglas i prognoserna inför rapporterna, säger Robert Oldstrand, marknadsstrateg på Swedbank, i bankens marknadsbrev Aktiellt. Han pekar bland annat på marginalpress, konkurrens om volymerna och kostnadsinflation. – I spåren av nedjusterade tillväxtprognoser i ekonomin i stort är det inte orimligt att vi även kan få se ökade reservationer för kreditförluster i samband med rapporterna.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

XXL vinstvarnar och ska ta in pengar

Intäkter under tredje kvartalet väntas hamna i storleksordningen 2.470 miljoner norska kronor, med en bruttomarginal på cirka 37 procent. Ebitda-resultatet väntas landa i intervallet 135-135 miljoner norska kronor, exklusive IFRS 16-effekt.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Då avnoteras Kappahl

Det framgår av ett pressmeddelande. Bakgrunden till avnoteringen är Mellby Gårds bud på Kappahl om 20 kronor per aktie som i förra veckan hade fått över 90 procents acceptans. Kappahl börsnoterades i början av 2006 och handlades till som högst kring 176 kronor våren 2010.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Sparekonomen varnar för bottenfiske i Turkietfonder

– Börsen i Istanbul har störtdykt efter förra veckans invasion i nordöstra Syrien, samtidigt som tonläget från EU och USA höjts. Bara i går föll Borsa Istanbul 5 procent. Alla sektorer drabbades, men framför allt bank- och telekomsektorn, konstaterar Frida Bratt.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Hjälp oss utse Årets Bank 2019

– Ta chansen och tyck till om din bank. Det är bra om så många som möjligt passar på att säga sin åsikt, och det blir ett inslag av underlaget i juryarbetet, säger Privata Affärers chefredaktör Per Hammarlund. Betygsätt din bank här nedan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.