SVT > Inrikes

Friday, 18 October, 22:59

SVT - 10 okt 19 kl. 10:10

Stabsläge i flera regioner efter brist på sjukvårdsutrustningSjukvårdsregionerna i Uppsala och Örebro har gått upp i stabsläge eftersom det råder stor brist på viktig sjukvårdsmateriel. Bland annat provtagingsrör, sterila handskar och slangar till respiratorer är slut hos leverantören..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Uppsala, Örebro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stabslägei flera , regionerefter , brist, sjukvårdsutrustning

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Hård SKL-kritik mot gymnasielagen

SKL, Sveriges kommuner och landsting, är kritiska till hur gymnasielagen fungerar. I Aktuellt debatterades frågan, där Miljöpartiets migrationspolitiske talesperson Rasmus Ling bemötte kritiken. – Det finns uppenbara problem, medger han..

SVT - 3 timmar sedan

Apotekstjänst förklaring: Fler beställningar än väntat

Nu förklarar Apotekstjänst varför regionerna inte fått sitt sjukvårdsmaterial. – Det kom in ungefär 30 procent fler beställningar första dagen än vi hade kunnat förutspå, säger Eric Aronson till Aftonbladet..

SVT - 5 timmar sedan

Moderaterna: Mindre pengar och smalare utbud i SVT och SR

Efter att mediepolitiken hade manglats på Moderaternas partistämma stod det klart att partiet vill se mindre pengar till Public Service samt ett smalare utbud..

SVT - 5 timmar sedan

Restaurangägaren efter klagomålen: ”Folk stöttar oss”

Flera riksmedier har rapporterat om hur kebabrestaurangen Midan i Hornsberg i Stockholm riskerat att vräkas efter klagomål om stök och oljud från en bostadsrättsförening i området. SVT:s ”Opinion live” sände direkt från den berörda restaurangen under torsdagen. – Det positiva är den uppslutning vi fått av folket här och på sociala medier, säger Sam Shaubaki..

SVT - 5 timmar sedan

Över 100 operationer inställda efter materialkaos

Materialbristen inom den svenska vården är omfattande. Över 100 operationer har hittills ställts in i de drabbade regionerna..

SVT - 6 timmar sedan

Moderaterna vill utreda sänkt straffålder

Moderaterna vill skärpa kampen mot brottsligheten med ökade befogenheter till polis och ordningsvakter. Partiet vill också utreda sänkt straffmyndighetsålder..

SVT - 11 timmar sedan

Krismöte i regionerna om materialbristen

De fem regionerna som drabbats av brist på sjukvårdsmaterial efter leverantörsbytet har hållit krismöte på fredagsmorgonen. I fyra av de fem regionerna råder fortfarande stabsläge..

SVT - 14 timmar sedan

SVT- profilen Camilla Kvartoft tilldelas nytt journalistpris

SVT:s Camilla Kvartoft tilldelas det nyinstiftade priset till minne av journalisten Åke Ortmark. Hon blir den första som får priset, efter den legendariske journalistens bortgång förra året..

SVT - 14 timmar sedan

SKL: Gymnasielagen har kortslutit sig själv

Tusentals ensamkommande som fått uppehållstillstånd enligt gymnasielagen ansöker nu om förlängning. Samtidigt kommer ett nödrop från kommunerna om att situationen kring gymnasielagen blivit ohållbar. – Den här lagen har kortslutit sig själv, säger Anders Knape, ordförande på SKL..

SVT - Igår: 22:23

It-projektet skulle inte bli ”intrasslat” i juridiken – nu backar myndigheten

Arbetsförmedlingen backar nu på flera punkter efter kritiken mot den digitala mångmiljonsatsningen Jobtech. Hyresavtal har skrivits under av fel person, en chef har uttryckt sig på ett olämpligt sätt – och man tar helt avstånd från sin egen formulering om att Jobtech inte ska behöva bli ”intrasslat” i ”juridiska utmaningar”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.