Sydsvenskan > Opinion

Wednesday, 23 October, 10:52

Sydsvenskan - 10 okt 19 kl. 10:09

Laxyngel dör inte lika ofta av b-vitaminbristAllt färre laxyngel drabbas av sjukdomen M74, som beror på brist på b-vitaminet tiamin. I år var i snitt sju procent av Östersjöns laxkullar drabbade, jämfört med en dödlighet på 39 procent 2017, enligt Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). SLU har gjort.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
M74, Östersjöns, Sveriges, SLU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Laxyngel, dörinte , lika, oftaav , b-vitaminbrist
Helsingborgs Dagblad - 10 okt 19 kl. 10:09

Laxyngel dör inte lika ofta av b-vitaminbrist

Allt färre laxyngel drabbas av sjukdomen M74, som beror på brist på b-vitaminet tiamin. I år var i snitt sju procent av Östersjöns laxkullar drabbade, jämfört med en dödlighet på 39 procent 2017, enligt Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). SLU har gjort.

UNT - 10 okt 19 kl. 10:09

Laxyngel dör inte lika ofta av b-vitaminbrist

Allt färre laxyngel drabbas av sjukdomen M74, som beror på brist på b-vitaminet tiamin..

GöteborgsPosten - 10 okt 19 kl. 10:11

Laxyngel dör inte lika ofta av b-vitaminbrist

Allt färre laxyngel drabbas av sjukdomen M74, som beror på brist på b-vitaminet tiamin..

SmålandsPosten - 10 okt 19 kl. 10:09

Laxyngel dör inte lika ofta av b-vitaminbrist

Kristianstadsbladet - 10 okt 19 kl. 10:09

Laxyngel dör inte lika ofta av b-vitaminbrist

Barometern - 10 okt 19 kl. 10:09

Laxyngel dör inte lika ofta av b-vitaminbrist

Sydöstran - 10 okt 19 kl. 10:09

Laxyngel dör inte lika ofta av b-vitaminbrist

YLE - 29 maj 13 kl. 16:54

Den svåra laxpolitiken

Det är en småregnig dag i början på maj när jag och fotografen Evert Rönnqvist kör in i Simo kommun i södra Lappland. Kommundirektören Esko Tavia suckar och säger: - I tio års tid har jag årligen kämpat med laxfrågorna. Och dåligt går det.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - just nu

”Mamma mia! The party” intar Göteborg

Showen har redan inlett sin världsturné. Men närmast står Göteborg på tur för "Mamma mia! The party".

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Ufo-arkiv vill öppna museum

Brev, böcker, studier och rapporter. Världens största ufo-arkiv sägs finnas i Norrköping. Materialet som doneras från hela världen tycks aldrig sina och nu behöver arkivet mer utrymme.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Man döms för ofredande

Hans DNA fanns på kvinnan hals..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Stävjad attack väcker oro för våld i Burundi

Burundiska säkerhetsstyrkor dödade i tisdags 14 beväpnade män som planerade en attack i den nordvästliga provinsen Bubanza, uppger lokal polis. Männen hade "för avsikt att upprepa slakten i Ruhagarika", säger polisens talesperson Moise Nkurunziza till l.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ökad vinst för SJ

Den statliga tågoperatören SJ redovisar en vinst före skatt på 198 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 93 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Nettoomsättningen landade på 2 048 miljoner kronor, jämfört med 1 .

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Botswanas politiska stabilitet sätts på prov

Botswanas demokratiska parti (BDP) – som styrt landet oavbrutet sedan självständigheten 1966 – står inför sin svåraste utmaning hittills när botswanierna i dag går till valurnorna. Partiet har skakats av interna splittringar sedan den inflytelserike exp.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Academedia ökar omsättningen

Friskolekoncernen Academedias vinst före skatt landade på 22 miljoner kronor under det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Det kan jämföras med vinsten på 41 miljoner kronor motsvarande period i fjol. En ny redovisningsstandard IFRS 16 påve.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Knausgård sätter stopp för Netflix-film

Den norska författaren Karl Ove Knausgård och Netflix kommer inte överens, och författaren sätter nu stopp för strömningsjättens planerade filmatisering av hans artikelserie "My saga", som tidigare publicerats i New York Times. Enligt norska NRK var Kna.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ökad vinst för SEB

Bankkoncernen SEB redovisar rörelsevinst på 5 864 miljoner kronor för tredje kvartalet 2019. Det kan jämföras med vinsten på 5 587 miljoner kronor motsvarande period förra året. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en rörelsevinst på 6,35 miljarder k.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Chiles president ber om ursäkt

Chiles president Sebastián Piñera ber om ursäkt till nationen för att han misslyckats med att hantera de sociala svårigheter som lett till oroligheter i landet under de senaste veckorna. Piñera säger även att pensionssystemet liksom hälso- och sjukvårde.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.