Nyan > Svenskfinland

Saturday, 19 October, 20:06

Nyan - 10 okt 19 kl. 10:00

Vallagen kan behöva ändrasDebaclet med internetröstningen ska utredas och analyseras. Det stod klart på onsdagens presskonferens. Samtidigt konstaterade Casper Wrede, valadministratör, att nästa landskapsregering ganska snart måste ta ställning till hur man ska göra med eventuell internetröstning i nästa lagtingsval. Utgångspunkten inför satsningen på internetröstning var att man nu skulle testa internetröstning på en del av väljarna i det här valet, för att sedan utvidga till att tillåta internetröstning för alla i nästa val. Nu är internetröstning inskrivet i den åländska vallagen så om man inte vill ha internetröstning i framtiden måste man ändra lagstiftningen.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Casper Wrede, TEXT, Harald, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vallagenkan , behöva, ändras
Expressen - 19 maj 19 kl. 22:35

Anne Ramberg kritisk mot Säpos tillslag mot Gävleimamen: ”Lagen behöver ändras”

Anne Ramberg kritiserar den lag som möjliggjort Säpos frihetsberövande av ett flertal imamer i Sverige.Generalsekreteraren i Sveriges advokatsamfund säger att lagen om särskild utlänningskontroll, LSU, brister i effektivitet och rättssäkerhet, och behöver ändras.Under våren har fem framträdande personer inom radikalislamistiska miljöer i Sverige, däribland Gävleimamen Abo Raad, tagits i förvar av Säpo..

Sydöstran - 04 okt 15 kl. 18:00

Synen på amning behöver ändras

Jag har skrivit om amningshetsen förut. Det behöver pratas om och synen på amning behöver förändras..

Opinionen.se - 14 maj 13 kl. 08:44

Inflationsmålspolitik behöver ändras

Det kan finnas skäl att modifiera inflationsmålspolitiken, även om den inte behöver ersättas med något helt nytt, säger vice riksbankschef Barbro Wickman-Parak i sitt sista tal som ledamot i Riksbankens direktion. Inflationsmålspolitiken har lyckats väl med sin huvuduppgift, anser hon. Kritiken om att den inte lyckats förhindra den ekonomiska krisen ser hon som orättvis.

Nya Wermlands Tidningen - 20 maj 14 kl. 06:00

EU:s direktiv behöver ändras

Det finns arter som behöver ett bättre skydd än i dag, men det finns också arter där skyddsbehovet minskat, som vargen, skriver Christofer Fjellner..

YLE - 08 apr 15 kl. 04:46

Ny linje men ingen ökad behörighet

Kandidatutbildningarna för utvecklingspsykologi och socialpolitik på Åbo Akademi slås ihop. Meningen är att få till stånd en bredare kandidatutbildning. Behörigheten ökar dock inte.

Cornucopia - 02 aug 18 kl. 17:03

Klimatanpassning behövs nu - men vill det offentliga betala?

Eventuella effekter av en klimatförändringsdämpande politik låter vänta på sig decennier, om de alls fungerar när resten av världen ökade CO2-utsläppen med nio Sverige på ett år. Vad som inte kan vänta är kostnaderna för klimatanpassning. Idag konstateras det exempelvis att sjukhus fått ställa in operationer pga hettan.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 05:00

Apotekarens miljoner går till behövande

lund I apotekaren Fredrik Montelins testamente slogs det fast att hans tillgångar, 285 000 kronor, skulle förvaltas av en stiftelse. När de närstående fått sitt, skulle all avkastning gå till behövande Lundabor.
Beloppet har sedan grundandet 1942 vuxit till 70 miljoner kronor.

DN - 23 jan 15 kl. 08:26

Anders Borg: arbetsrätten måste förändras

Förre finansministern Anders Borg har bråda dagar för sin nya uppdragsgivare världsekonomiskt forum i Davos.Den förre kollektivavtalskramaren säger nu att svensk arbetsrätt behöver ändras..

Sydöstran - 04 sep 16 kl. 06:00

Storregioner behövs för bättre vård

Den regionala samhällsorganisationen i landet behöver ändras. Dagens länsindelning har snart 400 år på nacken. Det behövs en ny gemensam indelning för statens regionala myndigheter, länsstyrelsen och det regionala självstyret..

IDG - 11 jun 13 kl. 17:03

"CIO:er behöver förbättra kundupplevelsen"

Slutkundens upplevelse har traditionellt inte varit it-chefens fokus. Men det behöver ändras, menar analysföretaget Forrester. Och CIO:n bör bli en förändringsagent..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

IFK-förlust i sista seriematchen

IFK Mariehamn tog under lördagseftermiddagen en tung 0-3-förlust mot FC Honka. Tabellmässigt var matchen betydelselös, och IFK landar nu på en sjätte och sista plats i mästerskapsserien. Honkas mål gjordes av Macoumba Kandji, Borjas Martin och Arlind Sejdiu Läs mer i söndagens och måndagens Nya Åland!

Nyan - 4 timmar sedan

Läkemedelsbrist märks dagligen

Det råder brist på närmare 200 mediciner i Finland, något som också märks av på Åland. .

Nyan - 6 timmar sedan

Provkörning av ”Barnens val”

I valet på söndag anordnar JCI ett parallellt ”Barnens val” i flera av vallokalerna, för att lära ut vad val är och hur det går till. .

Nyan - 8 timmar sedan

Ny vänkurs för frivilliga vänner

Röda korset håller en vänkurs för de som vill bli Röda kors-vänner till en som behöver det. Den frivilliga vännen erbjuder personligt stöd till till exempel någon äldre, ung med psykisk ohälsa eller en inflyttad genom att lyssna och vara närvarande. – Tillsammans kan ni till exempel besöka ett café, gå på teater eller promenera.

Nyan - 10 timmar sedan

Avkörning vid tekniska verken

En förare är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten efter en avkörning vid rondellen vid Tekniska verken i Mariehamn på fredagen. Föraren hade kört genom rondellen och över gång- och cykelbanan. Färden tog slut när föraren körde in i ett metallstaket som omgärdar personalparkeringen.

Nyan - Igår: 18:58

Dahlmans inviger energieffektivt lager

W. J. Dahlmans nya lager på Karlbergsvägen är nu färdigställt.

Nyan - Igår: 18:00

Green Key till Rundbergs stugor

Rundbergs stugor i Jomala har som första stugby på Åland beviljats hållbarhetsmärkningen Green Key. ”Hållbarhetsarbetet blir en allt viktigare del av turismen. För några år sedan var det främst hotell som valde att bli miljömärkta.

Nyan - Igår: 17:00

Två sökande till kaplantjänst i Mariehamn

Alexandra Äng, församlingspastor i Finström-Geta församling, och Jessica Bergström-Solborg, kaplan i Korsholms svenska församling har sökt kaplantjänsten i Mariehamns församling. Det meddelar domkapitlet i Borgå stift. De sökandes behörighet kontrolleras vid domkapitlets sammanträde den 22 oktober.

Nyan - Igår: 13:51

Lukas Syberyjski blir IFK Mariehamns huvudtränare.

IFK Mariehamns nya huvudtränare heter Lukas Syberyjski.
Han efterträder Peter Lundberg som lämnar IFK Mariehamn för U-19-landslaget. - Jag är mycket nöjd över att vi kunnat göra klart med Lukas som vår nya tränare.

Nyan - Igår: 13:21

Satsningen på sjöfartsakademi förnyas

De åländska sjöfartsutbildningarnas anseende och popularitet måste höjas. Nu nysatsar landskapsregeringen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.