DI > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 01:35

DI - 10 okt 19 kl. 10:12

Pareto räknar med sjunkande orderingång för EpirocPareto Securities räknar med att gruv- och infrastrukturutrustningsbolaget Epiroc kommer att drabbas av sjunkande. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Epiroc, Securities

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pareto, räknarmed , sjunkande, orderingångför , Epiroc
PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 10:19

Pareto: Sjunkande orderingång för Epiroc

Det framgår av en analys där Pareto sänker sin Epiroc-rekommendation från behåll till sälj med oförändrad riktkurs på 103 kr. ”Vi förväntar oss en nedgång i orderingången på gruvutrustning i det tredje kvartalet 2019, med ytterligare nedgång i fjärde kvartalet samt första och andra kvartalen 2020 med höga ensiffriga tal”, skriver Pareto som dock spår en viss återhämtning i orderingången under andra halvåret 2020. Volatil efterfrågan Efterfrågan på gruvutrustning har historiskt sett varit mycket volatil, men Pareto ser stöd från guldpriser som ligger kvar vid mycket höga nivåer, samtidigt som kopparpriserna fortfarande är höga nog för att motivera ytterligare utgiftssatsningar bland gruvaktörer.

DI - 18 okt 19 kl. 08:43

Pareto räknar med nedgång för Volvo efter rapporten

Pareto Securities räknar med att Volvoaktien utvecklas något svagare än marknaden i en reaktion jämfört med marknaden,.

PrivataAffärer - 15 feb 19 kl. 10:20

Pareto: För låga förväntningar på Evolution Gaming

I samband med rapporten för det fjärde kvartalet gav bolaget guidning om en något högre ebitda-marginal i spannet 44-46 procent för 2019. Pareto räknar med att ebitda-marginalen stiger till 45,8 procent mot bakgrund av skalfördelar i driften från tidigare gjorda investeringar. Efterfrågan på nya spelbord har överstigit efterfrågan och bolaget uppgav att efterfrågan är fortsatt stark.

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 11:04

Pareto slopar köprek

Det framgår av en analys där rekommendationen sänks till behåll från köp och riktkursen till 10 euro (12), något som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på torsdagsmorgonen. Pareto framhåller bland annat att nya tekniker kommer slå mot efterfrågan på Wärtsiläs dieselmotorer. Som en konsekvens av detta räknar Pareto med att orderingången för Energy Equipment kommer falla med 38 procent under 2019 och sedan vara oförändrad (”flat”) under 2020 och 2021.

Affärsvärlden - 18 okt 19 kl. 08:45

Pareto: Volvo ska ned idag

Pareto Securities räknar med att Volvoaktien utvecklas något svagare än marknaden i en reaktion jämfört med marknaden, givet att orderingången var svagare än väntat..

PrivataAffärer - 01 okt 18 kl. 08:51

Pareto stuvar om i modellportföljen

”Vi inkluderar Doro då vi anser att den svaga aktiekursen inför kvartalsrapporten utgör ett bra köptillfälle”, skriver Pareto i ett marknadsbrev. Pareto noterar att Doros rapport för det andra kvartalet visade en stark orderingång vilken bör återspeglas i rapporten för det tredje kvartalet, med en positiv försäljningstillväxt efter fem kvartal i rad med negativ tillväxt”, skriver Pareto. I september inledde Pareto bevakning av Veoneer och den aktien tas nu in i oktoberportföljen.

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 10:55

Pareto: Potential i Metso efter kursnedgång

Det framgår av en analys där rekommendationen höjs till köp från behåll. Riktkursen sänks däremot med 3 euro till 36 euro. ”Vi gillar fusionen men har inte inkluderat några positiva effekter i vår riktkurs ännu.

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 07:47

Pareto höjer Thule till köp

Sammanfattningsvis räknar Pareto med att Thules tillväxt återhämtar sig under andra halvåret i år och ser potential för betydande marginalförbättring 2020 och 2021. Pareto noterar att tullar och en pessimistisk detaljhandel väntas tynga Thules tillväxt i USA men att en återhämtning i Europa och resten av världen bör leda till totalt tillväxt andra halvåret. ”Vi tror dock fortfarande inte att bolaget kommer att nå sitt mål om 5 procents organisk tillväxt för 2019, men vi ser betydande tillväxtmöjligheter 2020 och 2021”, heter det.

PrivataAffärer - 15 okt 19 kl. 09:52

Pareto ser 200-procentig uppsida i Pledpharma

Pledpharma läkemedelskandidat Pledox har enligt Pareto Securities en marknadsmöjlighet på över 1 miljarder dollar. Pledox, som för närvarande befinner sig i fas 3-studier, utvecklas för behandling av cellgiftsinducerad neuropati hos patienter med tjock- och ändtarmscancer. Det framgår av en analys med en köprekommendation daterad den 15 oktober.

DI - 01 feb 17 kl. 10:12

Pareto lanserar en portfölj med svenska aktier

Pareto lanserar en portfölj med svenska aktier som de räknar med ska gå bättre än index. Det skriver den norska mäklarfirman i en uppdatering..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Godståg plågas av miljardförluster: Får betala för att vara fossilfri

Samtidigt som gods måste flytta från väg till räls för att klara klimatmålen gör godstågsbranschen mångmiljonförluster..

DI - 2 timmar sedan

IVA firar 100 år – med kungligheter och bankett

Vad har en fiskkartongtillverkare i Lofoten, en kassörska utanför Halmstad, en åttaårings försäljning av storblommiga….

DI - 3 timmar sedan

SEB utklassas av Wall Street-bjässar – rasar i rankning

Inför kvartalsrapporten på onsdag visar färsk statistik att familjen Wallenbergs bank SEB har fallit från första till….

DI - 3 timmar sedan

Amerikanska storstaden vill göra energibolaget kundägt

San Jose, den tredje största staden i den amerikanska delstaten Kalifornien, vill omvandla energibolaget PG&E till ett….

DI - 3 timmar sedan

Uppgångar i New York men Boeing tyngde storbolagsindex

New York-börserna inledde veckan med uppgångar och stängde måndagen med högre kurser..

DI - 3 timmar sedan

Norrmän låg bakom SCB:s statistikblunder

I förra veckan berättade Statistiska centralbyrån (SCB) att myndighetens siffror visat för stor ökning av….

DI - 3 timmar sedan

Uppgifter: Softbank tar kontroll över Wework

Softbank uppges ta kontroll över Wework genom att investera 4-5 miljarder i nyemitterade och befintliga aktier, enligt….

DI - 4 timmar sedan

FI tillsatte regelchef med kritiserad metod

Finansinspektionen, FI, har skaffat en chef för regelefterlevnad.  Tjänsten utannonserades enbart på intranätet och på….

DI - 4 timmar sedan

Analytiker: Stabil gruvverksamhet väntas från Boliden

Gruv- och smältverksbolaget Boliden väntas ha haft en stabil produktion i det tredje kvartalet, men….

DI - 4 timmar sedan

Byggjätten satsar på ny betong – ”öppnar stora affärsmöjligheter”

Skanska har fått fram betong med halverade koldioxidutsläpp. Den så kallade gröna betongen har stor kommersiell….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.