Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 20 October, 15:51

Dagens PS - 10 okt 19 kl. 10:00

Skjutning lockade streamingpublik på TwitchI dagens techbrief kan du läsa om Amazons nya tv-box, en prognos kring olycksplanet Boeing 737 Max samt skjutningen i tyska Halle som livesändes på Twitch. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Så bra är Amazons nya tv-box Amazons uppdaterad tv-box ”Fire TV Cube” är nu ute, och The Verge har hårdtestat den nya streamingprylen som erbjuder bland annat Dolby Vision HDR och 4K-video. Apple tar ned populär kartapp efter press från Kina En app som använts flitigt i de senaste månadernas demonstrationer i Hongkong har nu tagits bort från App Store, efter att kinesiska staten pressat Apple, rapporterar The Verge. Appen visade avstängda gator, samt var polisen i staden befinner sig.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Twitch, Amazons, Boeing, Max, Halle, Techbriefen, PS, Fire TV Cube, The Verge, Dolby Vision HDR, Kina En, Hongkong, App Store, Apple, Kina Det, Cambridge Analytica, Facebook, CNBC, Det, American Airlines, Tyskland, Twitch Efter, Nya Zealand, Germany, Skjutning, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skjutning, lockade, streamingpublik, Twitch
Dagensanalys.se - 06 mar 19 kl. 13:18

Är Twitch en utmanare för YouTube?

Gaming fortsätter att vara en starkt växande trend i Sverige. Amazonägda streamingtjänsten Twitch, som uteslutande fokuserar på gaming, utmanar bland annat Youtube. Det handlar främst om unga killar som vill se när andra spelar onlinespel.

Dagensanalys.se - 26 jul 18 kl. 08:24

Nu ska alla lära sig strömma video på Twitch

Twitch tar efter Youtube och skapar sin egna Creator Camp, där man ska lära sig allt om hur man kan strömma video i deras kanal. Om du inte vet vad Twitch är så är det bara att fråga någon under 20 år, för de har superkoll. Twitch har 2,2 miljoner broadcasters som tittas på av 15 miljoner dagliga tittare, som tittar i snitt 95 minuter dagligen.

Dagensanalys.se - 16 aug 18 kl. 07:37

Twitch i full attack mot Youtube

Inte nog med att Facebook rustar inför en större attack så har nu också Twitch deklarerat att de ska konkurrera med Youtube. Twitch är en plattform för att kolla på när andra spelar dataspel. Om du bara frågar någon under 21 år så har de stenkoll på vad Twitch är för något.

Dagensanalys.se - 24 apr 17 kl. 09:58

Nya sätt att tjäna pengar med Twitch

Den stora streamingtjänsten Twitch lanserar nu en juniorvariant av sitt partnerprogram. Tanken är att personer som är på gång, men ännu inte når upp till det ordinarie partnerprogrammet ändå kan tjäna pengar på sitt streamande. För att kunna ta del av det nya programmet behöver du streama minst 500 minuter under en 30-dagarsperiod, ha minst 50 följare och tre återkommande tittare.

Dagensanalys.se - 22 jun 17 kl. 12:31

Twitch och Blizzard skriver avtal om streaming

Världens största streamingtjänst skriver avtal med världens största speltillverkare om att streama världens största e-sport event. Världsmästerskapen i de omåttligt populära spelen Starcraft II, Overwatch, Hearthstone, World of Warcraft och Heroes of the Storm kommer nu kunna ses live via Twitch. Överenskommelsen blev offentlig igår och innebär att miljontals spelintresserade över hela världen jublar.

Dagensanalys.se - 25 jul 17 kl. 13:31

Twitch kommer med efterlängtad uppdatering till sin mobilapp

Streamingplattformen Twitch lanserade nyligen en hel del uppdateringar till sin mobilapp. Bland annat har livestreaming direkt i appen, samt en helt ny navigationslist för att enkelt hitta det du letar efter gjorts tillgängliga. Livestreaming har blivit ett allt vanligare sätt att nå ut till människor och ta med dem ”bakom kulisserna” i olika sammanhang.

Dagensanalys.se - 09 feb 18 kl. 13:45

Allt fler tjänar pengar på Twitch, men siffrorna går inte ihop

Streamingplattformen Twitch, mest känd för sin gamingcommunity, släppte nyligen sin årsredovisning för 2017. Den visar på en kraftig ökning av såväl antalet partners som antalet Affiliate streamers. Totalt sett ökade antalet personer som tjänar pengar på Twitch med 223%.

Dagensanalys.se - 27 sep 19 kl. 10:02

Twitch uppdaterar sin varumärkesidentitet

Twitch uppdaterar sin varumärkesidentitet inför TwitchCon. Uppdateringen inkluderar en ny färgpalett, Twitch logotyp, typsnitt och hela community-upplevelsen på Twitch. Det nya designsystemet har skapats för att framhäva varje enskild person på Twitch och för att uppmuntra communityt till att skapa tillsammans, förklarar Twitch.

Dagensanalys.se - 16 dec 16 kl. 16:00

Dags att gå IRL med spelstreamingtjänsten Twitch

Twitch – en tjänst som är populär bland dataspelare som vill streama sina äventyr i spelens värld för andra att se – vill nu se mer av användarnas vardagsliv. Genom att starta den nya kanalen ”IRL” så kommer man kunna sända annat än bara spelsessioner. Enligt Twitch själva så skapades den nya kategorin efter feedback från videoskaparna själva, som enligt företagen vill få fler personliga möjligheter att interagera med sina tittare utöver spelen.

Dagensanalys.se - 20 jun 16 kl. 09:19

Viewerbots stäms av Twitch som fått nog men Newsner upplever inte samma problem här i Sverige

Att öka visningarna på videoklipp genom Viewerbots (visningsrobotar) är mer vanligt än man vill tro. Videotjänsten Twitch har fått nog och stämmer nu några ökända Viewerbots. Att ta betalt för att boosta visningar med visningsrobotar är tyvärr ganska vanligt.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 10:15

Hushållens lån fortsätter växa

De svenska hushållens lån fortsätter att öka i en oförändrad takt, visar siffror från SCB:s senaste mätning. Huvuddelen av lånen, 82 procent, är bostadslån, resten är konsumtionslån och lån med övriga säkerheter. I augusti 2019 låg den årliga tillväxttakten på 4,9 procent för bostadslån och 6,4 procent för konsumtionslån.

Dagens PS - I förrgår: 13:15

Teknik för en bättre upplevelse

Det har blivit allt vanligare att använda ny teknik för att förbättra kundupplevelsen, genom exempelvis virtuell realitet eller möjligheten att själv välja design på en produkt. Vi har nog alla stött på blipp, att du blippar ditt bankkort istället för att krångla med att sätta i det i chipp-hållaren, vilket gör betalningen smidigare samtidigt som risken att du glömmer kortet i kortläsaren minskar. Det är bara en av de saker som den nya tekniken har bidragit till för en bättre och smidigare köpupplevelse.

Dagens PS - I förrgår: 12:24

Norwegian säljer flygplan för att betala av skuld

Det norska lågprisflygbolaget Norwegian säljer av fem plan ur flottan för att amortera skuld och förbättra bolagets likviditet. Det framgår av ett börsmeddelande. Planen är av modell Boeing 737-800, alltså inte olycksplanet 737 Max.

Dagens PS - I förrgår: 11:10

Kraftig sänkning av boräntor hos storbanken

Handelsbanken sänker sina bundna bolåneräntor. Sänkningen är driven av sjunkande marknadsräntor samt en anpassning av erbjudandet utifrån rådande konkurrensläge. ”Handelsbankens boräntor styrs av marknadsräntorna.

Dagens PS - I förrgår: 10:28

Getinge rusar på börsen efter stark rapport

Medicinteknikbolaget Getinge redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och bättre än väntat. Aktien rusar på börsen.

Dagens PS - I förrgår: 10:06

Grosshandlarvillan bräcker det mesta

Lyxmäklare utlovar oslagbart boende. För den som har råd förstås… Blott 9 kilometer från Lidingöbron ligger den välbevarade grosshandlarvillan, Gamla Bjälbo, byggd 1897 och en gång i tiden boende åt en förmögen Stockholmsfamilj, framgår det i beskrivningen från mäklaren Eklund Stockholm New York. Den välbevarade grosshandlarvillan från 1897 har givetvis sjötomt.

Dagens PS - I förrgår: 09:56

Facebooks varumärke rasar i värde

Facebooks varumärke fortsätter att tappa i värde för andra året i rad, enligt Best Global Brands Report. Det skriver CityAm. I senaste rapporten uppges varumärket vara värt 39,9 miljarder dollar, vilket är en minskning med nästan tolv procent från året innan.

Dagens PS - I förrgår: 09:45

Juul slutar sälja e-cigg med fruktsmak

Juul, som tillverkar e-cigaretter, stoppar nu försäljningen av produkter med fruktsmak inför en kommande reglering från myndigheter. Bolaget fortsätter dock att sälja e-cigaretter med smak av mint, mentol och tobak, rapporterar CNBC. Trumpadministrationen förbereder nu ett förbud mot försäljning av smaksatta e-cigaretter för att handskas med den växande användningen bland tonåringar.

Dagens PS - I förrgår: 09:34

Vatikanens nya radband mäter din böneaktivitet

Dagens techbrief handlar om Mark Zuckerbergs tal om yttrandefrihet, en säkerhetsrisk i Googles nya telefon samt Vatikanens nya fitnessarmband. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Mark Zuckerberg uttalar sig om Kina och yttrandefrihet i långt tal I ett livesänt tal vid Georgetown University i Washington, D.

Dagens PS - I förrgår: 09:01

Litar du på SCB efter tabben med jobbsiffrorna?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. I går kom nyheten att Statistiska Centralbyrån, SCB, överskattat arbetslösheten i Sverige.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.