PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 22 October, 03:03

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 09:50

Pareto: Köpläge i ElectroluxDet skriver Pareto i en analys och höjer analyshuset sin rekommendation till köp från tidigare behåll. Riktkursen justeras samtidigt upp till 260 kr (240). Pareto anser att en förhållandevis bra efterfrågetrend i kombination med prisökningar och en bättre produktmix kommer att kompensera för råvarumotvind och de ökade tullarna i USA. Prisökningarna till följd av tullarna har dock påverkat volymerna negativ, skriver analyshuset. ”Vinden kan vända” I rapporten för det andra kvartalet sänkte Electrolux den förväntade råvaru- och tariffbördan.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Electrolux, Pareto, USA, Electrolux Samtidigt, Professional Products

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pareto, Köplägei , Electrolux
Affärsvärlden - 16 sep 13 kl. 10:17

Pareto sänker Electrolux-rekommendation

Pareto Securities sänker sin rekommendation för vitvarubolaget Electrolux till sälj, från tidigare behåll och drar även ned riktkursen, till 160 kronor (200)..

DI - 28 feb 14 kl. 09:22

Electrolux: Pareto Securities höjer rekommendationen

Pareto Securities höjer rekommendationen för vitvarukoncernen Electrolux till behåll, från tidigare sälj. Det erfar SIX News..

DI - 05 sep 17 kl. 09:12

Pareto: Sälj Electrolux

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Electrolux till sälj från behåll..

DI - 05 sep 17 kl. 10:01

Pareto: Därför sänker vi Electrolux

Hård motvind från råvaror framöver ligger bakom Paretos rekommendationssänkning av Electrolux, från behåll till sälj.   "Vi tror att bolagets utsikter om 1,4 miljarder kronor i negativ råvarueffekt helåret 2017 är för optimistisk och tror att effekten snarare blir 2 miljarder kronor", skriver Pareto i en analys..

DI - 01 feb 18 kl. 08:47

Electrolux-aktien är värd att behålla, enligt Pareto

Pareto Securities höjer sin rekommendation för vitvarutillverkaren Electrolux till behåll från sälj. Riktkursen höjs samtidigt till 270 kronor från tidigare 255 kronor..

PrivataAffärer - 18 jul 18 kl. 14:57

Analytiker om Electrolux: Låg värdering inget skäl för köp

Morgan Stanley lyfter i en analys fram två tolkningar att se rapporten på. De som vill tolka rapporten negativt ser på ett svagt kassaflöde och en mer dämpad prognos för affärsområdena Nordamerika, Latinamerika och Australien på grund av högre priser orsakat av högre råmaterialkostnader och tullar. Dessutom var kostnadsbesparingarna mindre än väntat.

PrivataAffärer - 05 sep 17 kl. 10:15

Electrolux: Pareto ser hårdare råvarueffekt än väntat

Hård motvind från råvaror framöver ligger bakom Paretos rekommendationssänkning av Electrolux, från behåll till sälj....

Affärsvärlden - 05 sep 17 kl. 10:07

Pareto sänker rekommendationen för vitvarukedjan

Hård motvind från råvaror framöver ligger bakom Paretos rekommendationssänkning av Electrolux, från behåll till sälj..

DI - 10 okt 19 kl. 09:47

Pareto: Högre priser och minskade råvarukostnader ger köpläge i Elux

Prishöjningar och bättre produktmix i kombination med avtagande motvind från råvarukostnader ger köpläge i Electrolux..

PrivataAffärer - 25 okt 18 kl. 16:30

Lista: Här är rapporterna du ska kolla in på fredag

Inte lika många som på torsdagen men fredagen får med sina cirka 40 rapporter ändå betraktas som en av de mest intensiva rapportdagarna denna säsong. Morgonen inleds klockan 0700 med D. Carnegie, Fingerprint och Intrum.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Börsens mest blankade aktier inför rapportperioden

Att blanka en aktie innebär något förenklat att man lånar en aktie och säljer den och hoppas på att kursen faller. Då kan man nämligen köpa tillbaka aktien till ett lägre pris och återlämna den till den man lånat av. En blankning är helt enkelt en satsning på att en aktie ska falla i värde.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Atlas Copco klart över förväntan

Atlas Copco redovisar ett justerat rörelseresultat om 5.880 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 18 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var 5.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

SEB: Sandvik når botten andra halvåret 2020

”Under 2020 tror vi att den huvudsakliga drivkraften för aktien kommer att vara avknoppningen av affärsområdet SMT samt intjäningstillväxt från stabiliserande efterfrågan som möter accelererande besparingar”, heter det i den analys där SEB höjer sin rekommendation för Sandvik från behåll till köp. SEB justerar samtidigt upp riktkursen från 165 till 190 kr. Sandviks värderingsmultiplar har sjunkit sedan början av 2018 och aktien handlas nu till en 13-procentig rabatt jämfört med det femåriga genomsnittet, enligt analysen.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Kepler: Holmen ”rakt igenom bra”

”Holmens rapport för det tredje kvartalet var rakt igenom bra, men det var särskilt positivt att se god produktion och lönsamhet för kartongverksamheten – vilket pekar på att bolaget lyckats få tillbaka detta viktiga affärsområde på banan”, skriver Kepler Cheuvreux analytiker. Mäklarfirman konstaterar också att bolagets uppskrivning av värdet på skogsinnehavet visserligen är en rent bokföringsmässig åtgärd, men att den nya värderingen tydligt visar hur viktigt innehavet är. Kepler Cheuvreux räknar med att Holmen fullt ut kommer att utnyttja sitt aktieåterköpsprogram fram till nästa årsstämma och att det finns goda förutsättningar för nya återköp efter det.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Nya köprekar bland måndagens analyser

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Yara till köp från behåll. Riktkursen sänks till 410 från 420 norska kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Så går det för id-verifieringsbolaget i premiären

Zignsec erbjuder ett paraply av digitala ID-verifieringslösningar för många olika länder till företag som vänder sig till konsumenter (B2C). Tanken är att kunden slipper integrera mot enskilda ID-verifieringsleverantörer på varje marknad. Zignsec omsatte 2 miljoner kronor under 2018 och 3 miljoner under första halvåret i år.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Klart bättre för Byggmax

Nettoomsättningen blev till 1.813 miljoner kr (1.713).

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Två heta köptips från Börsveckan

Ferronordic är en välrenommerad återförsäljare till Volvo i Ryssland som nu går in i Tyskland. Det känns helt rätt och aktien är billig, enligt Börsveckan som sätter köpråd. Probiotikabolaget Biogaia har god historik och har kommit ned efter vinstvarningen härom veckan.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Telia: Lars-Johan Jarnheimer tar över som ordförande

Det framgår av Telias valberednings förslag i samband med att svenska staten, som största ägare i Telia, begärt en extra bolagsstämma för att välja ny styrelseordförande, enligt ett pressmeddelande som gick ut på söndagen. Lars-Johan Jarnheimer var bland annat vd för Telias konkurrent Tele2 under perioden 1999-2008. Innan dess har han varit vice vd i Comviq och haft anställning vid H&M.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

DI: Köp Hoist

Hoist, som köper förfallna lån av bankerna och sedan driver in skulderna i egen regi, drabbades hårt av ny regeltolkning av Finansinspektion i slutet av förra året. Aktien gick från 60 till 44 kronor och den har bara tagit igen delar att det fallet under 2018. Bolaget är nu ”på god väg” i anpassningen till de nya förutsättningarna, enligt bolagets vd Klaus-Anders Nysteen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.