Expressen > Nyheter

Saturday, 19 October, 13:55

Expressen - 10 okt 19 kl. 09:47

Europa förstår fortfarande inte – borde lyssnat på USADå har helvetet brutit ut. Jag hörde tidigare utrikesminister Carl Bildt säga i Expressen TV i går att den turkiska attacken mot nordöstra Syrien inte alls görs precis där IS-medlemmar av olika slag hålls fångna.Dagen före de turkiska attackerna inleddes vidhöll dessutom inrikesminister Mikael Damberg att IS ska dömas på plats i Syrien.Jag undrar: Vad är det man inte har förstått?.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
USA, Carl Bildt, Expressen TV, Syrien, IS, Mikael Damberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europa, förstår, fortfarandeinte , borde, lyssnat, USA
YLE - 27 dec 15 kl. 09:00

Ole Norrback: ”Fokus på egennytta förstör samhället”

När egennyttan tar över förlorar alla, säger minister Ole Norrback. Snäva gruppintressen borde varken tillåtas dominera inrikespolitiken eller den interna diskussionen i Svenskfinland, säger veteranpolitikern till Svenska Yle. Enligt Norrback har de senaste åren i finländsk politik präglats av en politisk dragkamp, som lett till att de stora samhällsutmaningarna hamnat i skymundan: - I den förra regeringen var det Samlingspartiet och SDP som gjorde varandra till huvudmotståndare och glömde att de hade som uppdrag att se till att folket får det bättre.

Cornucopia - 28 dec 14 kl. 17:38

Den svenska Stasiforskningen och SÄPO:s Stasiarkiv förstörs

Samtidigt som Europa aldrig förr varit så nära ett storkrig sedan muren föll, och vi har ett mellanstatligt krig i Europa, förstörs nu den svenska Stasiforskningen, samtidigt som SÄPO förstör sina arkiv. I dessa finns det listor över de journalister, politiker och andra makthavare eller inflytelseagenter som var rekryterade och avlönade av DDR:s Stasi.

Man kan förmoda att dessa agenters namn även överförts till Sovjetunionen, och att Ryssland mycket väl på en mycket låg nivå har underhållit de här kontakterna under åren som gått.

Nyheter 24 - 27 dec 13 kl. 14:25

Zlatan är Zlatan – här är veckans facepalmNi som inte förstår kritiken

3. ExpressenKvällspostenreportern Mattias Larsson hade inte kunnat vänta sig att Zlatan Ibrahimovic skulle prata om damfotboll. Visst saknades det följdfrågor och i texten framstod det som att han höll med Zlatan.

YLE - 11 maj 16 kl. 06:00

Flykten genom Europa förföljer henne i drömmarna

Skräcken var irakiska Sawsens och hennes sons ständiga följeslagare under flykten till och genom Europa. Hon berättar men vill inte gå in på några detaljer. Flyktingkrisens Europa är full av människor med traumatiska upplevelser.

YA - 06 dec 13 kl. 04:00

Öka solidariteten i Europa

Foto: Geert Vanden Wijngaert
Fler europeiska länder borde ta sitt ansvar. Att ta emot fler kvotflyktingar är en möjlighet.
Antalet flyktingar i världen är det högsta sedan 1994 enligt FN.

Sydsvenskan - 29 aug 15 kl. 13:40

Så kan flyktingkrisen i Europa lösas

Jag har ett balanserat förslag till hur flyktingkrisen i Europa ska lösas. Jag har skickat mitt förslag till justitieministern och det ser ut så här.1.

Helsingborgs Dagblad - 29 aug 15 kl. 14:00

Så kan flyktingkrisen i Europa lösas

Jag har ett balanserat förslag till hur flyktingkrisen i Europa ska lösas. Jag har skickat mitt förslag till justitieministern och det ser ut så här.1.

Skånskan - 05 feb 16 kl. 14:18

Vill förstå det svåra

PERSONLIGT Fredrik Önnevall gillar att närma sig det han inte riktigt förstår. Det okända. Det som från lite avstånd kan te sig obegripligt.

Sydsvenskan - 16 jan 16 kl. 04:00

Det här är Europa

Det går numera snabbare att stifta lagar än att sammankalla landsomfattande demonstrationer, åtminstone på jullovet. Ett par dagar efter att den nya medielagen undertecknats samlas demonstranter i städer över hela Polen. Utanför det gamla tv-huset- i Warszawa är det många som är medelålders och äldre.

Cornucopia - 17 jul 16 kl. 13:58

Var finns det kärnvapen i Europa?

Med anledning av de felaktiga ryktena om strider vid den amerikanska flygbasen i Incirlik, så kan det vara intressant att titta på var det finns kärnvapen i Europa. USA:s enda kärnvapen i Europa är ca 200 lagrade dumma taktiska B61 bomber lagrade långt från gränsen till Ryssland - aldrig i något grannland till Ryssland - medan enbart Rysslands taktiska kärnvapen är upp mot 2000 stycken och i många fall är förbandssatta och lagrade precis på gränsen mot NATO-länder och andra grannar. Därtill innefattar Rysslands taktiska kärnvapen även landbaserade markrobotar som Iskander och är inte begränsat till dumma flygburna bomber.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Demonstrationer stoppar spårvagnstrafiken i centrum

Flera spårvagnslinjer har stoppats i Göteborg.Anledningen är två separata demonstrationer, som löper genom centrum.– Spårvagnarna kan alltså inte gå inne i stan, säger Sabine von Borstede, på Västtrafiks störningsjour..

Expressen - 30 minuter sedan

Gick till attack efter trafikolycka

Efter trafikolyckan ska en av förarna gått till attack.Enligt de inledande uppgifterna ska ett bråk ha uppstått..

Expressen - 30 minuter sedan

Larm: Beväpnad man i bil på motorvägen

En bilist på E4 har slagit larm om att en man i en annan bil visat upp ett vapen under färd i höjd med Sigtuna.Nu är polisen på plats i området och söker efter den aktuella bilen..

Expressen - 45 minuter sedan

41 förrymda IS-anhängare gripna

Turkiets myndigheter säger att 41 personer som rymt ur kurdiska fångläger har återtagits i fångenskap, skriver nyhetsbyrån AP. .

Expressen - 1 timme sedan

Jimmie Åkesson talar i Norrköping

Jimmie Åkesson håller tal på Sverigedemokraternas kvinnoförbunds årliga utbildningskonvent i Norrköping på på lördagen..

Expressen - 1 timme sedan

En person knivstucken i Tensta efter bråk

En man har knivstuckits i samband med ett bråk i Tensta i Stockholm.En misstänkt gärningsman är gripen.Händelsen utreds som mordförsök..

Expressen - 1 timme sedan

Ger grönt ljus: Nu får motorvägen byggas ut

Nu ger Trafikverket grönt ljus.Planerna på att bygga ytterligare en fil i varje riktning på E22 kan genomföras, enligt Sydsvenskan. – Vi har gjort att vägplanen är rimlig att genomföra, säger Anders Stoor, planprövare på Trafikverket..

Expressen - 1 timme sedan

Man död i bilolycka – skulle åka på lunch

En man i 45-årsåldern dog efter att färdats i en företagsbil som voltade.De två männen som befann sig i bilen var på väg för att äta lunch.– En körning på max fem minuter, och så händer det här, säger företagets vd till Gefle Dagblad..

Expressen - 1 timme sedan

Undantagstillstånd – efter protester i Chile

Chiles president Sebastián Piñera har utlyst undantagstillstånd i Santiago, skriver The Guardian.Efter våldsamma demonstrationer mot kommunaltrafiken har man stängt ner tunnelbanesystemet under helgen.Chiles president kallar det protesterna för ”ren brottslighet”..

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Sportbil voltade av motorväg

En sportbil av märket Porsche kraschade på lördagsmorgonen på motorvägen utanför Gävle..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.