Skånskan > Opinion

Wednesday, 23 October, 09:23

Skånskan - 10 okt 19 kl. 09:47

Seniorer dagar igångSVEDALA Årets seniorinspiratör i Svedala heter Siv Malmberg.
Hon hyllades när Svedala kommuns första av tre seniordagar drog igång i ett fullsatt Folkets hus.– Att röra på sig är välbefinnande för hela kroppen. Alla kan vara med och är välkomna att prova på.
Det sa en glad och tacksam Siv Malmberg efter att hon på torsdagen av socialnämndens ordförande Per Mattsson fick ta emot fina ord, diplom och blommor som årets seniorinspiratör.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SVEDALA Årets, Svedala, Siv Malmberg, Folkets, Per Mattsson, Svedala Folkets, Leena Berling Hallrup, Robert Nilsson, Tommy Qvennerberg, Petra Karlsson, Holmagården, Monalisa Flamander, Lena Gillberg, SPF Seniorerna, Mai-Britt Blom, Åsa Hansson, Carin Larsson, Anna Kroon, Solgården, Toftaängen, Kuben, Bara, Klågerup

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Seniorer, dagar, igång
News55 - 30 maj 17 kl. 14:03

News55 arrangerar festival för seniorer

Den 30-31 augusti arrangeras den första seniorfestivalen på Stortorget i Karlskrona, två dagar fyllda med glädje och inspiration för alla 55-plussare.  – Den erfarna delen av Karlskronas befolkning är värd en egen festival och det är väldigt roligt att vi kan utveckla våra mässkoncept på det här sättet. Vi förväntar oss lite av en folkfest, säger Artur Ringart, medgrundare av News55.

Dagensanalys.se - 20 nov 17 kl. 09:31

Sveriges seniorer håller igång på nätet

Närmare 7 av 10 av Sveriges seniorer (55 år och äldre) använder sociala medier och internet flera gånger om dagen. Det visar den nya undersökningen SeniorBarometern, i vilken Smart Senior ”tar tempen” på fler än 7 000 medverkande seniorer och deras digitala medievanor. Vidare visar undersökningen att Sveriges seniorer använder sig av sociala medier för att hålla kontakt med vänner, familj och släkt samt för att följa med i olika intressegrupper.

Kristianstadsbladet - 27 sep 16 kl. 03:00

Så ska seniorer må bättre

För andra året i rad står kommunens äldre i fokus under tre dagar. Målet är att visa upp olika aktiviteter som kan ge seniorer fler förutsättningar till en bättre livskvalitet..

YA - 21 dec 17 kl. 00:01

Moderata seniorer fick följa EU-arbetet på nära håll

15 moderata seniorer från Skåne har följt Anna-Maria Corazza Bildts arbete i EU-parlamentet i två dagar. En av deltagarna var Ann-Christine Kullgren, förste vice ordförande i Sjöbos kommunfullmäktige. .

Skånskan - 31 mar 19 kl. 08:00

Seniorer som tågar för klimatet

Reportage Inspirerade av de unga klimatstrejkarna i Friday for future har ett gäng seniorer på Österlen bildat en grupp som ska ta tåget till Stockholm den 6 april och manifestera för att rädda klimatet. Nu utmanar de pensionärer i hela landet att följa med eller starta sina egna grupper.
– Vi har samlat på oss några årsringar och har samma frihet som de unga.

News55 - 21 nov 17 kl. 12:00

Moderat förslag till riksdagslista kritiseras av seniorer

Under tisdagen ska namnförslagen till riksdagslistan stötas, blötas och sedan klubbas under nomineringsstämman. Men att fem av de tolv namn som ligger i toppen i Moderaternas förslag till riksdagslistan är mellan 29 och 32 år, medan endast en person är över 65 år, är mer än problematiskt menar Moderata seniorer. – Kompetens har värderats alldeles för lågt, tycker Margareta Olgart Holmberg, ordförande för Moderata seniorer i Stockholms stad, till Dagens Nyheter.

YLE - 07 jul 14 kl. 05:21

Många ensamma seniorer i Helsingfors

För personer som känner sig ensamma kan sommaren vara extra tung. Speciellt seniorer kan vara i behov av sällskap säger Sari Arolinna, chef för samtals- och diskussionshjälp vid HelsingorsMission. - Det ordnas fler kurser och liknande verksamhet under hösten, vintern och våren, men det handlar inte endast om tjänster.

News55 - 08 mar 18 kl. 11:58

Fullsatt när Marianne Rundström föreläste för Karlstads seniorer

I dagarna två arrangerar News55 tillsammans med pensionärsorganisationerna en mässa för seniorer 55+ i Karlstad CCC. Igår föreläste bland andra medieprofilen och tidningsdrottningen Amelia Adamo. Idag intervjuadet eventets moderator Harald Treutiger den tidigare SVT-profilen Marianne Rundström.

YA - 18 mar 14 kl. 06:30

Aktiva seniorer firade med Lamm

Foto: Fredrik Sjöstrand
Föreningen Aktiva seniorer i Ystad har sedan starten för fem år sedan samlat ihop 340 medlemmar. Det firade man i går med årsmöte, en väl tilltagen fika och ett föredrag av antikexperten Peder Lamm.
Gunnel Palmgren är ordförande för de snabbt växande Aktiva seniorer i Ystad.

News55 - 15 sep 15 kl. 13:43

”Finns ingenting positivt med löneskatten för arbetande seniorer”

Joacim Olsson, vd vid Skattebetalarna, tror detta kommer leda till att Sveriges seniorer slutar arbeta. Någonting som i sin tur leder till att regeringen ändå kommer få in mindre pengar i skatt. Att höja skatten för arbetande seniorer är med andra ord inte ett lyckat framgångsrecept.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Seriekrock på väg 103 vid Lomma

Lomma En trafikolycka där flera fordon är inblandade har inträffat på onsdagsmorgonen.Räddningstjänst, ambulans och polis har larmats till platsen för kontroll. Det är inledningsvis okänt om någon är skadad i samband med kollisionen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Lunchen dyrare för pensionärer

lund Lunchen kan blir dyrare för pensionärerna på vård- och omsorgsförvaltningens restauranger.
Förvaltningen räknar med att tjäna 780 000 kronor om året på höjningen.Anledningen till att förvaltningen föreslår vård- och omsorgsnämnden att höja lunchpriserna är att deras budget minskas med 78 miljoner kronor från 2020.

Skånskan - 4 timmar sedan

Rivning kan ge plats åt ny gymnasieskola

MALMÖ Universitetsholmens nuvarande skollokaler kan komma att rivas och i stället ge plats åt en nybyggd gymnasieskola i Malmö. Den nya skolan ska ha plats för 1 200 elever, enligt ett förslag som ska diskuteras i berörd nämnd på fredag.Om allt går enligt planerna kan den nya skolan stå klar till höstterminen 2023.

Skånskan - 4 timmar sedan

Påsarna påverkar planeten

HÄSSLEHOLM Regeringen har lagt fram ett förslag om ökad beskattning på platspåsar.
För handlare i Hässleholm finns redan flera miljövänliga alternativ till engångskassarna i plast.Den ökade skatten på plastpåsar ska enligt regeringen bidra till att Sverige uppnår EU:s mål om 40 plastpåsar per person år 2025.

Skånskan - 4 timmar sedan

”Jäkligt kul att bo på landsbygden”

Vill man ha action är det på landsbygden man ska leta. Det tycker i alla fall dokumentärfilmaren Rebecka Rasmusson.
– Det är där man hittar mest fantastiska karaktärer att skildra, säger hon.

Skånskan - 15 timmar sedan

Ny ägare tar över hus i Röstånga

Röstånga Björn Ingemar Johansson, 49 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Hagagatan 21 i Röstånga. Tidigare ägare var Sven-Erik Johansson. Ägarskiftet blev klart i augusti 2019.

Skånskan - 17 timmar sedan

Försökte köra från polisen

STAFFANSTORP I hög fart körde den narkotikapåverkade föraren om en polisbil på motorvägen.
När poliserna slog på blåljus och signalerade åt honom att stanna fick han panik och tryckte gasen i botten.Nu döms den 21-årige föraren för bland annat grov vårdslöshet i trafik.

Skånskan - 17 timmar sedan

79 kvadratmeter stort hus i Hörby sålt

Hörby Nu är det klart vem som köpt huset på Killhult 6145 i Hörby av Stig Göran och Marta Christin Nilsson. Nya ägare är Anna Margaretha Linnéa Nilsson, 42, och Daniel Petrus Mattias Johansson, 43. Priset blev 675 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i oktober 2019.

Skånskan - 17 timmar sedan

Störningskänsligt

Myndigheten för samhällsberedskap, MSB, och Socialstyrelsen varnar för att Sveriges kris- och katastrofberedskap inte är tillräckligt god. Materielbristen i Mellansverige visar på ett alltför störningskänsligt system.
Det är illa nog att patienter som väntat länge fått sina operationer inställda.

Skånskan - 17 timmar sedan

Ingen kompensation

Klimatkompensation genom att plantera träd är omdiskuterat ur både positivt och negativt perspektiv. Att återplantera träd är en bra koldioxidsänka: men hur väl fungerar de existerande trädbaserade projekten som klimatkompensation?
Enligt en undersökning av Dagens Nyheter skövlas skog som ska ingå i klimatkompensationsprogram för tidigt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.